RockStation

Hallod a sziréneket?: In Flames - Siren Charms (2014)

2014. szeptember 03. - KoaX

In Flames Siren.jpg

Vannak zenekarok, akiknél mindig vissza sírják a rajongók a múltat, hogy bezzeg ebben az időben mennyire királyok voltak. Van ennek értelme?  Totál megértem, hogy az AC/DC nem akar mást játszani, mint az egyszerű, de zseniális hard rockot, de mégis tudtak mindig adni valami pluszt. Meg amúgy baj az, ha egy zenekar mer kockáztatni, tovább lép és elkezdi feszegetni a határait? Abszolút nem... Ha nem lennének kísérletezgető alanyok, akkor nem lenne metal sem.... Az In Flames minden egyes lemezével megkapja, hogy mennyire gáz, amit jelen pillanatban csinál, s bezzeg ebben meg abban az időben! Mi erről a véleményem bővebben? Hajtás után kiderül, na meg az is, hogy milyen az új album!

Bevallom totál őszintén, nekem a kedvenc albumom a svéd csapattól a Come Clarity. Szerintem akkor tudták csúcsra vinni, azt, amiben marha jók. Ott jött ki igazán ez a melodikusabb metal hangulat, amiben Európában annyira az élen jártak, az is meglehet, hogy az egész világon is. A legújabb album a Siren Charms előzetesei alapján azt mondtam, hogy ennek a bandának annyi. Hol vannak az olyan dalok, mint az Only For The Weaks, Trigger, Take This Life, Deliverus? Ja, a Sounds Of A Playgroundon is voltak még fogós dalok. De el kell keserítenem az savanyú szájúakat. A 2014-es In Flames album, marha király!

In Flames 2014.jpg

Én is meglepődtem rajta. Hangzásban szerintem Anders-ék olyanok, mint a Limp Bizkit. Nem volt szarul szóló anyaguk. Tény, az über nagy giga slágerek nem ezen az albumon mutatkoznak meg, és ez az album inkább mutat a jövő felé, hogy hova is tart a zenekar. Hova lépett tovább Jesper Strömblad távozása után. Bizony, mert itt mutatkozik meg először, hogy milyen is a zenekar arculata az alapító gitáros nélkül. Amíg a Sounds album az A Sense Of Purpose (rendkívül gyenge) album másolata volt, egy kicsit erősebb kivitelben, addig a Siren Charms egy kísérletezősebb, dallamosabb, tisztább énekekkel tarkított album lett. Itt nem lesznek kegyetlen gyors fejet leszaggató dalok, sokkal inkább a közép tempós vonal került erőtérbe. A nyitó In PlainView tökéletes tükrözi a zenekart, a terveiket. Elég ezt az egy dalt meghallgatni, és fejben már Te is tudod, hogy mit kell elvárni majd a srácoktól. A With Eyes Wide Open énektémája nagyon megragadott. Talán ez az a dal, ami a legjobban bejön az albumról. Remek gitár témák-szólók, és Andreas magával ragadó éneke, imádom!

Lehetne még magasztalni Björn Gelotte-ékat, de minek? Egyszerűen hallgassátok meg az új albumot! Nagyon fontos viszont, hogy ne egy Clayman-t várjatok, vagy egy Colony-t. Más időket írunk, ezért más zenét is hallunk. Bele kell törődni, hogy ez van! Rossz? NEM! Akkor meg???  Béke, Szeretet, Metal!

ITT pedig a teljes lemez, ha valakinek megjött az étvágya.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr216649213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deftones 2014.09.09. 07:36:59

Nekem is nagyon tetszik a lemez. Kár hogy a Soundtrack c. lemez nem került megemlítésre a kritikában, mert szerintem az ott abbahagyott vonalat viszik most tovább. Ami egyébként a mai napig a kedvenc lemezem tőlük, így az új is rendkívül hamar megtetszett. Sokkal jobb, és őszintébb lett mint az előző Sounds of.. lemezük, bár az közelebb állt a régi metálos In Flames-hez, de már érezni lehetett, hogy nem magukat adják, csak a rajongói elvárásoknak próbálnak megfelelni. A Siren Charms-on semmi ilyet nem próbálnak, egyszerűen azt játsszák rajta amit játszani szeretnének.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum