RockStation

RockNuggets Vol45. / Tankzilla - Tankzilla (Heavy Psych Sounds Records, 2023)

Mint egy tank, amiben Godzilla ül

2023. április 15. - KoaX

hps271_tankzilla_72dpi_1440px_rgb_web.jpg

Egy első album mindig fontos egy zenekar életében. Az azért eléggé jó ómen, ha már az első albumoddal is ismert ügynökség dolgozik. Így jutott el hozzám is a Tankzilla bemutatkozó anyaga, amit egyszerűen Tankzilla-nak kereszteltek.

Az eindhoveni stoner brigád úgy nyilatkozott, hogy a riffjeik olyan hatalmasak, mint a Godzilla és vagy akár egy tank és húzósak, mintegy igásló. Amiben van is némi igazság. Az album és a tizenegy dal remekül megdörren, jól szólnak, noha a stoner muzsika eme stílusú énekével én abszolút nem vagyok kibékülve. Kicsit nekem az az old school blues hatás, ami csak a Mississippi partjánál állja meg a helyét. Ettől független a lemeznek remek hangzása van, a stúdiós munkára nem lehet semmi panasz. Ha hasonlítanom kellene most aktív zenekarokhoz, akkor azt mondanám, hogy a Clutch unokatesójáról beszélünk. Mondjuk azért azt mindenképpen el kell ismerni, hogy a zenekar összesen kettő tagot számlál. Gitárral és dobbal eléggé nehéz érvényesülni, noha erre azért látunk egyre több ellenpéldát is. Összességében nem ez a zene lesz az, amit minden nap berakok magamtól a lejátszóba, de így egy kellemes napos délutánra elfért a fejhallgatóban.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9818101212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum