RockStation

RockNuggets Vol86. / DDENT - Ex Auditu (part 2) (Chien Noir, 2023)

2023. augusztus 22. - KoaX

a0771804672_10.jpg

A DDENT egy francia egyszemélyes, instrumentális projekt (manapság ezek szépen elszaporodtak) ami a semmiből került a lejátszómba és ezzel nem kis meglepetést hozott a keserédes, forró vasárnapomba. Amennyiben van egy kis időd fülelj erre felé.

A nehezebb periódusát élem most 2023-nak augusztusban, így nem is igazán kerestem mostanában új zenéket. De valahogy ezen a forró vasárnapon úgy döntöttem, hogy megnézem miket dobott át a promóciós anyagok közül a Főszerkesztő. Ekkor indítottam el Louis Lambert egyszemélyes projektjének legújabb anyagát ami egy folytatásos EP sorozat második része.

Az anyag magával ragad, akár az óceán, ha túlságosan bemerészkedsz. Nagyon összetett instrumentális doom-sludge zenéről van szó, amit nem fél az Louis néha klasszikus zenei elemekkel tarkítani, majd pedig előkerül a duplázó, hogy totál black metal hangulat legyen. Mindezt úgy, hogy egyedi stílust teremt és egy dalra sem tudod azt mondani, hogy na, ez ilyen! Ami kimondottan megfogott, hogy az elektronika is elő-elő van csalva itt-ott és rendkívül sok a mély és középtartomány a zenében. A magasak nincsenek előre tolva, ettől lesz egy különleges, melankolikus, világvége hangulata a zenének, ami perpillanat nagyon tetszik!

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8118197145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum