RockStation

10 pop átdolgozás Leo Moracchiolitól

2016. május 28. - theshattered

leo_moracchioli_by_deadpixels89-d9r44ih.png

Mindenkinek megvannak a maga kedvenc Youtube „celebjei”. Még a rockereknek is bőségesen akad csemege a különböző szórakoztató videókból, legyen az ember fia elitista, vagy csak egyszeri rocker, aki csupán a jókedvet kutatja az Internet bugyraiban. Persze ezt a fajta szórakozást is legalább két végéről foghatjuk meg, hiszen vannak az egyedi, akár a kifigurázást sem bánó hibbantak (pl. Rob Scallon, Jared Dines, stb…), illetve vannak azok a gitár- és ki tudja még mi hősök, akik a saját arcukra formálnak, vagy más stílusba öntenek át pop, ne adj isten más stílusú dalokat, ezzel közelebb hozva a két műfajt. Az utóbbi kategóriába tartozik a multiinstrumentalista (a nevével ellentétben norvég származású) Leo Moracchioli, aki nem átall metál panírba forgatni néhány közkedvelt nótát és tegyük a szívünkre a kezünket: jól áll neki ez a felfogás. Tehát Leo Úr munkásságából szemezgetünk kicsit a következőkben, melyek közül párral már nálunk is találkozhattatok.

10. Adele - Hello

Lőjük el elsőre a nagyágyút, mely – talán érthető okokból, hiszen az utóbbi idők egyik legnagyobb popslágeréről van szó – Moracchioli legnézettebb kisfilmje lett.

9. Wham – Last Christmas

Laszt kriszmasz, áj gív jú MAHART… Persze, nem privatizálunk semmilyen vállalatot, abban viszont biztosak vagyunk, hogy a dal eredetije mindenki fülébe beleégett a legutóbbi bejgli evéskor. És azelőtt… meg azelőtt…

8. Gorillaz – Feel Good Inc.

Karácsony után jöjjön a nyuszi és a gorillák örökbecsűje.

7. Psy – Gangnam Style

Egy újabb orrvérzésig nyomatott sláger Korea legmélyebb bugyraiból. A „metalkezelés” itt sem ártott meg a dalnak.

6. Aqua – Barbie Girl

Töredelmesen be kell, hogy valljam, hogy személy szerint gyerekkorom egyik legmeghatározóbb zenéje volt a Barbigörl, így nem vettem rossz néven, hogy ez is megtalálható a norvég koma repertoárjában.

5. Los Del Rio – Macarena

A dal, aminek szövegéből mindenki csak annyit tud, amennyi a címe…

4. Frozen – Let It Go

Egy másik nem jó értelemben vett „hidegrázós” szám, melytől a lányos apukák már világszerte viszolyognak. Így talán tűrhetőbb lesz mindenki számára.

3. Michael Jackson – Beat It

Mit lát Jacko a női WC-ben? Bidét! És írt is erről egy dalt, mely jó alapot adott a következő feldolgozáshoz.

2. Bee Gees – Stayin’ Alive

Mint már megtanultuk, az újraélesztéshez is ideális a Stayin’ Alive alaplüktetése, de így még a holtakat is gyógyíccsa’.

1. Bruno Mars – Uptown Funk

Újabb gigasláger, újabb gigafeldolgozás, mellyel zárjuk eheti listánkat. Ha megtetszettek az átértelmezések, Leo Moracchioli Youtube csatornáján még találtok finomságokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr828753606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2016.05.28. 14:53:51

Egyedül a Barbie Girl-t dobta föl az átdolgozás. A többi ugyanolyan fárasztó unalmas, és a Bee Gees dalnál ugyanolyan idegesítő maradt az ének.

kulalak 2016.05.28. 19:15:48

Jó ez mind, köszi, de nekem kicsit hiányzik az All about that bass :)

www.youtube.com/watch?v=I4p4afTAH9Y

Zirowe 2016.05.29. 22:11:03

Ejnye, sehol egy szellemirtók feldolgozás..

theshattered 2016.05.30. 14:40:31

@Zirowe: Tervben volt, de végül kimaradt :) Elég erős volt a mezőny.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum