RockStation

Retket vegyenek! :Dolor - Radish For Sale (2012)

2012. május 08. - Norbert K

A Dolor zenekar 10 éve alakult Gyöngyösön, és idén új EP-vel jelentkeztek. A címe Radish For Sale, és szégyen, nem szégyen, én most, ezzel a hanganyaggal ismertem meg a bandát. Zenei hatásokként olyan neveket említenek a srácok, mint a Biohazard, Madball, Sick Of It All, Hatebreed vagy éppen az Agnostic Front. Mivel az említett előadók nekem is nagy kedvenceim, már csak emiatt is kíváncsi voltam a 6 számos hanganyagra. Kíváncsiságom nem csalt tévútra, egy nagyon korrekt kis old school hc/nu metal dalcsokorral álltak elő az úriemberek.

Pontosan azt a stílust nyomják, amire az illusztris lista alapján számítani lehetett. Vissza is repítettek az időben a 2000-es évek elejére, jó érzés volt, ritkán tapasztalok ma már ilyesmit. Szirénával indul az első szám, ami a Leave Me Alone címet viseli. Ez egyben a leghosszabb szerzemény is a lemezen, lassabb, középtempós riffeléssel indul, majd jön az egész hanganyagra jellemző verse-rap/refrén-kiabálás dalszerkesztés. Két énekes van, ezt ki is használják ügyesen, felváltva nyomják, nyomatékosítva és színesebbé téve az egyébként, valljuk be, nem a világ legbonyolultabb énektémáit. Ahogy haladunk előre, egyre szigorúbbá válik a dal, ami jól is áll neki, remek kis nóta lett.

A My Game, My Rules a maga alig több mint 2 percével talán a legjobb alkotás a korongon. Igazi NYHC, sallangmentes, ahogy azt kell. Kellően ordítva, kiabálva, hangszerelve. A Fuck You-ban igyekeztek picit túlmenni a műfaj határain, és a refrénben visszhangosított éneket illetve skratcheléseket hallhatunk. Nem mondom, hogy nagyon erőltetni kell a továbbiakban, de elfért itt néhány másodperc erejéig. Remek dal ez is, a többivel sincs gond. A Hear My Voice-t is megmentik a kiváló refrénnel, mielőtt már majdnem unalmassá válna, de az eddig nem említett számokkal sincsenek problémáim.


Összességében pofás kis hanganyag ez a Radish For Sale. Említik a biográfiában is, hogy élőben üt igazán, és én sem feltételeztem ezt másképp. Csak azt tudom mondani, hogy tessék ellátogatni Dolor koncertre, ha szeretitek az old school hc/nu metal zenekarokat, és akartok látni egy tehetséges és profi magyar zenekart a műfajon belül.

Innen letölthető az album, bőven megéri azt a néhány kattintást: www.facebook.com/dolorcore

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr284493914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum