RockStation

RockNuggets Vol127. / Extensa - Extensa (2023)

Lengyel sűrűség

2023. december 09. - KoaX

a2828665361_10.jpg

A progresszív zene mindig kihívások elé állítja az embert, de ha kellően fülelünk úgyis találunk benne valamit, ami magával ragad. Most nem utazunk messzire a zene miatt, hiszen Lengyelországban található az Extensa főhadiszállása, akik a borzasztó borító ellenére rendkívüli anyagot alkottak.

A lengyel trió elmondásuk szerint noise, instrumentális  független zenét alkot. Az igazság pedig az, hogy ezeket a riffeket akár Adam Jones, a Tool gitárosa is megirigyelheti egy borongósabb napon. Innen már sejthető, hogy a zenekarhoz mi áll a legközelebb, illetve kik voltak rá nagy hatással. Annyi a különbség, hogy a riffek itt viszonylag komorabbak, sűrűbbek, mint egy Tool anyagnál, pláne, ha az utolsó anyagot nézzük az amerikai bandától. Az azonban biztos, hogy az Extensa bemutatkozó anyaga, ami majdnem egy óráig kitart, egy rendkívüli lemez! Kis odafigyeléssel ez a zenekar sokkal többre is tudja vinni, hogy kitörjön az underground keretei közül. Ha esetleg találnának még egy megfelelő énekest is, akkor sima ügy a világhírnév és az arénák.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2018274285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum