RockStation

Szombat esti láz: Apey And The Pea, Blind Myself, Leander Rising @ Barba Negra

2015. március 08. - KoaX

10806260_10153069317723094_5846245785592744714_n.jpg

Miről szólhat egy szombat este, ha nem a bulizásról? Arról, hogy ordítson valami zene, ahogy a csövön kifér, és te marha jól érezd magad! Találkozzál a haverokkal, ha úgy van igyatok meg egy bambit és csak szimplán élvezzétek az életet. Ilyen volt a mostani szombat este is, amikor ellátogattunk a Barba Negrába meglesni, hogy milyen is az Apey And The Pea, Blind Myself, Leander Rising trio közös turnéja. Mesélünk a tovább gömb mögött még többet.

Tovább

Nézz körül a kultikus New Yorki C.B.G.B. klubban

cbgb1.jpg
New York, Punk Rock, Hardcore, Blondie, Ramones, Television, Dead Boys, stb. = C.B.G.B. Gondolom, hogy a C.B.G.B. név nem ismeretlen a fémzenével foglalkozók számára, sőt a közelmúltban megjelent egy remek kis film a témával kapcsolatban, úgyhogy könnyen ki lehet okosodni a klub életével kapcsolatban. A mára már kultikussá vált klubot, Hilly Kristal alapította 1973-ban, rengeteg koncert után, sajnos 2006-ban bezárta kapuit. Viszont most lehetőségünk van körülnézni egy virtuális túra keretében a klubban. Ezt pedig az alábbi linkre kattintva teheted meg. Hey Ho Let's Go!!!

Ipecac Recordings - Avagy: egy kiadó, és öt érdekes előadó...

100418-faith-no-more-3.jpg

Ipecac Recordings. A kiadó, ami elsősorban inkább elátkozott, és csak azután független. Ami többnyire az agyzsibbasztó középszerűség ellenpontján kísérletezők táborát képviseli, akik szintén súlyos agyzsibbasztással szítanak az átlagosnak vélt valósággal szemben. Ahol ki többé, ki kevésbé dekadensen szublimálja az elmebetegséget, mint a ráható világmindenség egyértelmű tünetét. A mindenki által jól ismert Mike Patton mellett Greg Werckman ( Alternative Tentacles is ) agyszüleménye ez az 1999 óta létező kis kiadó, aminek zászlós hajói azért egész messzi vizekre, zavaros, de nagy óceánokra is kieveztek már.

Tovább

40. születésnapját új albummal ünnepli a Motörhead

motorhead_2015.jpg

Idén júniusban ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját a Motörhead. Ennyi év elteltével és megannyi albummal a hátuk mögött akár a babérjaikon is ülhetnének, de nem teszik. Olyannyira nem, hogy a csapat új albumot rögzít - amely már a 22. lesz a sorban - a már lassan negyedik tagnak számító Cameron Webb producerrel, amely valamikor ősszel fog megjelenni. A napokban végeztek a gitársávok rögzítésével, szóval lassan befejezik a felvételeket. Ha pedig valaki az élő legendákat szeretné koncerten is meglesni az zarándokoljon el szépen nyáron Sopronba, hiszen a trió a VOLT Feszitivál vendége lesz. Mindezek örömére hallgassunk meg pár Motörhead-dalt!

Tovább

Ketrecharcosnak írt dalt Jamey Jasta

jamey-jasta-matt-brown-ufc.jpg

Jamey Jasta a Hatebreed énekese pár hete jelentette be, hogy az amerikai ketrecharcosnak Matt "The Immortal" Brown-nak hivatalos bevonuló zenét ír. A zenész tartotta is a szavát, a dal a zenész hivatalos bandcamp oldalán jelent meg és alább meg is hallgatható. A zenész amúgy szólóalbumon dolgozik, ami talán még idén meg is jelenik.

 

Zsír új Agnostic Front videó!

af.jpg

Az idén is új albummal jelentkező egyik legnagyobb klasszis New York Hardcore legenda új klippel jelentkezett! A banda albuma április 4. - re várható és American Dream Died lesz a címe. Az már csak hab a tortán, hogy lemezt nálunk is bemutatják a nyáron, a most Dunaújvárosban megrendezendő Rockmaraton fesztiválon, amint azt már tudjátok, hiszen az gondolom ez mindannyiunknak a hét híre volt! Hát akkor" Gotta Go", a hajtás után itt a vatta új videó!

Tovább

Tíz nagyszerű dal az idén 50. születésnapját ünneplő Scorpionstól

scorpions-band-2015.jpg
A zenebizniszben már egy-két eltöltött évtized is megsüvegelendő, hát még, ha fél évszázadról van szó. Márpedig a német Scorpions 1965-ben indította el pályafutását, noha első lemezük csak 1972-ben jelent meg. Szóval idén ünnepli 50 éves születésnapját a banda és bár sokaknak ciki a csöpögős balladák tucatjait megalkotó germán ötös, egyet ne felejtsünk el: 150 millió lemezt nem véletlenül ad el egy banda, és ez még akkor is igaz, ha évtizedekkel ezelőtt egészen más szokások uralkodtak, ha lemezvásárlásról volt szó.

Tovább

Absolution Calling - Itt az új Incubus-videó

incubus_2015.jpg

Korábban már többször említettük, hogy idén újra mutat némi aktivitást az Incubus csapata, akik 2015-re két EP-t terveztek kiadni. Ezek közül az első Trust Fall (Side A) címmel lát napvilágot március 24-én. Ezen szerepel az Absolution Calling című dal is, melyet pár hete már megmutattunk nektek, de most a dal videót is kapott, mégpedig amolyan West Side Story utánérzésűt. A csapat amúgy június 5-én a bécsi Rock In Vienna fesztiválon lép fel.

Tovább

The Dillinger Escape Plan a RockPart fesztiválon

flyer_rockpart_dillinger.jpg

Szépen csörgedeznek a nevek az augusztus 7-9. között megrendezendő RockPartra is. A Suicide Silence és a Clawfinger után újabb név került napvilágra. Íme, tehát az újabb bejelentés: augusztus 9-én, vasárnap este a RockPart nagyszínpadán a mathcore szülőatyjai, akik számos stílus hozzáadásával alkották meg senkivel össze nem téveszthető zenei világukat - a The Dillinger Escape Plan. További infók ITT. Addig meg melegítsünk ezzel.

Tovább

Az íze kicsit fémes, de inkább csak túl édes: All That Remains - The Order of Things (2015)

articlesharedimage-45245.jpgVolt az ezredforduló, és akkor ott volt Massachusetts, és egyszer csak a semmiből, mintha ultragyorsan serkenő spórával szaporodnának, elkezdtek fej - fej mellett kinőni a semmiből az összetett génállományú, talán kicsit mesterségesen is kikísérletezett, de mindenképpen új populációnak számító metalcore bandák. Ők pedig nem mások, mint elméleti síkon a szupergyorsan terjeszkedő thrash metál, a mélyben gyökerező death metál és az ős primitív hardcore punk keresztezésével próbálkozó, és az egyre megújuló viszonyokhoz így talán jobban alkalmazkodni tudó, újszerű organizmusok. Elméleti síkon. A gyakorlatban viszont - habár a keresztező elemekről alkotott elképzelés és a precíz tervezés jó volt - az új entitások valós életképességéről állandó viták folynak.

Tovább

Március végén jön az új TOTO-lemez

toto_by_heather_porcaro_hr.jpg

Március 24-én érkezik a TOTO új albuma, amely szimplán csak a XIV címet kapta. A csapat utoljára 2006-ban jelentkezett lemezzel, úgyhogy épp itt volt már az ideje már egy új stúdióalbumnak, melyet ismét a Frontiers Records gondoz majd. Alább az eddig nyilvánosságra hozott dalok. Ja, és nem elfelejteni, hogy a zenekar június 26-án a Pecsa Music Gardenben lép fel.

Tovább

Get Bronx - Új Sick Of It All-videó

Sick Of It All.jpg

Az év elején a Persistence Tour keretében Európában tette tiszteletét a NYHC prominens képviselője a Sick Of It All. Ennek örömére alább itt is egy koncertklip a Get Bronx című dalra, melyet ezen a turnén forgattak. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy tavasszal ismét Európába jön a banda, sőt április 25-én az A38 Hajón el is lehet őket elcsípni.

Tovább

Az Arch Enemy az Unearth oldalán zúzza le Budapestet

flyer_arch_enemy_2015.jpg

Mi ugyan már jópár napja "megszellőztettük", hogy az Arch Enemy az Unearth oldalán Budapestre látogat, de akkor még sokan nem hittek nekünk. Most majd fognak, hiszen teljesen hivatalosan, a Concerto Music szervezésében június 1-én a Barba Negra Track vendége lesz a két banda, akikhez harmadiknak még a Drone nevű zenekar is betársul. További infók ITT. Addig is itt van három dal a résztvevőktől.

Tovább

Sabaton, Soilwork és Danko Jones a FEZEN 2. napján

0sabaton2015_44.jpg

A SABATON, a SOILWORK és a DANKO JONES gondoskodik arról, hogy a fezenezők Judas Priest, Black Label Society és Gus G. által beállított riffszintje csütörtökön - azaz a feszt 2. napján - se csökkenjen a kritikus határ alá. És, hogy még jobban összekapcsolják a szervezők ezt a hatosfogatot, mostantól egy tematikus, kétnapos bérletet is kínálnak, 7990 Ft-os bevezető áron a FEZEN szerdai és csütörtöki napjára. Persze a napijegyek és a négynapos bérletek is elérhetőek. Hogy a metaltúlsúly kicsit megtörjön, jövő héten érkezik néhány név a lazább zenék kedvelőinek is, hiszen továbbra is úgy tartják, minden idők legütősebb FEZEN-e várható...

Tovább

A három, első ránézésre egész normálisnak tűnő belga: The Experimental Tropic Blues Band-interjú

tetbb_1.jpeg

Nagyon örülünk megint! Annak, hogy ilyen vadállatokat láthatunk vendégül mint ez a három, első ránézésre egész normálisnak tűnő belga. A The Experimental Tropic Blues Band tizenpár éve bizonyítja Európa és az USA klubjaiban és fesztiváljain ennek az ellenkezőjét. Mármint azt, hogy nem egészen normálisak. ... és most - egészen pontosan március 11-én - a Corvintetőn lépnek fel. Mélyinterjú következik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum