RockStation

"A zenét igen, de magunkat egyáltalán nem vesszük komolyan"

Interjú Kinnel, a Twelve Foot Ninja énekesével

2016. október 03. - theshattered

twelve_foot_ninja-outlier_09_red_background_lowres.jpgAz ausztrál Twelve Foot Ninja egy különleges zenekar. Ahogy a múlt héten megjelent lemezismertetőnkben is olvashattátok,  a srácok bátran kacérkodnak a különböző stílusokkal, nem félnek egy matekmetalos téma után akár  egy kellemes bárzenés részt sem bevinni a muzsikájukba. Mivel hogy igencsak megtetszett nekünk a korong, kicsit elbeszélgettünk a zenekar énekesével, Kin Etic-kel, hogy mégis mit érdemes tudni róluk, honnan jöttek, hová tartanak.

Először is, köszönjük a lehetőséget! Mivel (ha jól tudom) ez az első magyar nyelvű interjútok, kérlek, mutasd be a zenekart! Honnan jöttetek, honnan ismeritek egymást?
Kin: A zenekart Stevic (gitár), Ro (gitár), Russ (dob), Damon (basszus) és jómagam, Kin (ének) alkotjuk. Stevic és Russ már korábban zenéltek együtt, de egy új bandát akartak alapítani. Mivel kellett egy énekes, feladtak egy hirdetést egy helyi zenészmagazinba és én jelentkeztem rá. Ezután Damon csatlakozott a bandába. Ro-t úgy találtuk meg, hogy küldött egy linket, ahol az egyik dalunkat, a Manufacture of Consentet játssza akusztikus gitáron. Nagyon megtetszett, így megkértük, hogy csatlakozzon hozzánk.

Honnan jött ez a nindzsa mánia?
Kin: Nem hinném, hogy lenne bármilyen nindzsa mánia, de a rajongóink egyébként is a zene miatt szeretnek minket, nem a nindzsás utalások miatt.

Elég eklektikus zenét játszotok. Milyen zenekarok, vagy lemezek hatottak leginkább rátok?
Kin: Ha mindet leírnám, az nagyon sok lenne. Mindannyiunknak elég eklektikus a zenei ízlése. Minden hat ránk, ami éppen megtetszik nekünk.

Hogyan írjátok a dalaitokat? Mi alapján dől el, hogy mi jön egy váltás után?
Kin: A dalainkat közös erőbedobással írjuk. Az egyikünk előáll egy ötlettel, elküldi a többieknek e-mailben, majd addig passzolgatjuk oda-vissza, míg teljesen ki nem alakul. Nincs kimondott formula, hogy mi jöjjön egy váltás után. Az következik, amit épp jónak érzünk.

Mi volt az eddigi legfurcsább színpadi élményetek?
Kin: Néhány évvel ezelőtt valaki rápöccintett egy csikket a basszusgitárosunkra, majd ezután visszajött, bemutatott a gitárosunknak is, aki ezután mellkason rúgta a gyereket.

Van bármilyen zenekaron belüli szokásotok, rituálétok?
Kin:Koncertek előtt körbeállunk, ekkor mindannyian felspanoljuk egymást, majd felkiáltunk, hogy "Nem pöcsölni jöttünk ide, meló van, csináljuk meg!"

Mesélj egy kicsit az Outlierről. Mi a célotok az új lemezzel?
Kin: A legnagyobb siker az lenne, ha nőne a közönségünk, mert az azt jelenti, hogy valamit jól csinálunk.

A friss anyag egy hatalmas előrelépés a karrieretekben. Egyetértesz ezzel? Mennyi ideig írtátok a lemezt?
Kin: Köszönjük szépen! Ez a következő lépcsőfok a zenekar életében, majdnem 4 évig tartott megírni.

Melyik a kedvenc dalod az Outlierről és miért pont az?
Kin: A személyes kedvencem a Collateral. Van benne egy olyan szintű érzelem, amit nem igazán tudok leírni.

A hangszeres tudás, vagy az egyszerűség adja a Twelve Foot Ninja igazi alapját?
Kin: Természetesen a technikai rész is nagyon fontos, de ha maga a dal nem hangzik jól egy szál akusztikus gitárral és énekkel, akkor valószínűleg nem lesz egy erős valami. A zenekar lényege, hogy egy bizonyos dalírási metódust egy bizonyos produkcióval vegyítsünk.

twelve_foot_ninja-outlier_10_low.jpg

Egy igazán remek zenekar vagytok hihetetlen humorérzékkel. Szerinted ez lehet a legjobb hozzáállás a stresszmentes zenei élethez?
Kin: Ez így van! Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig mindent komolyan vegyünk. A zenét igen, de magunkat egyáltalán nem vesszük komolyan.

A borító nagyon babán néz ki. Mesélj egy pár szót a koncepcióról és az emberről a rajzok mögött!
Kin: A grafikus egy Keith Draws nevű srác. Angliában született, de most Mexikóban él. Szereti a zenénket és felajánlotta, hogy megcsinálja a borítót a második EP-hez, a Smoke Bombhoz. Majd ő készítette el a Silent Machine (az első TFN nagylemez - szerk.) és Steviccel közösen az Outlier borítóját is.

Terveztek esetleg Európa-turnét?
Kin: Még nincs kimondottan tervben, de figyeljük a lehetőségeket. Ha kapunk egy megfelelő ajánlatot, már megyünk is!

Van még bármi, amit el szeretnél mondani, de nem kérdeztem rá?
Kin: Igazából semmi. Reméljük, hogy mindenkinek tetszik a lemez. Vigyázzatok egymásra! :)

http://twelvefootninja.com/
https://www.facebook.com/twelvefootninja/

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7511762213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum