RockStation

Újra kiadja korai albumait a Helloween

2024. július 31. - moravsky_vrabec

helloween_2021.jpgA power metal német keresztapái lassan elkészülnek a legújabb korszak második nagylemezével, de előbb az ősrajongókat ajándékozzák meg néhány újrakiadással. 

A Helloween idén ünnepli 40 éves fennállását, a korai albumok újrakiadásával ezt az évfordulót igyekeztek méltó módon megünnepelni. A felvételeket a legutóbbi Helloween album hangmérnöke, Sascha Bühren masterelte újra, és a borítók is kaptak egy kis frissítést. Az első három, túlzás nélkül klasszikus nagylemez 2024-es verziója már megjelent, a továbbiak hamarosan érkeznek. 

hweenwalls24.jpg

A Walls of Jericho bemutatkozó albumon még Kai Hansen gitáros énekelt, a friss kiadáshoz hozzácsapták az 1985-ös EP anyagát és néhány koncertfelvételt is. A Keeper of the Seven Keys első és második része 1987-ben és ’88-ban jelent meg, és a power metal műfaj alapkövei; ezeken mutatkozott be az akkor alig nagykorú énekes, Michael Kiske. Ez a három album már kapható, és a digitális platformokon is meghallgatható. 

Augusztus 30-án érkezik a Pink Bubbles Go Ape, ami már Hansen nélkül készült (a gitáros ekkorra már saját zenekarában, a Gamma Ray-ben játszott), a zavaros időkben született Chameleon, valamint a Master of the Rings. Ez utóbbin Andi Deris éneke hallható, addigra ugyanis az aranytorkú Kiske kikerült a zenekarból. Szeptember 27-én a Deris-korszak három további remekműve, a Time of the Oath, a Better than Raw, valamint a feldolgozásokat rejtő Metal Jukebox teszik teljessé az ünnepi kollekciót. 

hweenremasters24b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8618456617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2024.07.31. 12:27:49

Az első háromból nálam még kiemelkedik a Walls of Jericho.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum