RockStation

Napi kockaság: Sátáni utalások a Doom aláfestő zenéjében

2016. június 01. - theshattered

doom_1.jpgPár napja megmutattuk Nektek, hogy mely helyeken hasonlított a Doom nevű játék zenéje a klasszikus metaldalokra, most viszont egy sokkal menőbb dologra világított rá az Internet világa. Ugyanis egy szándékos easter egget (kb. rejtett meglepetést) sikerült felfedni az elmúlt hetekben megjelent legújabb Doom játék Cyberdemon című zenéjében. A spektogramos vizsgálat a 666-os feliratot és helyenként egy-egy pentagrammot rajzol ki. Mi a metal, ha nem ez?

A zeneszerző, Mike Gordon ezt hivatalosan is megerősítette a Twitteren: "SZUPER király, hogy az én kis Doom zenei easter eggem a Reddit legkiemeltebb cikke lett."

Akkor most következzen a spektogramos kép és a szóban forgó, egyébként 9 húros girárt is alkalmazó bika kis (elektronikában gazdag) muzsika.

doomspektogram.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr758766758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum