RockStation

Újra Magyarországon a Cockney Rejects!

2017. november 05. - csigaur

wpid-Cockney-Rejects-Wallpaper.jpg

Ahogy arról már beszámoltunk, 2018 februárjában óriási punk koncertnek ad otthont a Barba Negra Music Club. A British Punk Invasion névre keresztelt rendezvényen az egyik zenekar ugyan lemondani kényszerült a koncertjét, de már meg is van a pótlás. 

Tovább

"A világ egy jobb hely lenne! Az biztos!"

Brant Bjork videóinterjú!

a.jpgVan úgy néha, hogy a nap huszonnégy órája is kevés ahhoz, hogy befejezd a munkád. Van úgy, hogy a technika ellened dolgozik és egyszerűen nem jutsz egyről a kettőre. Na, és van úgy, hogy minden összejön. Ez történt most velünk is. Így kicsit késve (röpke három hónap, sorry) de mégis itt van a videóinterjúnk a stoner rock megkerülhetetlen alakjával, Brant Bjorkkel! Hallgassátok az öreg tanításait, és kövessetek minket, hogy a jövőben is legyenek hasonló interjúk.

Tovább

Dr. Living Dead - Cosmic Conqueror (Century Media, 2017)

Felruház, mint Son Goku mestert a Zseniális Teknős...

dr_-living-dead-cosmic-conqueror.jpgA műfajok evolúcióját konkrét bandákon keresztül lekövetni mindig frankó program. Mint levenni azt a folyamatot, ahogy a punk beoltotta a metál zenét. A keresztezésből meg előrobogott egy olyan vonat, amit megállítani azóta sem lehetett. A thrash metál meg teljes felületen hatott vissza a punk suli legjobb tanulóira, vagyis a maximum hardcore fiatalkorú szakavatottjaira. A crossover albumok sorban verték ki a biztosítékokat. A mihaszna kölykök meg ollókat kezdtek rúgni a színpad előtt. Olyanokat, mint az öreg Pelé jobb napokon. A nyolcvanas évek tehát kiirthatatlanul ette bele magát a jövőbe. Ezért is furcsa, hogy itthon nem harapott nagyot a crossover reneszánsz. Pedig nekünk is van pár bandánk, akik nyomják olyan ütősen, mint például a Dr. Living Dead.

Tovább

Nyugatnémet pusztítás Metallica-módra

masterbox.jpgA Metallica Master Of Puppets hiper-szuper deluxe újrakiadásáról (vagy poénosan reMaster of Puppetsről) már annyiszor írtunk, hogy nem is igazán mennénk bele a részletekbe. Ezúttal egy újabb kedvcsináló érkezett a november 10-én megjelenő csomagról, mégpedig a Damage Inc. Essenben, az akkori NSZK-ban felvett verziója, mely alább hallható.

Tovább

Queen + Adam Lambert @ Papp László Sportaréna, 2017. november 4.

They ARE the champions

0queen2017_20_eredmeny.jpgMár előre látom az első kommenteket: ez nem a Queen, vagy nem lehet annak nevezni. Nem, ez nem is az! Queen + Adam Lambert néven fut a produkció, Brian Mayhez és Roger Taylorhoz már öt éve csatlakozott a fiatal énekes, akinek Freddie Mercury után egy nem kis kabátba kellett volna belenőnie. Viszont Adam egyáltalán nem is akart! Fogta azt a bizonyos kabátot, beakasztotta a szekrénybe és inkább a sajátjával állt ki a színpadra, azaz: mint Queen rajongó, nem majmolni akarta Freddiet, hanem éltetni az emlékét. És szerintem legtöbben mi is ezért mentünk el az Arénába, ahol egy nagyon príma koncertet láthatott a nagyérdemű!

Tovább

Stúdióban az Amorphis!

amorphis_2017.jpgA héten elkezdte új albumának felvételi munkálatait a finn Amorphis. A zenekar Jens Bogren felügyelete mellett dolgozik a Fascination Street Stúdióban. Az új albumon már nem Niclas Etelävuori basszer játszik majd, aki 17 év után távozott a bandából, hanem a Barren Earth jelenlegi bárdistája Olli-Pekka Laine, aki egyébiránt a Tuonela lemezig játszott már az Amorphisban. A lemez tervezett megjelenéséről egyelőre nincs hírünk. /Fotó: Denis Gloria/

Tovább

Bardó - Itt egy új dal a Perihelion jövő héten megjelenő új lemezéről

perihelion_2017.jpg

November 10-én jelenik meg a Perihelion új nagylemeze, az Örvény, melynek az első dalát a Kihalt Égi Folyosókat korábban már megmutattuk nektek. A hétdalos anyag mindegyik szelete egy-egy, a tudatalattiba irányító álomszerű utat jár körül, természetesen az eddigiekhez hasonlóan magyar nyelven. Mint ahogy a második mostantól publikus dal is, amely a Bardó címre hallgat.

Tovább

Megjelent az Aebsence harmadik lemeze

aebsence_2017.jpg

3, szimplán ezzel a címmel jelent meg ma az Aebsence harmadik nagylemeze. Az albumon nyolc dal szerepel és igazi különlegességét viszont a magyar nyelvű szövegek adják. A dalok nagy részét a zenekar még korábbi dobosával, az azóta sajnálatosan elhunyt Polgár Balázzsal írta, így az album egyfajta tisztelgés, visszaemlékezés is rá, hisz 60 százalékban az ő dobtémái hallhatók Karner Gábor tolmácsolásában. A felvétel és a mastering a HLSTUDIO-ban készült Hidasi Barnabás és Vesztergom Laura közreműködésével. Koncert is lesz, igaz csak jövő év március 3-án az A38 Hajón. A lemez egyébiránt alább meg is hallgatható.

Tovább

Eluveitie / Amaranthe / The Charm The Fury @ Barba Negra, 2017.10.26.

Folk, rock, pop

0amaranthe2017_45_eredmeny.jpg

Egy zenekar életében az újrakezdés sosem egyszerű és általában amekkora érdeklődés övezi, legalább olyan szinten vannak jelen a kétségek is. Olykor már egy sima tagcsere is képes hazavágni egy évek óta működő gépezetet, hát még egy totális csatasor váltás. És mint az már ismert, az Eluveitie, pontosabban Chrigel Glanzmann esetében épp ez történt a közelmúltban. Hab a tortán, hogy a lecserélődött felállással sikerült egy a kelta-gall tradíciókban gyökerező, rengeteg hagyományos hangszert felvonultató folk albummal indítaniuk.

Tovább

Aynsophar – Abysmal Secrets of Unknown (2017)

Amikor a nő irányít

aynsophar.jpg

A hazai underground színtéren folyamatosan bukkannak fel az újabb és újabb tehetségek. Más kérdés, hogy miután eljutnak egy (általában saját kiadású) minőségi hanganyagig, milyen gyakran látható élőben, vagy egyáltalán mennyire koncertképes az adott produkció. A név bejáratásának tudniillik ez volna a kulcsa.

Tovább

A Place To Bury Strangers az A38 Hajón

aplace.jpg

November 8-án ismét Budapesten lép fel a gitáros-zajzseni Oliver Ackerman vezette A Place To Bury Strangers! Az A38 Hajón fellépő trió egészen egyedi, és egészen zseniális amalgámját gyúrta össze a noise rocknak, az indusztriálnak és a pszichedelikus rocknak. Az eddig megjelent négy lemezből ugyanúgy kihallani a Psychocandy-érás The Jesus And Mary Chain véreres szemű gitárnyúzását, mint a The Sisters of Mercy tánctér-kompatibilis goth rockját. Az őszi klubszezon egyik leghangosabb estéjén valószínűleg mindkét oldalukból ízelítőt adnak majd, egy súlyos klubkoncert keretében.

Tovább

Csak ránk rohad végül - Aktuális Iron Monkey videó mocsok

maxresdefault_22.jpgA hírhedt brit Iron Monkey visszatéréséről már nyilván mindenki olvasott, aki otthon van a banda történetében, vagy kellőképpen komálja azt a jelenséget, ahogy a negatív függvények görbéje a sludge gitárok hatására még inkább meghajlik lefele, ahonnan már nincsen visszaút. Ahogy az Iron Monkey énekesének, azaz Johnny Morrow-nak sem, aki tizenöt évvel ezelőtt elhunyt. Miután azért elég nagy meglepetés volt a visszatérés.

Tovább

Jön a The Tumor Called Marla második lemeze, hamarosan itt egy új videó

screenshot_2017-07-31_14_02_52.png

A The Tumor Called Marla egy budapesti elektro-metál kvintett, mely szándékai szerint kimért, modern rock gerincre épülő, elektronikus elemekkel bőséggel fűszerezett metálzenét hivatott megteremteni, egy izgalmas, elvont atmoszférába csomagolva. A zenekar 2015-ben készítette el első 7 tételes EP-jét Trance címmel, hamarosan pedig megjelenik a csapat második lemeze.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum