RockStation

RockNuggets Vol120. / King Weed - Rest In Smoke (2023)

2023. december 02. - KoaX

a2275949755_10.jpg

Azt hinné az ember, hogy azok a zenekarok tökre termékenyek, akik kétévente kihoznak valami új albumot. Ha már valaki évente mutat nekünk valamit, az szinte csoda. Ezek után szembe jön a King Weed, akinek hat év alatt annyi kiadványa lesz, mint amennyi másnak egy emberöltő alatt sem jön össze. Itt a Rest In Smoke!

Oké, a francia brigádnak a negyvenegy kiadvány közül van jó néhány válogatás lemeze meg EP-je, de akkor is, idén már kijöttek egy lemezzel, amit bírtunk. Nem holmi tíz perces anyagokkal jelentkezik a négyes, hanem rendes, teljes értékű lemezekkel és a vicc, hogy igazából ezek nem is válnak unalmassá. Rendben, nem azt mondom, hogy annyira jók, hogy minden nap meghallgatom egyszer, de bizonyos időközönként, ez az egyszerűbb, instrumentális stoner-doom zene, teljesen adja magát. könnyedebb, mint egy Belzebong, de legalább annyira ízes. Aki csípi az ilyen műfajt annak rá kell mennie egy-egy lemezre, mert biztosan talál benne egy-egy darabot, ami szimpatikus lesz a számára. Ha srácok ilyen iramban haladnak tovább, nem tudom hol lesznek pár év múlva, mekkora lesz a diszkográfiájuk. Az azonban bizonyos, hogy a lemezek nem szólnak rosszul, a mai otthon stúdiós világban egyre több ilyen lemezt hallok, amit hétköznapi arcok kevernek olyanra, hogy attól teljesen meglepődünk. Noha ez az anyag nem kívánt túl nagy variálást, azért szépen szól.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr518269181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum