RockStation

Mi történik, ha elfogy az ötlet és teret nyer az inspiráció?

Nirvana dalokat vizsgáltunk

2024. július 11. - KoaX

nirvana1988.jpg

Minden zenésszel előfordult már, hogy alkotói válságba került, de legalábbis hullámvölgybe. Ilyenkor az ember kikapcsol, zenét hallgat, elengedi egy kicsit a tennivalókat. Aztán van úgy, hogy nem is tudja az ember, de egy-egy dal hatással van rá. Kurt Cobain idén harminc éve hagyta itt ezt a világot. A zenész felforgatta az egész világot a kilencvenes években és azóta is nagy hatása van a fiatalokra. De vajon Cobainre is hatottak valakik? Mutatunk tíz dalt, ami arra enged következtetni, hogy….

Kezdjük egyből a leghíresebb dallal, nem? Ki az, aki nem találkozott még a Smells Like Teen Spirittel? Lehet, hogy korábban már többen is?

A Nevermind egy eléggé sikeres album volt. A rajongók úgyis elfogadták, ahogy van, hiába nem követte azt a nyers soundot, mint korábban. De honnan ez a sok remek riff? Gyertek csak, ahogy jól esik....

Hihetetlen sebességgel haladunk az egyik legkeményebb punkos nóta felé a Nevermindon ez nem más, mint a Breed. De vajon ez belülről fakadt vagy inkább? 

Na, jó ennyi téma már nem lehet a véletlen műve, evezzünk kicsit könnyedebb vizekre. De várjunk csak... Ez a csaj nem ismerős?

Na, azért nem kell aggódni, hozunk korai anyagról is ízelítőt. Arról a bizonyos lányról már mindenki hallott, ugye? Viszont ezt a videót nem engedik beágyazni nektek, így az About A Girl Dalhoz kattintsatok IDE.

De, ha nem akartok át kattintani is vannak itt még dalok, például a Been A Son-ra kísértetiesen hajazó dal.

Az MTV az unplugged alatt nem akarta leadni, lehet, hogy ezért nem játszották igazából a Rape Me-t?

 Mondhatná valaki már, hogy álljunk le, de még mindig vannak dalok a tarsolyunkban. Ez meg olyan, mint az Aneurysm, nem?

Fejezzük már be a majomkodást? Ahhh inkább hallgassuk meg a Very Ape inspirációját?

És elérkeztünk cikkünk utolsó dalához, ami Big Long Now szerzeményre hajaz eléggé. 

Tartsatok velünk legközelebb is, amikor a Metallica dalokat nézzük át!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9218443157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.07.14. 11:16:11

Én csak egyet tudok: ennek a csávónak (Cobain) receptre kellett volna adni a drogot, ha ilyen dalokat ír utána.De csak nagyon kiadagolva, hogy ne nyiffanjon ki tőle.Az utolsó 30 évben még mennyi minden sláger születhetett volna meg, ha élve marad...?

KoaX 2024.07.14. 11:26:50

@geegee: Nirvana név alatt egy sem.
Előkerült már több levél is,amit soha nem küldött el Kristnek(valamiert) azokban azt írja, hogy utálja, hogy rajta élősködik ő és Dave. Be akarja fejezni az egész Nirvanat mert nem akar velük zenélni többé.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum