RockStation

Egy nemes ügy érdekében összefogott négy zenekar! Segíts Te is!

2014. május 04. - csigaur

allatmento.jpg

Facebook oldalunkon már megosztottuk az alábbi hírt, amikor a zenekarok közzétették, de lehet, hogy nem jutott el mindenkihez az üzenet. Fontos, hogy erősen fogy a készlet, így olvasd el a hírt és segíts Te is! Négy hazai underground zenekar, a The Southern Oracle, a Nadir, a Stubborn és a Ghostchant áll össze egy nemes cél érdekében, amellyel pénzt szeretnének gyűjteni az Államentő Liga részére.

Tovább

Zenék, amik fölött elsiklanál, pedig nem kéne: Dystopia - Way To Unfold

Dystopia Way.jpg

A Dystopia hat évvel a debütáló Incompetence Drive lemezük után jelentkezett új albummal. A tíz éves zenekar munkássága nem feltétlenül a mennyiségben mérhető, de a minőséggel eddig nem volt gond. A Way To Unfold lemezük pedig ismét megerősített abban, hogy minden szimpátiám ellenére inkább sajnálom a Dystopia-t, és szinte úgy érzem, hogy nekem kéne elnézést kérnem, mert valószínűleg nem fognak országos turnékon, fesztivál nagy színpadokon zenélni. Pedig teljesen oda való zene, amit csinálnak.

Tovább

Szeptemberben érkezik Slash új albuma

Slash_13.jpg

Elkészült az új album keverésével Slash, aki mindezt a Twitteren jelentette be. Az artwork készül, mastering a jövő hétvégén, a lemez címe pedig rövidesen bejelentésre kerül. Röviden, tömören ez a lényeg. Valamivel bővebben pedig az, hogy Slash a Kerrang!-nek az nyilatkozta, hogy kurva jó lett a lemez, állítólag kemény, de ízig vérig rakenroll. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Falakat döntögető erő: Architects - Lost Forever // Lost Together (2014)

Architects LOst.jpg

Az angol Architects zenekarról írni hazánkban igencsak hálás feladat, mert a zenekart nagyon szeretik idehaza. Gyakran is járnak erre és általában remek hangulatban telnek ezek az esték. A legutóbb sem volt ez máshogy, sőt a zenekar a Facebook-on is külön kiemelte a koncerten teremtett hangulatot. Az új lemez, a Lost Fovever // Lost Together még március 11-én jelent meg, szóval némi csúszásban vagyunk, de ez a kritika nem maradhat ki, mert…

Tovább

Szólóalbummal jelentkezik John Garcia

johngarciasolo2014.jpg

Augusztus 1-jén az osztrák Napalm Records gondozásában lát napvilágot az ex-Kyuss, ma Vista Chino énekes John Garcia első szólóalbuma. Az album a Thunder Underground Studios-ban, Palm Springs-ben készült Harper Hug és Trevor Whatever producerekkel. Az albumon játszik a The Doors gitárosa Robby Krieger, de több témát a magyar Green Machine gitárosa ifj. Kocsándi Miklós játszott fel, aki a hírek szerin Garcia szólócsapatába is bekerült. Hajtás után már egy albumborítót is tudunk mutatni.

Tovább

The Last Song (part III): új dal az Anathema közelgő nagylemezéről

anathemaband2014_638.jpg

Distant Satellites címmel érkezik a Anathema legújabb nagylemeze június 9-én, amit már igazán nagyon várunk. Végre van egy új dal a lemezről, a The Last Song (part III), ami a hajtás után meg is hallgatható. Az új dal hallatán őszintén van okunk bizakodni. Nem elfelejteni, hogy október 23-án ismét az A38-on vendégeskedik a banda új lemezével.

Tovább

Ahogy még nem hallottál Metallicát

Just_Joe.jpg

A Brand New Sin volt énekese Joe Altier már régebb óta szólópályán mozog, eddig három lemeze és egy EP-je jelent meg Just Joe néven, sőt - mivel egy időben bárokban is dolgozott - a feldolgozásrepertoárja közel 2500 dalt számlál. Most is éppen egy feldolgozással jelentkezett. A Metallica Blackened című dalát valószínűleg így soha nem hallottad.

Tovább

Jövő szerdán Budapesten ad koncertet Jeff Scott Soto

JSS.jpg

2013-as budapest fellépése után jövő szerdán ismét hazánkba látogat Jeff Scott Soto, aki most ráadásul egész pályafutását felölelő programmal érkezik Budapestre május 7-én. A Club 202-ben tartandó koncerten az énekes 30 éves pályafutásának legjobb dalai hangzanak majd el, tehát Malmsteen, Talisman, Axel Rudi Pell, Journey, W.E.T., Rock Star filmes nóták is szerepelnek majd a szólódalok mellett. (Fotó: Réti Zsolt)

Fejes az űrbe: Edguy: Space Police - Defenders Of The Crown (2014)

edguy-space-police-defenders-of-the-crown-84322.jpg

Ha a már meglévő rengeteg egyéb mellett nyílna egyszer a heavy metal dobozon belül egy „Monty Python metal” skatulya, három alakulatnak bérelt helye volna benne. Ott lehetne a Freedom Call, vagy a Helloween a tökeivel. Igaz, előbbi csupán utóbbi klónja, és a másolás alapját adó hamburgiak humora is – legyünk udvariasak – meglehetősen sajátos. Vagy nem tudom, hogyan lehetne nevezni a Rise and Fall himnusz birkabégetésbe fúló speed-orgiáját, vagy az Unarmed teljes anyagát. Mivel a metal műfajt, nagyon úgy tűnik, mindennel lehet hibridizálni, a humorral is kell hogy valakinek sikerüljön. Talán a hajdani, tagjainak matek tanárjáról elkeresztelt sulizenekar, az Edguy jár legelőrébb ebben a kísérletezésben.

Tovább

Munkásmetál - rockdalok, stb., május elsejére

május1felvonulás.jpg

Fel, vörösök, kommenthuszárok.

 Ezen a szép napon, napsütéses-úttörődalos május 1.-énken még a muskátli es vörösebb, még a nagyik orcái is tulipirosabbak - de ne higgyük! a majálisok, bezárt koncerttermek és csalamádés pszeudohambik tömegvonzásában, NE HIGGYÜK! hogy a meló, és pláne annak "lelkes ünneplése", nem ihlette meg a világ (főleg nyugati) felének szorgos kis zenészeit! Igaz, ott elég mást jelent a munka, és nincs is (ennyi) komcsizás meg szocreál múlt, de egészen üdítő az ő dalaikat hallani a témában. (Nemesúr megint fordít/átír/adaptál nektek, így már magyarul is.) Szóval szerintünk ma ezeket pörgessétek, ne a mókuskereket.

Tovább

Májusi megjelenések

new-release-report.JPG

Elég masszív májusnak nézünk elébe, így már nyár előtt túlfűtött lesz a hangulat. Addig azonban amíg a Down, Devin Townsend, az Eyehategod, a Mayhem, a Misery Index, a Crowbar, vagy a Vader új lemezzel jelentkezik akkora gáz azért nincsen. Hajtás után az erre a hónapra betervezett recenziók. Igyekezni fogunk, ezt ígérhetjük.

Tovább

Nem akármilyen rajongói videó a Mastodon dalára

Mastodon 2014.jpg

Azért az igencsak jó dolog, ha egy zenekarnak kreatív rajongói vannak, hát még ha videót is készítenek az egyik dalukra. A stop-motion technikában igencsak jártas Thomas J Yagodinski gondolt egyet és csinált egy akár hivatalos videónak is beillő klipet a Mastodon 2012-es, The Hunter című lemezén található Bedazzled Fingernails-re. Ha ma csak egy videót nézel meg, ez legyen az.

Tovább

Stúdióba vonult az AC/DC

ACDC1.jpg

Igen, tudjuk, hogy egyesek szerint az AC/DC feloszlott, vagy legalábbis soha többet nem lesz belőlük épkézláb zenekar, de azért talán hírértékű, hogy Brian Johnson énekes ígéretét beváltva, a zenekar úgy néz ki tényleg bevonult a kanadai Vancouverben található Warehouse Studioba, hogy új lemezén dolgozzon. Mindezt a acdcfans.net szellőztette meg, sőt a Facebokon még egy képet is megosztottak az előkészületekről.

Tovább

A Scorpions dobosa egy hónapig élvezheti a dubai börtön vendégszeretetét

Scorpions-drummer-JAMES-KOTTAK.jpg

James Kottak, a Scorpions amerikai dobosa a bahreini F1-es futamra érkezett meg a városba. Amikor a futam után hazafelé készült, akkor jó hangulatban és persze atomrészegen próbált meg keresztül botorkálni az a reptér utasváróján, persze el is tévedt, ahogy illik. Aztán csakhogy teljes legyen a kép - és mivel neki nem szóltak, hogy Dubai-ban nincs szólásszabadság, mint az USA-ban - elkezdett hangosan káromkodni, a muszlim és a pakisztáni utasokat "műveleten muszlimoknak" nevezte, de még nem volt ez sem elég: letolta a gatyáját és mutogatta a seggét valamint a középső ujjával hadonászott össze-vissza. Egy rendőr szerint, amikor az arab utasok mellett haladt el, még az orrát is befogta... Persze ebből erre ő semmire sem emlékszik, de egy tucat szemtanú igen. Az eredmény: 545 dollár bünti (~120 ezer forint), valamint egy hónap börtön egy kényelmes dubai fogházban. Ahogy az angol mondja: nice!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum