RockStation

"Mi mindig mindent csak köszönni tudunk"

Interjú Tony Forestával a Municipal Waste énekesével

2017. január 24. - csubeszshuriken

municipal_waste_2016_1.jpg

Európa nagyvárosaiban még nagyban dübörög az év legnépszerűbb hardcore eseménye a Persistence Tour. A hagyományosan az év elejére időzített utazócirkusz mindig nagy nevekkel érkezik , akiké közt most a Suicidal Tendencies és az Agnostic Front mellett a Municipal Waste neve is ott figyel. Az ő énekesüket, az igen kedves Tony Foresta urat pedig sikerült is elkapnunk cseh földön a turné majdnem legkeletebbi pontján Brno városában egy rövid interjúra múlt pénteken.

Hello! Néhány napja már zajlik Európa legrangosabb hardcore turnéja. Hogyan érzitek magatokat? Ez nektek is nagy durranás amúgy? Milyenek a bulik?

Abszolút az. Tavaly az Iron Reagan nevű bandánkkal nyomtuk ezt végig és nagyon szerettük. Ez egy nagyon jól megszervezett turné, ahol sokminden értünk is van. Izgalmas télen átjönni ide és teli kluboknak játszani ebben az időszakban, ami egyébként csendesebb néhány hét lenne odahaza. Szeretünk azokkal lógni akikkel idén együtt játszhatunk itt és a nagyszámú ember mellett is nagyon összehangolt az egész. Meg persze játszhatunk a mi nagy kedvenceinkkel, amitől megint egy kicsit gyerekek és rajongók leszünk. Ez mindig frankó.

Odaát az államokban tudsz mondani hasonló szintű dolgot? Játszottatok mostanában ott valahol, ami mondjuk hasonló?

Nem igazán tudok ilyesmit mondani. Úgy értem ott is van egy halom nagy kaliberű turné, de már rég nem az old school bandáknak. Odaát most inkább a metalcore és a screamo baromságokat nyomják a promoterek, meg az érdekli a fiatalokat. Kint a hardcore vagy punk zenekaroknak már koránt sincs ekkora sikere. Ezért is jó ennyi ember előtt játszani most ezeken a bulikon.

tony_foresta_2.jpeg

Mi a helyzet a Municipal Waste körül? Két éve felröppentek a hírek egy új lemezről. Aztán mintha azzal a munkával leálltatok volna. Igaz ez?

Nem akartuk siettetni a dolgot, így a munka nem állt le, csak lassabban halad. Megvan minden anyagunk az új lemezhez, szóval négy év után hamarosan ismét érkezik egy Municipal Waste album. Egyszerűen ez egy pörgős időszak volt mindannyiunknak, amikor akartunk mással is foglalkozni. Most azonban ismét együtt a csapat és van időnk befejezni amit már elkezdtünk. A teljes anyaggal hamarosan megyünk Kaliforniába, hogy meglegyen a mix is, ami ott készül majd el, ahol a Slayer lemezen is dolgoztak. Aztán gyerünk a célegyenes.

Azért kérdezem ezt, mert az utóbbi időkben úgy tűnt, mintha az egyéb bandáitok lennének a priorítások.

Én nem így fogalmaznék. Egyszerűen csak van igényünk és többlet energiánk mást is csinálni. Rengeteg munkánk és örömünk fűződik a Waste útjához és ebből ezután sem szeretnénk, hogy kevesebb legyen. Viszont volt egy pont amikor a lemezek és az állandó turnék után azt éreztük oké, ebben ennyi van és túltolni nem szeretnénk. Nem akartuk azt a szarságot csinálni, hogy fél évente kihozunk egy újabb lemezt futószalagon egy következő turnéhoz és a többi. Mert, ha mi érezzük, hogy most elég, hiszen mindenhol voltunk, mindenhol mindent eltoltunk, akkor azt a közönség is érzi. Ezt nem szerettük volna. Szóval most itt vannak a régi dalok egy nagy turnén, amiket hosszú ideje nem játszottunk. Aztán az év vége felé jöhetnek az újak.

Ez lehet buta kérdés, de megy a fejtörés a csapatban, hogy az új ötletekből melyik kerül Iron Reagan, melyik Bat és melyik Waste lemezre? Hiszen elég hasonló stílusban a két másik csapat is.

Nem igazán. Azokban a bandákban más emberekkel vagyunk, máshogy állnak össze a dolgok. Azok külön külön sztorik. A Bat meg szerintem egyébként sem passzol a sorba. Az egy sokkal inkább heavy metal dolog. Teljesen máshogyan szólnak, mint a Waste vagy a Reagan.

tony_foresta_1.jpg

Egy új számot mégis játszotok a bulikon. Ami új is meg nem is. Trump elnöknek dedikálva. Elmesélnéd ennek a sztoriját?

Ez egy rövid szám és rövid a sztorija is. Még George Bush idején írtuk, akit nagyon utáltunk és azt gondoltuk vele volt az Egyesült Államok a legmélyebben. Aztán most itt van ez a másik seggfej és teljesen ki vagyunk akadva, hogy hogyan lehet egy szar arc az elnökünk. Így muszáj volt előszednünk ezt a dalt és neki címezni.

Mik a következő Európával kapcsolatos tervek? A Municipal Waste jön vissza az idén még? Nyári fesztiválok esetleg?

Ami biztos, hogy játszunk a Bloodstock Fesztiválon Angliában. Meg talán az év vége felé lehet egy nagyobb turné, ahol headliner zenekar lehetünk, de ezzel kapcsolatosan még nincs semmi véglegesítve. Az Iron Reagan februárban jön ki új lemezzel, velük jövök többször is az évben. Illetve jön majd a Bat is, szóval egyenlőre valóban ezekben pörgünk. Aztán majd az új lemez útán nyilván. Ez nem is kérdéses.

Szerettek átjárni Európába? Mit szeretsz itt? A rajongókat nem mondhatod!

Nézd, egy csomó dolgot mondhatnék, amit kedvelek itt, de én nem kirándulni jövök. Szóval, ha a rajongókat nem mondhatom, akkor mondom a szervezést, a körülményeket. Például ezt a helyet itt ma este. A kényelmet, a figyelmet. Azt ahogy működnek a dolgok, hogy fontos az a szervezőknek, hogy jól érezzük magunkat. Ami nyilván a nagyszmú közönségnek köszönhető. Mint mondtam Amerikában már nincs ez meg. Nem játszanak ilyen helyeken punk zenekarok.

Mit üzennek a richmondi fiúk a rajongóknak?

Mi mindig mindent csak köszönni tudunk. Mi is jönni fogunk és ti is mindig gyertek el. A többit majd ott elmondjuk!

municipal_waste_2016.jpg

Facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3512149291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum