RockStation

Szeptemberi nyár, meleg, súly, Down

2011. szeptember 11. - sunthatneversets

Ha valakinek még nincs elege a dögmelegből és feszültséget szeretne levezetni, annak ajánljuk ezt a felvételt. Még több ITT

Teljes önműködésre kapcsolva: a VNV NATION új nagylemeze

Egyedülálló és félelmetes arculatával, amely a dallamos és táncolható elektronikát elegyíti kísérteties dalszövegekkel és rockzenével, a VNV NATION igen erőteljes rajongóbázist építhetett fel magának az utóbbi években. És nem is véletlen, hogy a zenekar több száz, vagy épp több ezer fős közönségnek játszhat teltházas klubkoncerteket, vagy épp fesztiválos bulikat, hiszen a duó olyan slágerei, mint a Standing, a Perpetual, vagy a Dark Angel kihagyhatatlan nótái minden fülledt táncparkettnek.

Tovább

Egyenesen a természetből: Wolves in the Throne Room - Celestial Lineage (2011)

2011. szeptember 10. - scorn

Biztos sokan nem értenek egyet velem, de szerintem sanyarú idők járnak manapság a black metal-ra. 15 éve akkora albumok jöttek, hogy csak gúvadt a szemünk, manapság meg? Ahogy anno Maniac énekelte “All the stars in the north are dead now”, akár azért mert feloszlottak, akár mert egyszerűen gyengék  az új anyagaik. A legjobb eset talán az, amikor él a banda, jók az anyagaik, csak éppen örülhetünk ha 5 évente kiadnak valamit (pl. DHG, Mayhem, Carpathian Forest). Hogy mi marad manapság? Az agyon hype-olt vonalról hallgathatod ahogy az Alcest nyomja a hippi black-et vagy egyenesen New York-ból csicska juhfejek (Liturgy) “transcendental black metal” címke alatt emósan üvöltenek a mikrofonba (transcendental? trancendental???). Az underground meg tele van rosszabbnál rosszabb raw és suicidal bandákkal, nulla tudással és kreativitással. Nagyon kevés az új (értsd, kb. 10 éve alakult) zenekarok között az igazán kiemelkedő. Ilyen mondjuk a Deathspell Omega, a Blut aus Nord, a Cobalt, az Anaal Nathrakh, Watain, Semargl. És hát van az a kategória, aki ha nem is túlzottan kiemelkedő, legalább korrekt és jó zenét játszik. Ilyen számomra a Wolves in the Throne Room.

Tovább

Kirk Kapitány metálba nyomassa

Kirk Kapitány, TJ Hooker, vagy ha így jobban tetszik William Shatner nagy metál rajongó, sőt műveli is a szakmát. Seeking Major Tom címmel 19 intergalaktikus nótát dolgozott fel új lemezén, amely október 11-én jelenik meg. Ráadásul a lemezhez, olyan arcok adták tudásukat, hogy az állunk leesik. Mindez tovább után, meg az Iron Man feldolgozása Zakk Wilde közreműködésével.

Tovább

Itt az új Bush videó

A brit Bush a 90-es évek közepének grunge hullámában jóformán az egyetlen olyan zenekar volt, amely Észak-Amerikán kívülről tudott hatalmas sikereket elérni odaát. A magát nemrég újra aktívizáló banda új lemeze The Sea Of Memories címmel jelenik meg szeptember 13-án, melyről a már korábbról ismerős The Sound Of Winter című - meglepően jó - dalra készült videó.    

A heavy metal naiv bája: Phoenix Project - Prófécia (demó)

Megtisztelve érezzük magunkat. Egyre több kiadó és zenész osztja meg velünk produktumát, azon célból, hogy írjunk róla. A minap egy rendkívüli módon igényes „termék” érkezett hozzánk (fotókkal, szövegkönyvvel) postai úton – ezúton nagyon szépen köszönjük a feladó Phoenix Projectnek! Mondjuk egy „sima” Phoenix névre hallgató zenekar már létezik magyar nyelvterületen, pontosabban a Felvidéken, a Romeo Vérzik előbandájaként jártak itt az anyaországban, de majd ha beérkeznek e csapatok, valahogy csak megállapodnak egymással.

Tovább

BEADY EYE: nyerj koncertjegyet!

Októberi Európa-turnéjának keretein belül Bécsbe is eljut az Oasis utódja, a Beady Eye, akik a februárban megjelent, és azóta is sikert sikerre halmozó bemutatkozó nagylemezük, a Different Gear, Still Speeding dalait mutatják majd be a közönségnek. Bánkódásra azonban semmi okod nincs, ha arra gondolnál, hogy „még egy zenekar, ami nem jut el Magyarországra”, ugyanis most egyetlen válasszal jegyet nyerhetsz a banda október 13-án esedékes Bécsi koncertjére! És hogy mit is kell tenned?

Ha eddig nem tetted volna, nyomj egy lájkot a Skalar Music Hungary Facebook-oldalára, aminek üzenőfalán válaszold meg a következő kérdést: melyik szám köti össze a Manchester City csapatát a Beady Eye-jal? A helyes választ 2011. szeptember 12. 12:00-ig várjuk az oldalra, a győztest pedig személyesen értesítjük! Mindemellett a továbbiakban is számíthattok olyan játékokra, amellyel bécsi koncertekre lehet jegyet nyerni.

Így tolta az Anthrax a "Late Night With Jimmy Fallon"-ban

Napok kérdése és megjelenik az Anthrax dél-amerikai szappanoperákat megszégyenítő dramaturgiával elkészült új lemeze a Worship Music, ami még így sem lett rossz :-). Ebből az alkalomból tegnap este a csapat fellépett az NBC tévécsatorna Late Night With Jimmy Fallon című műsorában, ahol az új album The Devil You Know című tételét adták elő, meg a Caught In a Mosh című örök klasszikust.

 

Nadir: Feldolgozás-album és új lemez

A Nadirból Tauszik Viktor jelentkezett jó hírekkel.

A Nadir éppen több projekten is dolgozik: a készülő feldolgozás-album mellett az új sorlemezünk nótáit is írjuk. A nyár folyamán baráti körülmények között elváltak Turbók Gergely basszusgitáros és a zenekar útjai. Ezúton is köszönjük neki azt a közel tíz évet, amelyet velünk töltött! Utódja Kósa Dániel lett, aki az Our Existence Is Punishment projektben is zenél az együttes egyes tagjaival, és aki az augusztusi Fekete Zaj fesztiválon mutatkozott be a Nadir tagjaként.

Új kiadványunkon, amely egy speciális anyag – feldolgozás-album, ahogy a fentiekben is említettük – lesz, csupa elfeledett zenekar (Transport League, Monster Voodoo Machine, Strife, Gorefest stb.) egy-egy gyöngyszemét gyúrtuk át. Ezeket az együtteseket mind nagyra tartjuk és végtelenül tiszteljük, csak éppen nem olyan nyilvánvaló nevek, mint a Nadir fő hatásaként rendszeresen emlegetett formációk. Az anyag, amelynek címe Undreground Heroes, a nagyon közeli jövőben készül el és válik majd hozzáférhetővé (ingyen letölthető formában) a közönség számára.

Koncert dvd-vel jelentkezik Slash

Made In Stoke - 24/7/11 címmel koncert dvd lát napvilágot napjaink egyik legjobb rockgitárosától Slash-től. Az anyagot az Eagle Vision gondozza és november 15-én lát napvilágot. A lemezen a saját dalok mellett, Guns N Roses, Velvet Revolver és Slash's Snakepit dalok szerepelnek.

A koncerten a következő dalok hangzottak el a mikrofon mögött Myles Kennedy-vel:

01. Been There Lately (SLASH'S SNAKEPIT)
02. Nightrain (GUNS N' ROSES)
03. Ghost
04. Mean Bone (SLASH'S SNAKEPIT)
05. Back From Cali
06. Rocket Queen (GUNS N' ROSES)
07. Civil War (GUNS N' ROSES)
08. Nothing To Say
09. Promise
10. Starlight
11. Doctor Alibi (with Todd Kerns on vocals)
12. Speed Parade (SLASH'S SNAKEPIT)
13. Watch This
14. Beggars & Hangers-On (SLASH'S SNAKEPIT)
15. Patience (GUNS N' ROSES)
16. Guitar Solo / Godfather Theme
17. Sweet Child O' Mine (GUNS N' ROSES)
18. Slither (VELVET REVOLVER)

19. By The Sword
20. Mr. Brownstone (GUNS N' ROSES)
21. Paradise City (GUNS N' ROSES)

 

Itt vannak az új Megadeth lemez dalcímei és borítója

Mint azt már korábban megírtuk TH1RT3EN címmel november 1-jén jelenik meg a Megadeth új lemeze, melyet ezúttal is a Roadrunner Records gondoz. Tegnap publikus információként napvilágot látott a lemez borítója és és a rajta szereplő dalok címei. Az album zenei producere Johnny K volt.

Az albumra a következő dalok kerülnek:

01. Sudden Death
02. Public Enemy No. 1
03. Whose Life (Is It Anyways?)
04. We The People
05. Guns, Drugs & Money
06. Never Dead
07. New World Order
08. Fast Lane
09. Black Swan
10. Wrecker
11. Millennium Of The Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13

Wisdom jubileum - X Wise Years Tour

A következő híreket kaptuk a zenekartól:

2011 októberében pontosan 10 éves lesz a Wisdom. Ezt egy ingyenes turnéval ünnepeljük meg, melynek állomásai már fenn vannak a webes oldalainkon. A jubileumi turné zárása december 17-én a Club 202-ben (volt Wigwam) lesz, mely egyben a Judas lemezünk hivatalos bemutatója is. Egy ilyen jelentős esemény pedig nem múlhat el díszletek és egyéb látványosságok, meglepetések nélkül... :)

A turné és a zenekar hivatalos szponzora a Royal Vodka. Az őszi állomásokon újra találkozhattok a mosolygós hostess lányokkal, kóstolhattok egy kis Royal Vodkát, illetve Royal nyeremények és játékok várnak még rátok, úgyhogy sűrűn látogassátok a Facebook oldalunkat! Médiatámogatónk a magyar Rock Tv, ahol gyakran fel fogunk tűnni a közeljövőben, hangtechnikai partnerünk pedig a Silverblade, az ő gitár és basszusgitár erősítőit fogjuk használni a turné során!

Hamarosan megjelenik két másik földrészen is a JUDAS. Szeptember 16-án Amerikában (Észak- és Dél-Amerika), szeptember 21-én pedig Japánban (Ázsia). Amerikában a Somewhere Alone dal felkerült a híres ProgPower fesztivál válogatás CD-jére is. Ez a fesztivál első napjától, szeptember 14-étől lesz elérhető. A hamarosan megjelenő, megújult Rockinform magazinban egy velős interjút olvashattok velünk.

Hardcore legenda a Dürerben

2005-ben Budapest volt az a város, amely úgy tűnt, végleg sírjába ereszti a kilencvenes évek talán legmeghatározóbb hardcore-bandáját, az intellektuális érvelés és az antropológiai következetesség színtérbeli meghonosítóját, a seattle-i Trialt. Az akkori három újjáalakulás (Seattle és London volt a két másik város) meghozta a zenekarnak azt a megnyugvást, amit a feloszlást okozó, 1999-es turné szinte már hírből sem ismert.

Idővel azonban úgy tűnt, mégis pislákol még a küldetéstudat lángja a civilben is aktivistaként, politikai kapcsolattartóként is működő Gregben, így további alkalmi koncertek is felütötték a fejüket, amit idén egy teljes Európa-turné követ, aminek van egy szomorú apropója is.

Tovább

Lou Reed és a Metallica közös lemezének dal-listája

Október 31-én jön Lou Reed és a Metallica közös projektjének lemeze Lulu címmel. Annyi előzetes promót még egy rendes Metallica lemez sem kapott mint ez, most a lemezen szereplő dalok címei lettek nyilvánosak.

01. Brandenburg Gate (4:19)
02. The View (5:17)
03. Pumping Blood (7:24)
04. Mistress Dread (6:52)
05. Iced Honey (4:36)
06. Cheat On Me (11:26)
07. Frustration (8:33)
08. Little Dog (8:01)
09. Dragon (11:08)
10. Junior Dad (19:28)

Lacikonyha és heavy metal, avagy hogy kerül a veszkó-csizma az asztalra? @ Szeptemberfeszt, Budapest Népliget 2011. szeptember 2-4

Egy rocker életében általában az a gyakorlat, hogy 30 kilós hátizsákkal útra kel az ország másik végébe, hogy fesztivál-levegőt szagolhasson – ritkán fordul elő, hogy a hegy jön el Mohamedhez. Márpedig most ez történt: lakásunktól egy metrómegállónyira rendezték meg az aktuális Szeptemberfesztet. Ez elméletileg egy gasztro-buli, ahol valamilyen oknál fogva a kemény zene is otthonra lelt. Részemről ez így rendben is volna – főzni és zenélni nem tudok, de a végeredményt mindkét esetben imádom.

Viszont ehhez az amúgy is eklektikus képhez becsatlakozik még a Fásy mulató, a műhal-horgászat, egy ringlispiel illetve egy matyó-baba árus között nyomuló Akela, néhány száz méterrel arrébb pedig az állatsimogató lámája figyeli egykedvűen, hogyan küzd meg az amatőr rockbanda a HIM egyik nagy slágerével. Mintha egy delíriumos álomban járnánk - talán a Hajógyári szigeten ragadja el hasonló érzés az embert.

Tovább

Rengeteg címmel érkezik a Thy Cataqalque új lemeze

A Season Of Mist gondozásában Európában november 11-én, míg a tengerentúlon 2012. január 10-én jelenik meg a Kátai Tamás nevével fémjelzett Thy Catafalque új lemeze Rengeteg címmel.

Az albumra a következő dalok kerültek:

1.    Fekete mezők
2.    Kel keleti szél
3.    Trilobita
4.    Kő koppan
5.    Vashegyek
6.    Holdkomp
7.    Kék ingem lobogó
8.    Az eső, az eső, az eső
9.    Tar galyak végül
10.    Minden test fű

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum