RockStation

Az igazi akusztikus metál - Ektomorf @ MR2 Akusztik, MR 8. stúdió

2012. március 19. - KoaX

Milyen lehet egy akusztikus metál buli? Hála az MR2 Akusztik című műsorának, ezt március 14-én megtudhattam. Persze ez még nem elég, kellett még egy igazán kemény banda is, akik készen állnak arra, hogy megmutassák nem csak árammal teli hangzással tudnak ütős koncertet adni.

Az Ektomorf nemrég kiadott The Acoustic című új albumával tökéletes választás volt erre az estére.


Hét órakor már mindenki fészkelődött, vajon mikor kezdődik már a várva várt buli?! A srácokat hatalmas taps fogadta ahogy beléptek az ajtón a MR 8. stúdióba, és nem húzták tovább az idegeinket, bele is csaptak az I Know Them című számba.

Gyakran gyenge pontja egy koncertnek a hangosítás, de nem itt! Milyen volt? Mintha csak a CD-t hallgatnám otthon. Mondták, hogy nagyon rákészültek, de ez valami fergetegesen jól szólt.

Hatalmas taps és ováció töltötte meg a termet, elvittek minket a harag legmélyebb bugyraiba az Im In Hate-tel. Zotya, közben megnyugtatott mindenkit, nyugodtan lehet headbangelni, kurjongatni, amilyen hangosan csak bírunk. Attól, hogy nem villanygitárt fognak még ez egy hamisítatlan metál buli. Ektomorf koncerteken mindig érezni az energiát, ami süt a színpadról. Most is éreztem ezt, de mégis teljesen más volt, nyugodtabb még is valahol a mélyen dühös.

A setlist nagy meglepetést nem okozott, szerencsére! Az új albumot végig eljátszották, és még kaptuk grátiszba két számot, a The Gipsy Way kislemezről ismerhető feldolgozást a Rusty Cage-et (amit nem másnak, mint Johnny Cash-nek ajánlott Zotya), és közkedvelt Sea Of My Misery-t.

Különleges érzéssel töltött el mindenkit a szülőknek ajánlott Throught You Eyes, és a Lynyrd Skynyrd feldolgozás a Simple Man. A buli végén még megmutatták, hogy nem feltétlenül kell akusztikus gitár egy akusztikus bulihoz.

Remek estében volt részem. Hazafelé végig a koncerten pörgött még az agyam, hogy mennyire magával ragadott ez az este. Köszönet az MR2-Petőfi Rádió-nak, hogy helyt adott egy ilyen bulinak, és köszönet a zenekarnak, hogy egy felejthetetlen estét nyújtottak nekünk. Remélem, minél előbb találkozhatom velük megint, akár ilyen lazább formában, akár vad zúzás közepette.
 

Az Ektomorf facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr884321799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum