RockStation

Ilyen lesz a jubileumi Brutal Assault - Beharangozó A-tól Z-ig, 1. rész

2015. június 19. - Frogfoot

brutal_assault_2015.jpg

Augusztus 5 és 8. között immáron 20. alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromer, Zosefov erődjében a Brutal Assault Festivalt, ahol minden igaz, hithű metálos talál magának hallgatni és néznivalót. Három részes sorozatunkban most a fellépőket mutatjuk ne A-tól Z-ig a teljesség igénye nélkül.

Annihilator
A zenekart 1984-ben Ottawában alapította az AC/DC és thrash metal rajongó Jeff Waters. 1989 szeptemberében jelent meg a ma már klasszikusként számon tartott Alice in Hell és a bemutatkozó albumukkal rögtön nagy sikert arattak. Az Annihilator 1989 óta folyamatosan ad ki lemezeket amelyeken  a dobot és az éneket leszámítva többnyire mindent Waters játszik fel! A zenekar népszerűsége töretlen maradt és 2004-ben új időszámítás kezdődött a zenekar történetében a Jeff Waters és Dave Padden duó közös munkája 21. századra formálta az Annihilatort. 2013-ban jelent meg az 14. lemezük a Feast és idén szeptemberre várható az új album a Suicide Society. Sajnos a 2003-óta állandó énekes/gitáros Dave Padden már nem tagja a zenekarnak, így Jaromerben már Jeff Waters áll majd a mikrofon elé. ITT írtunk a Feast lemezről.

At The Gates
Egyik úttörője a göteborgi death metal hangzásnak, és a dallamos death metal egyik alapítója. A zenekar 1995-ben adta ki a Slaughter of the Soul című lemezét amelyet Grammy díjra jelölték, ez a lemez a csúcsteljesítményük, továbbá ez a lemez a göteborgi hangzású death metal egyik megkerülhetetlen kiindulópontja. 1996-ban feloszlottak majd 2007-2008-ban ismét újjáalakulnak pár fellépés erejéig. A második alkalommal 2010 decemberében szervezték újjá a zenekart, mivel a rajongók reakciója pozitív volt a reunionra ráadásnak 19 év után új lemeznek is örülhettek. Az új lemezről ITT írtunk.

Biohazard
A zenekar a NYHC koronázatlan királya, kemény, egyenes és hangos hardcore zenéjükkel már visszatérő vendégei a fesztiválnak és várhatóan nagy tempót diktáló showt mutatnak  majd be. A zenekar utolsó, Reborn In Defiance című lemezének tesztje nálunk ITT olvasható.

Brujeria
A mexikói-amerikai csapat eredetileg Dino Cazares projektje volt olyan zenészekkel mint Jello Biafra, Billy Gould, Raymond Herrera, vagy Tony Campos. 2000-ben jelent meg a Brujerizmo című lemezük, amely igazi bestseller, sőt a 2001-es Latin Grammyn  jelölték is a "Best Rock Album" kategóriában. Jelenleg olyan zenészek vannak a bandanák mögött mint Shane Embury, Adrian Erlandsson, Jeff Walker, és Daniel Erlandsson. A hosszabb szünet és az állandóan változó felállás után 2007-2008-ban szinte az egész világot körbeturnézták, jelenleg pedig új album várható tőlük.

Candlemass
A svéd doom metal csapat ma már igazi alapzenekarnak számít, az első lemezük pedig klasszikusnak. Szinte hihetetlen, de az Epicus Doomicus Metallicus megjelenésekor alig fogyott. A Candlemass leginkább a karizmatikus Messiah Marcolin énekesről lehet ismert, akinek ezer közül is felismerhető orgánuma a zenekar egyik védjegye. Az ezredforduló után alakult újjá az ismét eredeti felállású Candlemass, és a 2005-ös visszatérő lemezen a klasszikus anyagain hallhatóak szellemében folytatták a zenélést. Igazi doom csemege a Black Sabbath, a Trouble és a Mercyful Fate nyomdokain, nem csak rajongóknak!

Cannibal Corpse
A Cannibal Corpse az egyik legsikeresebb death metal zenekar, olyan témákat dolgoz fel dalaiban, mint a vérengzés, mazochizmus, kínzás, élőholtak, gyilkosság és halál valamint az embergyűlölet, emiatt több helyen is betiltották koncertjeiket. Sem a rádiókban sem a zenei TV csatornákon nem lehet találkozni a dalaikkal, ennek ellenére az 1996-ban kiadott Vile volt az első death metal album, ami felkerült a Billboard toplistára (#122) és cameóztak Jim Carrey filmjében az Ace Venturában is. A zenekar eddig utolsó,  The Skeletal Domain című lemezről ITT írtunk.

Cradle Of Filth
A suffolki szimfonikus black/gothic metalbanda a legsikeresebb brit metalzenekar az Iron Maiden után (a brit Metal Hammer szerint). A hangos botrányoktól és betiltásoktól sem mentes pályafutásuk során 11 nagylemezt adtak ki, színpadi előadásaikat a teatralitás jellemzi és az állandó tagcserék ellenére is megőrizték jellegzetes stílusukat, a szimfonikus, monumentális megoldásokat, a dallamos és epikus zenei betétek alkalmazását. Inspirációjuk a gótikus irodalom, a költészet, a mitológia és a horrorfilmek.

Death To All
A tragikusan fiatalon elhunyt Chuck Schuldiner munkássága előtt tisztelgő egykori zenésztársaiból álló emlékzenekar soraiban olyan zenészekkel találkozhatunk, mint Gene Hoglan vagy Steve DiGiorgio. Akárcsak a magyarországi koncerteken a BA '15 fesztiválon is méltóképp fognak megemlékezni megemlékezni Chuckról, aki lényegében feltalálta a death metalt.

Decapitated
A Decapitated Lengyelország egyik legjobb és leghíresebb death metal zenekara, akiknek a  technikás death metal a specialításuk. A kiterjedt turnézásnak köszönhetően széles rajongóbázist építettek és nemzetközi szinten is elismert zenekarrá váltak. Utolsó lemezük a Blood Mantra 2014-ben jelent meg, teletűzdelve gyilkos death-gitártémákkal, kellő zenei komplexitással és a magyar közönség is többször tapasztalhatta, hogy ezt élőben maradéktalanul visszaadja a zenekar. ITT írtunk a Blood Mantra lemezről.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr117557030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum