RockStation

Top 10 legepikusabb metál videjó

2010. július 31. - RaczUr

Minden gyerek, és tinédzser álma, akinek sikerült elcsípni a 90-es évek végét, 80-as évek elejét, az volt (feltéve ha szerette a rock zenét), hogy egy kopár szirten, orkán erejű szélben szólózzon egy gitárral, vagy egy Lichtenstein lakossága méretű tömeg előtt pózoljon, miközben mindenki ütemesen dőlöngél egy öngyújtóval a kezében. "Ez a metál!" mondhatnánk, és itt az idő összegezni, hogy mik voltak azok a fémes slágerek (pontosabban azok klipjei), amelyek a legmegindítóbb pillanatokkal jelezték, hogy a rock örök, és elpusztíthatatlan.

10- Demonlord: Still Alive

A magyar virtus, és a skandináv hősi pátosz találkozása a sziklák, hegyek, erdők között. Szinte kedvem támad leigázni a világot, vagy feltelepíteni a WOW-ot!


 

9- Scorpions: Rock You Like A Hurricane

Az NSZK legizgalmasabb import cikke a hangalámondásos B kategóriás akció filmek, és pornó VHS-ek mellett minden bizonnyal a Scorpions volt, akik jelen esetben a rajongók, és a megvadult nők ketrecében rokkolnak.


8- Judas Priest: Breaking The Law

Az 1980ban kevésbé kék osztrigás imázzsal rendelkező Rob Halford, és a bandája a világ talán legfülbemászóbb riffjével bankot rabol, a számmal meg robbantott is rendesen.


 

7- W.A.S.P.: Wild Child

Itt minden egyben van! Horror smink, sivatag, sziklák, belassított közös ugrás, motor, koponyák, vörös ruhás bombázó. Kétségtelenül a rock életérzés beteljesedése.


 

6- Immortal: Blashyrkh

Black metálos gonoszkodás északról, napfény mentesen. Ha valakinek a lelkivilága nem fogadja be a mérhetetlen acsarkodást,itt a rádió barátabb verzió!


5- Ultimatum: Harcos

Visszatérünk a napfénybe egy igaz magyar hevi metál póz parádéval, nonfigtetkóstól, szálkásbicepszestől egy alig klisés várromnál!


 

4- Ossian: Éjféli Lány

Most komolyan! Hogyan lehetne egy ilyen lista teljes Ossian nélkül. Paksi Endre itt még nem vette fel az Udo sztájlt, a klipp viszont nagyon epic!


3- Kataklysm: The Awakener

Hogy a thrash-death vonalat se hagyjuk figyelmen kívül itt a Kataklysm apokalipszis váró klipje, szörnnyel, nekronomikonnal, és edző cipőkkel. Mindezt akár egy smsért megnézhetted a tvben pár éve az egyik virtuális zenegép csatornán.
 


 

 

2- Dio: Holy Diver

Megboldogult Ronnie James Dioról sem szabad elfelejtkeznünk, aki a középkor lovagjai közé csempészte be a metált egy klip erejéig! Lóra fel, és indulhat a galopp!
 


 

 

1- Grim Reaper: Fear No Evil

Ennél nagyobb videót keresve sem talál az ember! A hidroplán falón érkező metál horda felszabadítja a szolgaságra ítélt rokkereket, a farkasembert le gitározzák, a halált magát is lezúzzák, nem hiába volt ez a videó a Weezer első hivatalos We Are All On Drugs klipjének a képi alapja!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr602186749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Nitro. 2010.08.02. 00:32:28

zseniális poszt :D
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum