RockStation

Sick Of It All és Madball a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 19. - sunthatneversets

Igazi hardcore gyalura van kilátás 2010. október 15-én, hiszen a legendás new yorki hc mozgalom két éllovasa a Sick Of It All és a Madball is hazánkba látogat és ad koncertet Budapesten a Dürer Kert színpadán.

A Koller tesók által 1986-ban Queensben alapított Sick Of It All 4 év után látogat újra  Budapestre. Előző turnéjukra a Death To Tyrants album anyagával érkeztek, ezúttal az áprilisban megjelent Based On A True Story című új, a sorban 9. stúdiólemezüket mutatják be. Az igen dinamikusra sikeredett anyag profi zenészek kiváló munkáját dícséri, a punkos elemekkel vegyített hardcore zúzás ezúttal is garantált.

A Sick Of It All mellett egy másik tesó a szintén new yorki Madball is a Dürer Kert színpadára áll, ráadásul koncertjüknek külön aktualitást ad, hogy új lemezük három nappal a koncert előtt jelenik meg Empire címmel.

Az este két bemelegítő zenekara a holland No Turning Black és a bolgár Last Hope lesz, akik nem meglepő módon szintén hardcoreban utaznak. 

Sick Of It All (USA), Madball (USA), No Turning Back (NED), Last Hope (BUL)
Dátum: 2010. október 15.
Helyszín: Budapest @ Dürer Kert
Jegyár: 5000 / 5500 Ft (elővételben) / 6000 Ft (helyszínen)

Jegyelővételi helyek: The Lab (Király u. 48.), Speed Westend, Speed Mammut, Headbanger, CD Pince, Hammer Zenebarlang, Teenage Riot Store (József krt. 18.), Underground Store (Bem József u. 22.)
Jegyvásárlás: Eventim / TEX

Megjelent a III. Műszak tizenegyedik száma

Hölgyek, urak! Mindenki vissza a padba avagy "Kedvenc tanárnőm a Sári néni, imádom a nagy melleit nézni"! A tizenegyes III. MŰSZAK elsősorban a punkoknak kedvez (a tarajosoknak meg az intellektüeleknek egyaránt)! Interjú ügyosztályon a szlovák Konflikt, a jazz-punk polihisztor Schleki, a budapesti Bankrupt és a nyíregyházi Alvin és a Mókusok. Továbbá a 90-es évekből Green Day és Prosectura, a 2010-es évből pedig Bankrupt és Black Label Society. Ezenkívül egy zsíros válogatás is dukál a szeptemberi számhoz, ahogy az lenni szokott. Mindez itt: www.myspace.com/iii.muszak

Klipözön - Alice In Chains, Firewind, Halford és Terror videók [VIDEJÓ EXTRA]

Az Alice In Chains visszatérő albuma már egy éve jelent meg. Most a lemez egyik legjobb nótájához az Acid Bubble című szerzeményhez készült meglepően látványos klip.


  

A görög Firewind új albuma október végén jön, a korábban már hallható World On Fire című dalhoz pedig itt az első hivatalos videó.

Tovább

Blind Myself - Turné és klip

Ezen a héten indul a Blind Myself őszi turnéja. A legtöbb koncert a The Idoruval lesz. Az időpontok és helyszínek:

[2010.09.17] Miskolc, Ifiház w/ The Idoru, The Grenma
[2010.09.24] Szeged, Garaboncziás w/ The Idoru, SATEP
[2010.10.09] Balassagyarmat, Madách Mozi // 22 óráig INGYENES w/ The Idoru
[2010.10.16] Mosonmagyaróvár, Faház w/ The Idoru
[2010.10.22] Budapest, Dürer Kert, Stagediving Feszt w/ Cadaveres, Watch My Dying, Room of the Mad Robots, K3, Slytract
[2010.10.23] Veszprém, Diákcentrum w/ The Idoru
[2010.10.29] Győr, Red Rocket // INGYENES w/ The Idoru
[2010.11.05] Debrecen, Club Unplugged w/ The Idoru
[2010.11.06] Gyöngyös, Trafó w/ The Idoru
[2010.11.13] Nyíregyháza, Zenor Cafe w/ The Idoru
[2010.11.20] Pécs, Zion w/ The Idoru
[2010.11.26] Gödöllő, Trafó // INGYENES w/ The Idoru
[2010.12.03] Kecskemét, Kilele Music Pub w/ The Idoru
[2010.12.11] Szolnok, Ifiház w/ The Idoru, The Grenma, Nasmith
[2010.12.27] Kazincbarcika, helyszín szervezés alatt, w/The Idoru

Közben rohamtempóban készül az új Blind Myself klip a Jó szándék kövei angol verziójára, amelynek Talent lesz a címe. Az animációs videót Gróf Balázs (Lost In Time, EST lapok képregények) rajzolja ismét és Borbás Róbert (The Sharon Tate) animálja. A dal a SZUMMA best of lemezen fog megjelenni, valószínűleg november elején.

Insane - Megvan az új gitáros

Érsek Gábortól kaptuk az alábbi híreket:

Sokan már elvileg tudtok róla, hogy Norman pár héttel ezelőtt elhagyta a zenekart, majd Balogh Dani barátunk ugrott be a helyére. Amikor ez történt, azt ígértük hamarosan megtudjátok, hogy ki lesz az új gitáros. Ez a nap is eljött, így örömmel jelenthetjük, hogy Szakonyi Balázs fog ezen túl velünk zenélni. Őt korábbról a Brigád majd Skru zenekarokból ismerhetitek. Amikor Norman lelécelt, ültünk a próbateremben és próbáltunk agyalni, hogy ki lehetne olyan ember, akit már ismerünk, jóban vagyunk vele és illene hozzánk, majd egyik pillanatról a másikra beugrott Balázs neve. Akár hiszitek akár nem, egyértelműen mind a négyen rá gondoltunk és nem volt semmilyen más jelölt. Neki köszönhetően megújult az összes közösségi oldalunk, szóval érdemes ellátogatni és nézelődni már csak az új zenekari fotók miatt is, amiket pedig Szabó Balázs barátunk készített.
Bazsi első koncertje október elsején lesz velünk Zalaegerszegen, ahonnan a nagyszabású Royal Flush turné startol a Depresszió, a Road, a Superbutt és a Wrong Side Of The Wall zenekarok társaságában. A turné előtt még elrepülünk egy kisebb körútra Hollandiába, majd újult erővel fogunk belecsapni a hazai országjárásba!
 

Visszatér a Psychotic Waltz!

Igaz, hogy csak az eredeti felállás négyötödével (Dan Rock gitáros nélkül), de hivatalosan is bejelentette visszatérését a kaliforniai El Cajon-ban alakult - a 90-es évek progresszív rockzenéjének maghatározó zenekara - a Psychotic Waltz

A jelenlegi felállás: Devon Graves (Buddy Lackey) - ének, Brian McAlpin - gitár, Steve Cox - gitár, Ward Evans - basszus, Norman Leggio - dob. A zenekar ezidáig utolsó albuma Bleeding címmel 1996-ban látott napvilágot.

Update: Időközben Dan Rock gitáros is csatlakozott a csapathoz így Steve Cox gitárosnak megköszönték a részvételt.

Kicsi, de erős : PLACEBO @ Papp László Sportaréna, Budapest - 2010.09.15 képes beszámoló

2010. szeptember 16. - SAABI

A londoni Placebo végre nem csak a Sziget keretében és nem csak előzenekarként érkezett, hanem egy önálló koncerttel is megörvendeztette hazai rajongóit. A végül az Aréna egyik sarkában berendezett kis családias környezetben (szolid méretű színpad előtt szolíd méretű küzdőtér és néhány szektor állt rendelkezésre, lásd még: durva jegyárak az őszi Placebo koncertre) a csapat egy nagyon korrekt koncertet nyújtott, amit a küzdőtéren csoportosuló igaz Placebo-hívek is nagyon élveztek. Kevesen voltak, de annál lelkesebben vették a csapat dalait. Szóval úgy tűnt, mindenki jól érezhette magát és senkit nem zavart, hogy az egyik legnagyobb nevű brit alternatív rockzenekarra ezen az estén igazából csak néhány ezer ember volt kíváncsi.

 

Tovább

Megasztárra hangolva: Brad- Best Friends?

Ha egy olyan korszakalkotó zenekar gitárosa, mint Stone Gossard a Pearl Jamből, összeáll pár haverjával, akiknek a zenei múltjuk gyökerei szintén a grunge műfajába keresendőek, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy a kilencvenes évek trend muzsikája fog kisülni a kollaborációból. Így persze két féleképpen is megbukhat a Brad zenéje. Vagy túl Pearl James dolgot kerekítenek ki belőle, és így az önismétlés fél biztos sikerébe próbálnak kapaszkodni, vagy egy merőben más megközelítésű dolgot csiholnak ki a hangszereikből, ezzel vállalva, hogy az elkerülhetetlen összehasonlításnál ott lebegjen az anyazenekar sikerekben gazdag szelleme (lásd Murderdolls). A Brad esetében a Best Friends? ez utóbbi kategóriát gazdagítja. 
 

Tovább

Uram atyám! Ez miez!? : Linkin Park – A Thousand Suns

Linkin Park - A Thousand Suns albumA Linkin Park 1996-os megalakulása után talán egyedül tudott fenn maradni a nu metál farvizén, ezzel meg 50 millió eladott lemezzel aztán megagiga sztárokká avanzsáltak rövid idő elteltével. Mind a Hybrid Theory, mind a Meteora nagy dobás volt a maga idejében, de még az effektíve gyengébbre sikerült Minutes To Midnight is magasan tartotta a Linkin Park csillagát.
Okosan csinálták: zenéjük rocknak kellően rock volt és a hip-hopos, néhol popba hajló beütések miatt egy egész széles réteg szerette meg zenéjüket.
 

Bár a zenekarok többségénél általában a harmadik lemez a vízválasztó, valószínűleg a kaliforniai banda életében ez a negyedik A Thousand Suns címet viselő korong lesz az. Ez nu-nak már rég nem nu, de ez az album nem is metál, nem is rock. Már akkor lehetett sejteni, hogy valami ferde hajlam lesz itt, mikor a lemez kiadása előtti nyilatkozatokban gyakran hangzottak el a kísérletezés, az amorf, a kakofón, a hangminták és a hallucináció szavak.
Nos a metál felől közelítő kedves olvasó valószínűleg a hallucinációval fog először megismerkedni, mert már mindjárt az elején nem hiszi el, hogy egy Linkin Park albumon azt hall amit. Persze az kétségtelen, hogy az LP eddigi munkásságából következhet egyenes ágon az új lemez, hol hip-hopos, hol totál elektronikus, hol pedig popos iránya, szinte egy árva gitárhang nélkül, de inkább tűnik az A Thousand Suns kényszerű tovább lépésnek, mint tudatos váltásnak.

Tovább

Méltatlanul alullátogatva - Káosz Fesztivál (2010.09.12.)

Vasárnap (szeptember 12.) ellátogattam a Petőfi Csarnokban rendezett Káosz Fesztiválra. Egyfajta tehetségkutató fesztivál volt ez, pontosabban a Káosz rádió nyertes zenekarai kaptak lehetőséget, a Pokolgép sztárvendégeskedése mellett, hogy egy fél órás műsorral megmutathassák magukat a nagyérdeműnek. Sajnos, az utóbbi nem reprezentálta magát túl nagy számban, annak ellenére, hogy a rendezvény ingyenes volt (mondjuk ki: este hatig majdhogynem kevesebb, mint a zenekarok tagjaiból). Ezt jóhiszeműen magyarázzuk azzal, hogy a Magyar Dal Napja miatt, az amúgy potenciálisan nagyobb tömeg eloszlott a máshol tartott koncerteken. Pedig érdemes volt megnézni a bandákat. Én magam 10 „tehetségét kutató” zenekart néztem hellyel-közzel végig, és egyikre sem tudta volna azt mondani, hogy rosszak lettek volna. Folytatás után a részletek.

Tovább

Káderfeszt a Yukban [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 25-én az óbudai Vörös és Kék Yukban, váltott színpadon a Káderfeszt bemutatja: (20.30 Vörös Yuk) Aktuális, (21.10 Kék Yuk) Kretens, (22.00 Vörös Yuk) Káderek, (22.45 Kék Yuk) C.A.F.B., (23.30 Vörös Yuk) Vészkijárat, (00.10 Kék Yuk) Prosectura. 20.30-ig a Kőbányai dobozos 200.-!!! Jegy: 1000.-, 19.00-20.30-ig és a koncertek után punkrock "disco". A hamarosan induló www.kaderfeszt.hu oldalon jegyeket sorsolnak ki a bulira, látogassatok el!

A Perfect Circle - Visszatértek!

Az A Perfect Circle visszatért önkéntes számüzetéséből! A Maynard James Keenan (Tool, Puscifer) és Billy Howerdel (Ashes Divide) által vezetett zenekar az ősz folyamán több városban is fellép a tengerentúlon, nevezetesen: Phoenix (Marquee Theatre), Los Angeles (Avalon), Seattle (Showbox), és San Francisco (A Fillmore) és Las Vegas (The Pearl). Lesz olyan helyszín ahol a zenekar mindhárom eddig kiadott albumát (Mer de Noms, Thirteenth Step és eMOTIVe) teljes egészében eljátsza. Sőt a banda az ABC televizió Jimmy Kimmel Live! című műsorában is fellép október 27-én.

Az A Perfect Circle jelenleg felállása: Maynard James Keenan- ének, Billy Howerdel - gitár, James Iha - gitár, Josh Freese - dob, Matt McJunkins - basszusgitár

Nincs más, nincs új: Volbeat – Beyond Hell/Above Heaven

Volbeat - Beyond Hell/Above Heaven albumA dán Volbeat pályája a 2007-ben kiadott Rock The Rebel/Metal The Devil című album után úgy emelkedett felfelé, mint egy sugárhajtású repülőgép. Underground sikertörténet mondhatnánk, de itt más a cél és ez a negyedik Beyond Hell/Above Heaven című lemezen világosan ki is kristályosodik. Már az előző Guitar Gangsters & Cadillac Blood is megmutatta, hogy nehezen lehet elmozdulni ettől az Elvis-re hajazó hippis, rockabillys imidzstől, mely itt-ott keveredik a Metallica-val. Azon az albumon már nem volt annyi súly, volt viszont sláger garmadával. Az irányvonal maradt, a végén azzal a kérdéssel, hogy a negyedik albummal merre kanyarodik a Volbeat.

Tovább

Dio - Koncertanyag közeleg

A néhai Ronnie James Dio és felesége Wendy által alapított Niji Entertainment Group gondozásában jelenik meg dupla lemezen a Dio At Donington UK: Live 1983 & 1987 című dupla anyag. Az első lemez a Holy Diver turnéjának koncertjét tartalmazza, míg a második korong a  gitáros Craig Goldy debütálását jelentő Dream Evil album turnéjának előadását.

Az első lemezen egy új, fiatal csapat látható, akik most jöttek elő a dobozból, míg a másodikon már egy tapasztalt zemekar - mondjta Wendy a RollingStone.com-nak. Részletek tovább után.

 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum