RockStation

RockNuggets Vol189. / Sunstead - Shallow But Dark Waters (2024)

2024. augusztus 14. - KoaX

a0897812662_10.jpg

Álmod kedd reggel, amit a német metal zene ment meg. Nem hittem volna, hogy ilyenre is lehet kelni, de igen. Ráadásul nem is egy akármilyen EP-t ismerünk meg a Shallow But Dark Waters személyében. Nem vagy közelebb a megfejtéshez? Nem csodálom, de folytassuk együtt a kutatást.

A Sunstead egy német két tagú formáció, akik megidézik a Neurosis, In Vain, Amenra és minden sötét zene legjobb pillanatát, amit csak tudnak. Ez a négy szám az első közös anyaga Mo-nak és Dace-nek, de rendkívül ígéretes, amit művelnek. A négy dal, nagyon rövid, de tényleg! Ellenben kevesebb, mint negyedóra alatt a srácok annyira megbabonázzák az embert, hogy újra és újra meg akarom hallgatni az anyagot, sőt arra vágyom, hogy legyen belőle vinyl is! A közel két és fél perces intró egy gyönyörű akusztikus betét vonósokkal kiegészülve, hogy utána a Part I: Destination letépje a fejedet. Keményebb vonal szerelmeseinek egy tökéletes dal, ami olyan hirtelen törik meg, hogy az mindenkit meglep, az biztos. De nekem ez nagyon tetszik. A második teljes értékű dal, a Part II: Journey már nem okoz meglepetést, ellenben tovább viszi azt a vonalat, amit imádtam korábban a már említett, In Vain esetében.

Alig várom, hogy a duó mikor jelentkezik egy teljes lemezzel, az biztos, hogy én figyelni fogom őket a jövőben. Egy fontos dolog még, hogy Facebookon esélytelen megtalálni a zenekart, ellenben a bandcampen és az Instagramon elérhetőek!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6718465423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum