RockStation

Ilyen egy tizenkét lábú akusztikus nindzsa

2017. január 22. - theshattered

twelve_foot_ninja-outlier_10_low.jpgA Twelve Foot Ninja tavaly még minket is meglepett a második nagylemezével, az Outlierrel, melynek apropóján egy rövidebb interjút is készítettünk a zenekar énekesével, Kin Etickel. Hogy tovább hangsúlyozzuk a zenekar nagyszerűségét, a lenti videóban egy akusztikus performanszukat osztjuk meg, melyet az ausztrál Balcony TV-nek adtak nemrégiben. Higgyétek el, megéri rákattintani!

Tovább

Ennyit fizetnek a netes zenemegosztó oldalak

youtube.pngMostanában már egyre inkább átveszik az mp3 fájlok szerepét a netes streamelő oldalak, hiszen ellentétben a különböző méretű és minőségű fájlok tárolásával, ez sokkal praktikusabb és kényelmesebb, ráadásul a minőség is konzisztensnek mondható (abba, hogy mit csinálnak a felhasználók, ahol nincs térerő, most ne menjünk bele). Nem utolsó sorban ezen módszerrel még "pénzt is keresünk" kedvenceinknek, hiszen még ha nem is sokat, de ők is össze tudnak kapirgálni egy-egy zenehallgatás alkalmával. De mennyi is az annyi? Erre kereste a választ David Lowery.

Tovább

A Ghost is Bécsig jön csak

0ghost2015_61.jpg

Sajnos a Ghost Pope Star túrnéja sem éri el kis hazánkat,ahogy a Deftones és az Electric Wizard sem ér el hozzánk áprilisban. Mit csinálsz ilyenkor? Kétségbe esésre semmi indok! Irány ÁPRILIS 20-án Bécs (illetve Deftones után haza sem kell jönni) és a Gasometer megint! Kíváncsiak vagyunk, hogy a lejjebb található dal, hogy is szól élőben!

Tovább

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban is vetítik majd a Rammstein koncertfilmjét

rammstein_paris_dvd.jpg

A héten írtuk meg, hogy hamarosan koncertDVD-vel jelentkezik a Rammstein. A DVD anyagát 2012 március 6-án és 7-én rögzítették Párizsban, a Palais Omnisports-ban, a rendező pedig Jonas Åkerlund volt. A DVD és Blu-ray verzió nem sokkal a mozis premier után kerül majd boltokba. A koncertfilmet először tehát mozikban mutatják be, és jó hír a hazai rajongóknak, hogy március 23-án lesz magyarországi premier is, mégpedig a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Tovább

Deftones koncertért irány Bécs!

photo-credit-frank-maddocks-extralarge_1457569440901.jpg

Egyszerűen hihetetlen, de Bécsnél tovább egyre kevesebben jönnek.Oké, tudjuk, hogy a SOAD kijelentette, hogy soha nemfog nálunk játszani, de azért egy Deftones bulit kibírnánk megint! Na, sebaj! Azért nem hagyjuk ki a lehetőséget és ÁPRILIS 18-án nyakunkba vesszük a világot és irány ismét Bécs! Egészen pontosan a Gasometer! Ha ez még kevés indok, akkor nyomj egy tovább gombot!

Tovább

Hallgasd meg az Anal Trump új EP-jét!

anal-trump-1000x515.jpgMegvan az Anal Trump? Ha nincs, itt az ideje pótolni! A Donald Trump tematikájú grindcore banda a tegnapi elnöki hivatalba lépést nem kisebb "ajándékkal" ünnepelte, mint egy új, tízszámos EP-vel, a To All The Broads I've Nailed Before-al. A szép című kislemez 500 darab pisiszínű vinylen is megjelent, viszont azokat ahogy voltak, el is kapkodták. Így nekünk marad a digitális verzió, melyet természetesen nálunk is meghallgathattok.

Tovább

Klikk, t-rex, drop, like - Itt az új We Butter The Bread With Butter dal

klfg.jpgÚj videóval és dallal jelentkezett a német elektro/pihentcore zenekar, a fantasztikus nevű We Butter The Bread With Butter. A tavalyelőtt Wieder Geil! címen nagylemezt megjelentető négyes most egy új, határozottan továbbra sem komoly szerzeménnyel, a Klicks. Likes. Fame. Geil!-lal állt elő, melynek már maga a klipje is egy kisebb adag aranyat ér. Figyelem! Konzervatív metalosok inkább kerüljék el jó messzire!

Tovább

Ilyen volt az Audioslave minikoncertje Los Angelesben

audioslave_reunion.jpg

Tegnap este Los Angelesben tartották a Donald Trump beiktatása ellen szervezett Anti-Inaugural Ball nevű rendezvényt, ahol három dal erejéig összeállt az Audioslave is. A Chris Cornell énekes, a jelenleg Prophets Of Rage gitáros Tom Morello, Tim Commerford basszer, Brad Wilk dobos összetételű csapat három dalt játszott el (Cochise, Like A Stone és Show Me How To Live) amit alább meg is tudunk mutatni. (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Tovább

10 + 1 híres testvérpár a rock/metalzene világából

acdc_hulton.jpg

Nincs felemelőbb dolog egy jó testvéri viszonynál. Akármit teszünk és csinálunk, ők lesznek azok, akik a legközelebb állnak hozzánk és ha úgy van, kihúznak a csávából. De mi van akkor, ha a tesók között nem csak egy fekete bárány akad, hanem akár ketten, hárman is a zenészpályát célozzák be, netán közös zenekart alapítanak? Higgyétek el, sokkal több ilyen eset van, mint gondolnátok, a lenti listában csupán a jéghegy csúcsa látható, pár példa a legnagyobbak közül. A sor persze egyéni ízlés szerint szabadon bővíthető, sőt!

Tovább

...most akkor ez egy új Asking Alexandria dal?

asking_alexandria_2014.jpgÚj dalrészletet posztolt az Instagramra a hamarosan szólólemezzel jelentkező, de egyébként az Asking Alexandria és a We Are Harlot frontján tevékenykedő Danny Worsnop. Annyi biztos, hogy nem a február 17-én, a saját nevén megjelenő The Long Road Home egy szelete, hiszen ott egy könnyedebb, bluesosabb csomagra számíthatunk, így jó eséllyel egy új Asking Alexandria dal töredéke hallható a lenti videón. Mit lehet róla így elmondani? Hogy szinte már Slipknotabb a Slipknotnál!

Tovább

Jövőre új Scorpions-lemez érkezhet

scorpions_mikkey.jpg

Habár a Scorpions elvileg vagy öt éve visszavonult, azóta búcsúturné búcsúturnét követ, sőt még új nagylemez is készült. Nagyon is úgy tűnik tehát, hogy nincs még itt a zenekar pályafutásának vége. Olyannyira nem, hogy a minap a Hall Of Heavy Metal History sajtótájékoztatóján a a zenekarhoz nemrég csatlakozott ex-Motörhead dobos Mikkey Dee elárulta, hogy a Scorpions új stúdióalbumot készít. A zenekar már dolgozik is az új dalokon, melyek a dobos szerint 2018 elején jelenhetnek meg. 

Így tolta a Metallica Kínában

Egy zongora segítségével

metlang.jpgA Metallica szerda esti pekingi koncertjén egy speciális vendégzenész, Lang Lang is beszállt James Hetfieldék mellé. Ahogy a zenekar rajongói tudják, a zongoraművésszel való kollaboráció nem új keletű, hiszen az 56. Grammy gálán egyszer már eljátszották együtt a lent is látható Onet, viszont egy ekkora ziccert nem lehetett kihagyni, így mintegy meglepetésként újra összehozták ezt a kombót. Talán mondanunk sem kell, hogy mekkorát szólt az egész, de erről itt és most ti is megbizonyosodhattok!

Tovább

Silhouettes - Új videó a Warbringertől

Jön a lemez is

warbringer_2017.jpg

Woe To The Vanquished címmel március 31-én a Napalm Records gondozásában jelenik meg a Los Angeles-i thrasher Warbringer ötödik albuma. A lemez producere Mike Plottnikoff (Fear Factory, In Flames stb.), volt és ő keverte az albumot. a maszter Howie Weinberg (Slayer, Pantera stb) munkája, míg a borítót Andreas Marschall (Sodom, Blind Guardian, Obituary). készítette. A lemezhez megérkezett az első dal is egy videó kíséretében, mely a Silhouettes-hez készült, emellett borítót és dallistát is tudunk mutatni.

Tovább

Hallgass bele a Turbo újrakiadásába!

turbo2017.jpgAhogy már mi is írtuk, a Judas Priest újra kiadja a tavaly harmincadik születésnapját ünneplő lemezét, a Turbot. Az annak idején elég vegyes megítélést kapó, de azóta vitathatatlan klasszikussá érő nagylemezt egy speckó, háromlemezes kiadásban fogják újratálalni, melynek a bónusz korongjain egy 1986-os kansasi buli fog csücsülni. A koncertfelvételből az Out In The Coldot már korábban meghallgathattátok nálunk is, így most egy másik örökérvényűt, a Locked In-t mutatjuk meg Nektek. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Hazai nevek a Rockmaraton Fesztiválra

rockmaraton_2017_hazai.png

A 2017-es Rockmaraton Fesztiválnak ismét Dunaújváros, pontosabban a Szalki-sziget ad majd otthont július 11-16. között. A szervezők tegnap 20 magyar fellépőt jelentettek be a fesztiválra, név szerint: Cadaveres, Christian Epidemic, CS.Í.T., Derkovbois, Dystopia, Fegyelmező Részleg, Hatvan City Hard Core, Kretens, Kill With Hate, Kovbojok, Krampüs, Linx, Lost Continent, Metallust (Metallica Tribute), Niburta, Rumproof, Samas, Stubborn, Virrasztók, Watch My Dying. A mostani áron január 30-ig kaphatóak a bérletek a Ticketportál hálózatában. A bejelentéseknek még nincs vége, kedden jön a következő.

Megvan az idei Nova Rock napi beosztása

System Of A Down 2014.jpg

Az osztrák Nova Rock fesztivál tegnap közzétette a napi az eddig bejelentett fellépők beosztását. Lesznek még újabb nevek is, de azokra még egy kicsit várni kell. A korábbi hírekkel ellentétben mégis lesznek limitált napijegyek, melyeket ma délelőtt 10 órától lehet megvásárolni. A jövő évi Nova Rock június 14. és 17. (szerda-szombat) között kerül megrendezésre, melynek headlinere a Green Day, a Linkin Park, a Blink-182 és a System Of A Down lesznek, de az olyan csapatok koncertjein is jót bulizhatunk, mint a Slayer, az In Flames, a Five Finger Death Punch, a Hatebreed, a Sabaton, a Rancid, a Gojira, az A Day To Remember, a Mastodon, valamint a Rage Against The Machine, Cypress Hill és Public Enemy tagokból álló Prophets Of Rage is.

Tovább

A semmi szélén - Új videó az Uzipovtól

uzipov_video.jpg

Tavaly adta ki Szennyes című második nagylemezét a budapesti Uzipov. A lemez A semmi szélén című dalához most Hajdu András rendezett videót, a klip főszereplője pedig az a Schütz Niki, aki a Szennyes borítójáról már ismerős lehet. Az Uzipov ma este a Dürer Kertben játszik, ahol mellettük az Apey and the Pea, a Stubborn, valamint a Warchief tis fellép.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum