RockStation

Rock Nuggets Vol103. / Danko Jones - Electric Sounds (AFM Records, 2023)

Nem meglepetésbuli

2023. november 02. - moravsky_vrabec

danko_jones_electric_sounds700.jpg

A megállíthatatlan kanadai rock trió késedelem nélkül szállította le új nagylemezét idén ősszel. Maga a frontember is elismerte, hogy sok meglepetésre nem kell számítani az Electric Sounds anyagával kapcsolatban.

A negyedszázada működő Danko Jones karakteres zenei világot formált, és minden jel szerint jól érzik magukat benne. A hangzás adott (én személy szerint nagyon bírom ezt a lendületes, riffelős, punkos stílust), a szövegek ismét a bulizás-csajozás-rokkolás témaköröket fedik le, és hát azt is hallhatjuk, hogy Mr. Jones ezúttal sem az énektanárnál töltötte a fölös óráit.

De ha már nem az akkordmeneteket elemezgetjük, milyen kérdések mentén lehet véleményt formálni egy Danko Jones lemezről? Nálam ezek merültek fel: Megjön a jókedvem, miközben hallgatom? Tudom kiabálni a refrént már a második versszak végén? Látom magam előtt a hullámzó tömeget, akik a kiállás után egyszerre ugranak fel és kiáltják, hogy I came here to fuck shit up and have a good time? Vannak új partislágerek, amik a fülembe ragadnak, és feltehetem őket az év végi playlistemre? Ha ezekre mind igen a válasz, akkor minden rendben, meglesz a mellébeszélés nélküli szórakoztatás. És igen, pont ez a helyzet, nem tudom elképzelni, hogy a zenekar egyetlen rajongója is csalódottan hallgatná.

A lemezt indító első négy dal olyan masszív sláger, hogy a diszkógömb adja a másikat, és amennyire a korlátaik engedik, változatosak is. Aztán a második felére már lankad a figyelmünk, rá-rápillantunk a mobilunkra, scrollozgatunk kicsit, és a lemez észrevétlenül háttérzenévé lényegül át. Nocsak, kétszer van rajta a Guess Who’s Back? Ja nem, csak közben újrakezdte a lejátszó. Habitustól függ, hogy valaki hosszabb utazáshoz, vagy kizárólag koncerteken élvezné a Danko Jones művészetét, talán az otthoni „csak úgy” hallgatás a legkevésbé javallott – legalábbis én így gondolom.

Gyenge dal persze nincs a 36 perces albumon, lehet, az én hibám, hogy a rövid játékidő ellenére sem tud végig lekötni. De határozottan tetszik, sőt, nem is emlékszem, mikor hallottam utoljára ennyire energikus lemezt.


4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2518245741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum