RockStation

Kasabian - For Crying out Loud (Sony, Columbia 2017)

Kánikula, poprock stb.

2017. június 13. - BETH

kasabian_for.jpg

Nem mindig kell felülni a savazó hangnemet kritikaként hirdető hullámvasútra – vannak bandák és albumok, amelyek pont azért működnek mert megfelelnek az elvárásoknak, de azért nem ragadtatják el magukat túlságosan. A Kasabian For Crying out Loud albuma is pontosan ilyen: jó néhány slágeres rock dalt termelt ki, amik jól szólnak majd sorozatokban, reklámokban és a kocsinkban is, de közben nem markolt sokat, és vállaltan nem is célzott meg ennél többet. Rövid lemezajánlónk következik.

Nyár, vidéki ház műanyag poharak és a szomszéd pálinkája sörrel kísérve – a kert sarkában kókadozó medence, ami oázisként terül el a késő délutáni hőségben. Az ilyen és ehhez hasonló pillanatok remek kísérője lehet a Kasabian legújabb, For Crying Out Loud elnevezésű lemeze. Az idén 20 éves (!!!) brit alternatív-, indie rock banda hatodik lemeze nem ad semmi egyebet, csak amit ígért: szerethető, befogadható dalok egyszerű témákkal és tömör életigenléssel.

kasabian2017.jpg

A Kasabian (Tom Meighan – ének, Sergio Pizzorno – gitár, vokál, néha ének, billentyűs hangszerek, Chris Edwards – basszusgitár, és Ian Matthews - dobok) eddigi lemezeit is átjárta ez a szimpla napfény atmoszféra, de ez az album még az eddigieknél is könnyedebb. Pizzorno elmondása szerint ő nagyjából hat hét alatt készült el az összes dallal – így is 12 felvétel került a korongra mintegy 51 percben (a deluxe verzióban korábbi dalok koncertfelvételei kaptak helyet).

A You’re in Love with a Psycho már korábban begyűjtött egy klipet – de a lemezen vannak erősebb felvételek. Például a Wasted, vagy a Good fight, bár az Are you looking for Action és a Comeback Kid is teljesen "oldott hangulat" kompatibilis.

A májusi debütálás óta sokan véleményezték már az albumot, és a fogadtatás viszonylag vegyes – annak ellenére, hogy a csapat nem ígért kolosszális megoldásokat és óriási visszatérést (vagyis az alapcsomagot persze belengették, de elég nehéz lehet úgy indie rock zenekarnak lenni, hogy utálod az indie rockot). A mi öt pontos skálánk szerint egy hármast adok rá: jóval erősebb lemezek jönnek ki idén, és rengeteg feelgood zenekar van, akik talán ennél mélyebb vagy átfogóbb stílusgyakorlatokkal nyűgöztek le minket, mindenesetre lehúzni sem szeretnénk. A Kasabian egy vidám teljesen nyári albumot adott a kezünkbe, ami tényleg minden házibulin megállná a helyét – ráadásul az artwork nagyon kedves húzás a részükről: egy már régóta velük dolgozó roadie portréja, aki mellé digitálisan könnycseppeket varázsoltak – mi ez, ha nem szeretet?
3/5

Mihez ajánljuk? Nyári meleghez, medencés összejövetelekhez, lappangó indie rockerek leleplezéséhez, vezetéshez..Kikapcsolódásként. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr512584063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum