RockStation

RockNuggets Vol185. / Sonic Demon - A Thousand Demons (2024)

Te mennyi démont ismersz fel harminc perc alatt?

2024. július 29. - KoaX

a0922024413_10.jpg

Ismét Olaszországban járunk, ismét egy klasszikus stoner ízekkel megfűszerezett zenekarba botlunk az egyik kicsi utcában és újra azt mondjuk, hogy érdemes időt szánni egy újabb zenekarra. A Sonic Demon a harmadik lemezével jelentkezett nem is olyan régen!

Már a zenekar neve is eléggé beszédes, hiszen egy az egyben a klasszikus fuzzos, delay-es minden effekttel ellátott stoner-doom zenét tolja a zenekar, minimális énekkel, hogy véletlenül se zavarja össze a hallgatót. A zenekar harmadik lemeze a A Thousand Demons kellemes utazásra inspirál minket, még a gyenge borító ellenére is. Noha a félórás fuzz mánia eléggé átveszi az ember agya felett a hatalmat, mégis megbabonázott a zenekar. Érezhető némi Electric Wizard áthallás, főleg az ének miatt, hiszen szét van torzítva, effektezve az egész, akárcsak a Dopethrone albumon. Ellenben ez az effekt, ahogy bevált anno másnak, úgy a Sonic Demon-nak is működik. iszonyatosan mélyre hangolt riffeknek lehetünk a fültanúi, amiket akár még a Belzebong is megirigyelhet néha. A kemény indítás után az album közepénél járva a zenekar előveszi a lebegtetős hangulatú témáit, amikkel igazán betalálnak és elmondhatjuk, hogy egy jó kis lemezt pakolnak le ezáltal az asztalra. Érződik a hangzáson, hogy nincs túl csiszolva semmi, sokkal inkább a hangulatot szeretnék átadni. Bizony ez a megoldás pedig sokkal inkább előre mutató és szimpatikus, mint a tökéletes lemez.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5418450167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum