RockStation

Burton C. Bell és a Nirvana

2024. július 19. - KoaX

burton-bell.png

Sokan nem tudják, de a Fear Factory egykori énekese, Burton C Bell hatalmas Nirvana rajongó. Burton mostanában egyre több érdekességet oszt meg a legendás grunge zenekarral kapcsolatban. Most például arról mesélt egy Facebook posztban, hogyan is került a Smells Like Teen Spirit klipjébe.

Burton úgy kezdi a visszaemlékezést, hogy '91 késő tavaszán a Doc Marten’s-nél dolgozott, igazából ő pakolta le a kamionokat. Volt egy jó barátja, Kirk aki ugyanott dolgozott és az L7 zenekar dobosa volt a felesége. Kirk-nek volt egy példánya a megjelenés előtt álló Nevermind-ból. Honnan volt meg neki ez a példány? Tök egyszerű, a Something In The Way-ben, Kirk játszott csellón. Augusztus 15-én a Nirvana fellépett a Roxy-ban a Sunset Boulvardon, de Burton nem tudott elmenni, mivel éppen próbált a szárnyait bontogató a zenekarával. Ezen a koncerten dobálta szét a Nirvana azt a szórólapot, amin a 17-ei klipforgatásra meghívták az embereket. Burton két szobatársa is ott volt a koncerten, így rávették a zenészt, hogy együtt menjenek el a forgatásra. A rendező elmondta az emelvényen ülő alig pár embernek (40-et említ Burton) hogy unottan nézzék, ahogy a zenekar játszik, azonban a dal újra és újra meghallgatása beindított valamit a hallgatóságban, és elszabadult a káosz. A legtöbb tömegfelvétel nem volt megtervezve, minden a véletlen, illetve a dal műve volt. Burton összesen négy alkalommal tűnik fel egy-egy másodpercre a videóban. Még arra is emlékszik, hogy az új dobossal beszélgetett, és elmondta neki, hogy mennyire vicces a CHAKA szó a dobján, ami annak idején a helyi szlengben "termékenyt" jelent. Természetesen Mr. Grohl-nak erről fogalma sem volt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7418449427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum