RockStation

A hardcore 2012-ben: Strife - Witness A Rebirth (2012)

2012. november 14. - sunthatneversets

strife-witness-a-rebirth.jpgA los angelesi hardcore/punk Strife 1991-ben kezdte a szakmát. A Victory Recordshoz való szerződésük idején nagy jövőt jósoltak a bandának, második 1997-ben megjelent In This Defiance című albumukon olyan zenészek működtek közre, mint Chino Moreno a Deftones-ból, Dino Cazares a Fear Factory-ből és Igor Cavalera a Sepultura-ból. A kezdeti lendület nem sokáig tartott, szakítottak a kiadóval és bele is álltak a földbe. 2000-ben aztán rövid idő elteltével újjáalakultak és 2001-ben Angermeans címmel adtak ki lemezt.

Azért a lemezért kapott a zenekar némi kritikát, az egykori rajongók egy része szerint nem volt elég straight edge. Azóta ugyan a banda hébe-hóba koncertezett, de csak ezév februárjában jelentették be, hogy Braziliában megkezdik egy új album rögzítését (11 év után!) a dobok mögött ismét Igor Cavalera-val. A klasszikus In This Defiance lemezes felállás 4/5-e azért itt van és ha már itt vannak nem is szaroznak nagyon.

28 perc tömény HC, amolyan vissza a 90-es évekbe, nyakon öntve egy kis metállal és olyan bólogatós riffekkel, hogy a fejbiccentő izom beáll. 12 dal, amelyek közül jó ha néhány eléri a 3 perces hosszt. Néhol punkos témák, kő HC, Andrew Kline és Todd Turnham  középtempós, néhol gyorsabb nyers, mélyre-hangolt riffjeivel, Rick Rodney üvöltéseivel és az elmaradhatatlan csorda-vokálokkal.  

Strifeband.jpg
Úgy száguld el a 28 perc, hogy az ember csak azt veszi észre, hogy újraindította a lemezt. Dalokat elég nehéz kiemelni, nemcsak azok hasonlósága miatt, hanem amiatt is, hogy azok meglehetősen egyenletesen magas színvonalúak. Azért a klippes Torn Apart, a kissé thrashes No Apologies, a zseniálisan betonozó Never Look Back, a basszus és gitárszólóval is megbolondított In This Defiance, a pattogós Face Your Failures igen csak oda lettek téve.

Igazából ragozhatnám még, de minek, ilyen egy jó HC lemez 2012-ben. Aki meg nem hiszi, hallgassa meg alább.      

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr974900441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum