RockStation

RockNuggets Vol61./ Bleach Garden - Nepenthe (2023)

2023. május 18. - KoaX

a2690270738_10.jpg

Érdekes, hogy néha egy-egy stoneres YouTube csatornán felüti a fejét valami olyan album, ami totálisan kilóg a sorból, de a szellemiségét tekintve még is itt a helye. Most sikerült elhagynom az öreg kontinenst és elutaztam a tengeren túlra, hogy megismerkedjek a Bleach Garden zenekarral.

A név már árulkodó lehet, hogy itt hatalmas grunge hatások lesznek, amik megvannak fűszerezve egy jó adag stoner ízzel. Első hallgatásra nekem egyből beugrott a Nirvana főleg a második dalnál, a klipes Manic-nél, amit erősen ihletett a Smells Like Teen Spirit. De előfordul az ilyen, Cobain-t is erősen ihlette a dal írása közben a Boston zenekar More Than A Feeling dala. De kanyarodjunk vissza. A négyes nyers hangzással bír, mintha most játszanának előttünk a próbateremben, de mégis van húzása az anyagnak. Ha bírod a különleges váltásokat, a tamos témáka és a középtempót, illetve ezt a Seattle hangulatot, akkor az anyag biztos, hogy tetszeni fog. Az ének igen változatos, nekem többször eszembe jutott a Soundgarden róla, noha lehet, ezzel csak én vagyok így. A srácok szeretnek kísérletezni, te meg miért ne tennél egy próbát velük, ha már kint úgyis borongós rossz idő van?

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5518124930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum