RockStation

Lord 40: Sajtótájékozató bulihangulatban

2012. szeptember 12. - viliricsi

lord01.jpg

- Szép csendben végigzajongtuk ezt a 40 évet - mondta mintegy aforizmaként Gyurik Lajos dobos. A szép csendben jelzős szerkezet már csak az okból is megállja helyét, mert Magyarország egyik legjelentősebb rockzenekarának ezen elképesztő évfordulójára jó ha tíz újságíró és két tv-stáb jelent meg.
- Nem vagyunk egy média-barát zenekar - állapította meg Gidófalvy Attila billentyűs. - Mi nem rohangálunk az újságokhoz, ha fáj az aranyerünk.

Szerencsére Hartmann Kristóf, a Lord kiadványokat immár négy éve istápoló Hammer Records vezetője sem ilyenfajta személyes problémákról értekezett, sokkal inkább az általuk támogatott jubileumi koncertről árult el részleteket:
- A Lord alapító énekese által FÉMjelzett Sipőcz Rock Band a leges-legrégebbi nóták közül válogat. Ezután egy hozzávetőlegesen harminc dalos, két és fél órás, best of jellegű Lord koncert vár ránk. Nem lesz vendég-áradat, a jelenlegi felállás klaszikus és méltó az évfordulóhoz. Valamennyi Lord kiadvány újra megvásárolható lesz a koncerten, és még ameddig el nem fogy.  Sőt, minden belépőhöz ajándékként jár a Big City Lights című, 1985-ös keltezésű, Ausztriában megjelent leges-legelső album.

Bemutatásra került az a miniszteri oklevél, mely a zenekar több évtizedes munkája előtt tiszteleg állami szinten. Kiderült, hogy Szombathely városa is kezdi végre magáénak érezni a zenekart - amikor már csupán egy helyi játszik a csapatban: a sajtótájékoztatóról családi okok miatt hiányzó (és tényleg hiányzó) Erős Attila gitáros.

A legfontosabb azonban a 70 koncert per év - arány. És hogy a Lord dalszövegek ugyanúgy megtalálhatóak esküvői meghívókon, mint sírfeliraton. Sajnos, kinek tollából mindezek fakadtak, Balogh József költő-tanár nincs már közöttünk. A veszteség ellenére születnek már az új Lord-himnuszok, hiszen az ő emlékének adózva is tovább kell menni az úton.

- Csak türelem! A Lord sohasem a mennyiséggel, hanem a minőséggel törődött - feleli a legújabb dalok napvilágra kerülését firtató kérdésre Gidó.
- Karácsonyra viszont ott lesz a fa alatt a szeptember 15.-ei PECSA koncert dvd-je - ígéri Hartmann Kristóf. - Nem lesz utólag stúdióban újra felvéve - toldja meg Pohl Misi énekes. - Nem szoktunk sokat hibázni, ez egy nagyon összeszokott csapat.

A klasszikus Lord kilencvenben szaladt szét - ezúttal is csak annyit tudtunk meg: menedzselési problémák miatt. Az új csapat egyedül Pohl Misi vállán nyugodott.
- Kiváló muzsikusokból állt, de valahogy nem volt benne spiritusz - kezdi Gyurik Lajos. - Tíz évig bírtuk ki egymás nélkül. Nem volt racionálisan felfogható, miért akarjuk újra kezdeni, nagyon rossz idők jártak a rockzenére. Tihanyban jelelöltük ki a találkozási pontot. Ott egy étteremben a pincér azt kérdezte: "csak nem a Lord együttest látom?" Erős így felelt: "Tíz év óta maga látja először".

- Hogy bírjátok még évek, évtizedek után is egymást? Vannak, akik ilyenkor már egymás szagát sem bírják, ti meg láthatólag a legnagyobb haversággal vagytok - kérdezett rá jelen sorok írója a titokra.
- Ha volna titok, akkor természetesen nem mondanánk el, dehát nincs. Nyilván az is közrejátszik, hogy távol lakunk egymástól - vallja be Misi. - Nálunk a pincében próbálunk, együtt ebédelünk, búcsúzóul megöleljük egymást...
- Erzsébetjegyben fizetteti ki velünk az ebédet! - rikkantja Gidó Misi felé mutatva. Az egész terem úgy kacag, mintha ötszázan lennénk. Nincs több kérdés. Mindent értünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1004772289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum