RockStation

Tőzsde-rock : Wall Street – Indulunk

2009. március 05. - sunthatneversets

A Wall Street nem ma kezdte a szakmát. A banda 1995-ben alakult és rövid idő alatt két hat számos maxit adtak ki a kezük közül Fordulj Fel és Egy Másik Utca címmel. Soraikban még a későbbi Neck Sprain és Ákos dobos Bánfalvi Sándor is megfordult. 1998-ban a csapat szekere egy kicsit megakadt, így aztán három év pihenő következett.

 A saját dalok mellett Metallica, Faith No More, AC/DC, és Rammstein feldolgozásokat is játszó banda 2001-ben tért vissza, az első lemezzel azonban csak 2007-ben jelentkezett Rock & Roll címmel. Nos a zenekar által művelt zenei stílusnak nem sok köze van azokhoz a bandákhoz akiktől feldolgozásokat nyomnak. Jó kis 80-as évekbeli hard rock muzsika ez némi metál és glam ízzel keverve, afféle amerikai stílusban – talán innen a név is -, amibe azért a magyar szövegeken kívül egy kicsi hungarikumot is sikerült tenni.

Az Indulunk címmel tavaly év végén megjelent második nagylemezen maradt a stílus, talán csak pár sampler és billentyűhanggal teszik változatosabbá a fiúk a muzsikát. Az albumot a Gregus Miklós – ének, Tóvári Tibor – basszus, Mayer Ferenc – gitár és Ilisz Csaba – dob felállású négyes követte el. A felvételek az Audioplanet Stúdióban készültek a Mantra-s Jaya Hari Das vezetésével.

Először Gregus Miklós énekhangját kellett megszoknom. Magasabb tónusban énekel és egy kicsit nyávogósan, amolyan Vince Neil (Mötley Crüe) és Pohl Mihály (Lord) keveréke stílusban. A hangszeresek pedig hallhatólag profi zenészek. Megmondom őszintén nekem az Indulunk-on a húzósabb, keményebb nóták jönnek be. A kicsit puhábbra vett dolgokban nekem úgy tűnt egy kicsit ott bujkál a Hooligans szelleme, és ezt annyira nem kultiválom.

A lemez jól indít az Aki Bújt Aki Nem című keményebb kötésű, mégis dallamos nótával. A kettes, a magyar elődöket megidéző Egy Kicsit Így Egy Kicsit Úgy szimpla hard rockja után a Nincs Több Időm is hasonló felfogásban fogant, jó kis együtt éneklős refrénnel. A következő Induljon A Tánc, amolyan régisulis stadionrock nóta.  Az ötös Lennék Én Bármi romantikus líráját, a Vigyen A Szenvedély követi. Na erről tényleg a Hooligans ugrik be. A következő bulizós szövegű Régen Volt Már kocsmarockja vidám perceket hoz. A nyolcas A Mai Jelszó: Ne Szólj Csak Ints, a lemez legösszerakottabb és egyben legjobb nótája is; kellően mai, de mégis húzós heavy-rock, kiváló refrénnel. A lemezt hivatalosan az Éjféltájt zárja, mely egy könnyed glam-rock darab. Bónuszként még egy Hajrá Csepel című „harci himnusz” hangzik el, ami ha jól veszem ki a futball csapat buzdítására szolgál, akik szebb napokat is megértek korábban, de ugye feladni sohasem szabad.

Az album saját kiadásban jelent meg, amiért a mai világban már abszolút tisztelet jár. Aki szereti a 80-as évek tradícióival felvértezett hard rock zenét a Wall Street-ben sem fog csalódni. Szórakoztatásra készült album az Indulunk, kocsiban kiváló hallgatni való, ennél többet nem igen kell várni tőle, de azt gondolom ez sem kevés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr57982217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum