RockStation

Dübörög a hazai vinyl piac!?

Lepd meg még ma a kedvesed egy lemezzel

2022. március 08. - KoaX

vinyl_2.jpg

Mostanában egyre több hazai zenekar adja ki egy régebbi vagy esetleg új, netalántán az utolsó albumát vinylen (is).  Nem voltunk restek és a kedvenceink közül válogattunk nektek párat, hátha kedvetek támad egy jó lemezhez. Halkan megjegyezzük, hogy a teljesség igénye nélkül válogattunk, tényleg csak, amik nekünk elsőre beugrottak és még éppenhogy aktuálisak. Urak a lehetőség adott meglepni a mai napon a hölgyeket. Hölgyeim, nektek meg kellemes nőnapot kíván a szerkesztőség! 

A legfrissebb anyag, ami a napokban látott napvilágot az Ordog zenekar, harmadik O3-ra keresztelt anyaga. Az ára igencsak fogyasztóbarát, szóval érdemes lecsapni a saját példányodra. A szemfülesebbek az első ötven darabot kézi sorszámozással szerezték be, de ne csüggedjetek mert van még a Popshop polcain "sima" lemez is, amit ITT tudtok megrendelni.

A következő alanyunk a Lazarvs zenekar lesz, akiknek egy régebbi anyaga jön ki. Szóval egy Apey And The Pea lemezről van szó, egészen pontosan a Hex lát 250 limitált példányos kiadásban napvilágot. Ha minden igaz a következő éveben a Devil's Nectar fog sorra kerülni, hiszen jubileumi, tizedik szülinapját fogja ünnepelni az album. Érdemes kapkodni az egeret és sűrűn IDE kattintani, mert a 250-es limit tényleg nem sok. 

Sajnos a Nadir távozik az aktív zenekarok sorából. Nagyon sajnáljuk, hiszen kollégánk Tauszik Vitya és barátainak a kultúrkörét nagyon szeretjük. Az utolsó lemezüket a The Final Requiem for a Helpless Worldöt ITT tudjátok előrendelni. 

Ha már régebbi zenekarok kerültek elő, akkor ugye ismeritek a Cadaveres De Tortugast? A Cadaveres korábbi formációjának az egyik fénypontja volt a Salvo Karma, amit ITT tudtok még megrendelni. Figyelem, a készlet vészesen fogy!

És akkor jöjjön a tavalyi év egyik, ha nem a legnagyobb visszatérője. Hölgyeim és Uraim, a színpad a Birdge To Solace zenekaré! A zenekar szeptember 16-án fog újra színpadra lépni, de addig is érdemes pörgetni az egyik lemezüket a tű alatt, ha már van rá lehetőség. Rendelni pedig ITT tudtok még az Of Bitterness And Hope  lemezből.

Fiatalkorom egyik legmeghatározóbb zenekara a Chief Rebel Angel volt. A Death Rock City számomra mindent vitt ebben az időben. Eszméletlen király dolog, hogy a srácok újrarántották az anyagot és hozzá csapták a Black Hornt is, hogy a Trottel-től megrendelhesd a 200 példányszámos limitált kiadás egyikét.

Aztán édeseim, hogy vagytok a klasszikus black metallal? Hazánk első és egyetlen black torka nem más, mint Csihar Attila, aki mielőtt csatlakozott volna a legendás Mayhemhez, nem máshol tolta, mint a Tormentorban.

Ha már nemzetközi vizeken járunk, akkor Kátai Tamás mellett nem mehetünk el szótlanul. A Thy Catafalque atyja nemsokára megmutatja az Akvárium teltháza előtt is, hogy milyen zenekart verbuvált maga köré. Tamástól nehéz lenne egy lemezt kiemelnünk, hiszen mindegyik albumot viszik, mint a cukrot.

Ha már a Season Of Mist kiadónál járunk, akkor nem szabad elmennünk Makó Dávid és a The Devil's Trade mellett sem. Dávid egy szál akusztikus gitárral is ugyanúgy megállja a helyét, mint amikor zenekarral lép fel. Az ő lemeze biztos sokatoknak megvan, de azért hátha valaki szeretne INNEN rendelni még egyet-kettőt ajándékba.

Klasszikus zenekar, kis hazánk legnagyobb rock produkciója. Tankcsapda, akiknek Az Ember Tervez lemezét is megveheted, ha van elég pénzed hozzá (mindig feltűnik egy-egy példány, de legalább 120.000 Forintot kell érte fizetni) Maradjunk pénztárca barátok: és ITT eléred az Urai Vagyunk A Helyzetnek albumot is.

Az Ektomorf életében 2020-ban új fejezet kezdődött. A legutolsó albumuk a Reborn vinylen is megjelent. Ti, hogy vagytok vele? lecsaptok rá valamelyik hazai webshopban?

A Subscribe is a nagy visszatérők közé tartozik. A kétezres évek egyik legmeghatározóbb hazai zenekara a Sanity Has Left The Building tizenöt éves évfordulójára hozta ki vinylen a debüt albumot. Kinek van meg? Neked nincs? Na, akkor katt IDE.

Másik hatalmas kedvencünk a Ghostchant. Hiába Jakab Zoli eléggé sok helyen ott van. Vagy koncertet szervez, vagy kiadói tevékenységet végez vagy a fene tudja éppen mit csinál, de ez így is van rendjén. Itt a mikrofon mögül ordítja le a fejünket. Még pár vinyl van a korábbi kiadványokból, érdemes lecsapni valamelyik EP-re ITT.

Áron Andris már szerepelt a listánkon, de most egy régebbi lemez kerül terítékre, amiben színtén fontos szerepet játszik a srác. Trillion, Like Water INNEN jöhet?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9117774918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.08. 11:16:07

Bőséges választék
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum