RockStation

RockNuggets Vol41. / Eye of Aquila - Diviniis Requiem (2023)

2023. március 27. - KoaX

a4113431184_10.jpg

Most éppen egy kaliforniai zenekar akadt a horgomra. Az Eye Of Aquila nem meglepő módon a stoner közegből származik, de alapvetően nagyon sok stílus van a zenéjükben. Itt van egy kis ízelítő, hogy rá menjetek a Diviniis Requiemre.

A zenekar viszonylag friss, hiszen most jelent meg az első lemezük, ezelőtt mindösszesen egy EP látott napvilágot a 2022-es évben. A négyes úgy fogalmazott, hogy apokaliptikus stoner és kemény psy zenét játszanak. Hangzás tekintetében nyersek, nagyon nyersek, de ettől lesz többek között élvezhető a zenéjük. Ami miatt én úgy gondoltam, hogy érdemes rájuk figyelni azok nem feltétlenül a riffek. Noha, néhol igen király ötleteket villantanak, ám összességében mégsem a gitártémák miatt lesz érdekes az album. Sokkal inkább az ének miatt. Van benne dallam, van benne ordítás és valamiért nálam beütött egy eléggé erős RATM-os érzés. Nem, nem rappelnek, még véletlenül sem, de az énekes srácnak bizonyos ordításoknál totálisan olyan hangja van, mint Zack de la Rocha-nak. Ettől viszont lesz egy olyan egyedi íze az egésznek, hogy újra és újra neki megyek az anyagnak. 

4kop.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7318077580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum