RockStation

Diszkréten tépi le az arcodat : Hatebreed - Hatebreed

2009. december 19. - sunthatneversets

Jamey Jasta a Hatebreed énekes-mindenese se az a seggenülős típus. Az 1993-ban a Connecticut állambeli New Haven-ben alapított zenekara, több mint tíz éve folyamatosan termeli a hardcore-ral vastagon átitatott metál muzsikát. Idén ráadásul a Hatebreed fanok igencsak jó évet tudhatnak maguk mögött, hiszen a csapat májusban For The Lions címmel egy feldolgozáslemezzel jelentkezett – mondjuk én totál feleslegesnek tartom az ilyesmit -, ősszel pedig kijött az ötödik stúdióalbum, amely egyszerűen csak a banda nevét viseli. 

Jamey emellett amúgy is sűrű hónapokat tudhat maga mögött, hiszen a Crowbar-os Kirk Windstein-nel közös zenekara a Kingdom Of Sorrow tavaly adott ki egy meglehetősen masszív lemezt. A bandába év elején visszatért az eredeti gitáros Wayne Lozinak, mert Sean Martin inkább hip-hop producernek állt. Nyilván nem ez az oka, de ez a lemez egy hangyányival kevésbé tuskó mint elődjei, de ez egyáltalán nem baj.


Míg a csapat előző  lemezei helyből, kérdezés nélkül tépték le a gyanútlan hallagató arcát, addig ez az új diszkrétebb formában teszi mindezt. Jamey acsarkodós nyakiér-kidagadós üvöltése nagyjából megmaradt, de néhol meglepő dallamokra ragadtatja magát. A karcosabb punk témákat és dallamos refrént hozó Every Lasting Scar például teljes meglepetés a maga slágeres mivoltában, de a bánatos Undiminished instrumentalitása is meglepő egy cseppet és még zongora is van benne. 
 

Természetesen azért a direkt, egyből odabaszó darabok még mindig elviszik a prímet. Ilyen a nyitó Become The Fuse; az igen szigorú Not My Master, vagy a majdnem thrash-be hajló Hands Of A Dying Man, amiben még a szóló is oldszkúl; vagy az ezerrel tekerő As Damaged As Me.
Személyes kedvencem a kórusban üvöltős, együtt ugrálós In Ashes They Shall Reap; a masszívan betonozó Everyone Bleeds Now, mely ráadásul tipikus hc-s, üvöltős refrént hoz, az óóó-zós refrént hozó No Halos For The Heartless, a Words Become Untruth mélyen horzsoló témái, vagy a záró a feldolgozás lemezről ide is felkerült Metallica dal, az Escape. Jasta nem egy Hetfield, de ezt a dalt így is kellemes hallgatni. 
 

Aki a bónuszolt kiadást szerzi be az kap a lemezhez egy dvd-t rajta a csapat idei Download Festival-os fellépésével és egy Making Of The Album filmecskét. 
Nos nagy megfejtésekre nem kell számítani, de aki kedveli a bólogatós metált az szeretni fogja a Hatebreed lemezét. Nyári napokon, utcai kocsimosás közben gyanútlanul bicikliző nyugdíjasok riogatására tökéletesen alkalmas zene ez. 
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr321608531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skunkworks 2009.12.19. 18:50:12

Nem értem. Miért is jó az, ha vki üvölt mint egy állat de a zenekar többi tagja csak les. A zene az nulla. Lassú. Semmi. Bár én már öreg vagyok. Természetesen elfogadom más véleményét de ez nagyon "tőgymeleg".

Powerpill 2009.12.19. 19:16:23

odabasz a lemez, én is ajálani tudom. ilyen csendes behavazott téli estékre kiváló

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.19. 19:25:30

@Skunkworks: Keménynek akarunk látszani tipikus esete. Nem volna itt egyébként különösebb baj, ha nem lenne a kitalált dallam maga semmitmondó és unalmas.

Skunkworks 2009.12.19. 20:17:26

@Krajcs:

Tényleg nincs ezzel semmi baj. Oké. Elfogadom. Ez olyan lagymatag buziskodás mint a Limp Bizkit vagy a másik most nem jut eszembe. Tiniknek való hülyeség. Szerintem. Tudom, nálam van valami zavar nyakon felül de...
Pölö a Slayer. Ott nem az énekesre figyelsz. Mert egyszerűen letolják a bőrt a képedről azán jónapot. Nincs üvöltözés, meg minden szar. Sikít az a nyomorult Tomi Araya aztán lebontják az fejed. Ennyi. Nem is kell ezt ragozni. Na pá

Skunkworks 2009.12.19. 20:18:21

De szép a magyar nyelv. Tudjátok be a bornak.

halamadrid 2009.12.19. 20:22:28

@Skunkworks: egyetértek minden hozzászólásoddal, ebben a zenében nincs semmi szeretnivaló. egyszer végighallgattam az egyik albumukat, és nem is vettem észre a számváltásokat. összefojt az egész album,az összes szám egy kaptafára ment, és unalmas volt.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.19. 20:40:43

@Skunkworks: Nekem már a Slayer néha nem elég dallamos, amúgy igaz amit írsz.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum