RockStation

Hamarosan stúdióba vonul a Corrosion Of Conformity

2015. október 04. - sunthatneversets

corrosion_of_conformity_20151.jpg

Mindezt Woody Weatherman gitáros nyilatkozta a michigani Revue nevű oldalnak. A stúdiózás a négyes felállású  - tehát Pepper Keenan gitáros énekessel kiegészült - zenekarra vonatkozik. A lemez producere jó szokás szerint a régi harcostárs John Custer lesz. Mi máris nosztalgiázunk egy kicsit.

Tovább

Miyavi: jövő pénteken ismét Budapesten a szamuráj gitáros

miyavi01.jpg

The Others címen adta ki új albumát idén tavasszal Miyavi, aki ősszel Európában is turnézik majd. A japán gitáros Angelina Jolie Rendíthetetlen című filmjében debütált színészként nemrég, és a Mission: Impossible főcímdalából is készített egy saját változatot – Budapesten október 9-én, a Barba Negra Music Clubban láthatjuk.

Tovább

Enter Shikari (UK), Hacktivist (UK), FlatBand (H) @ Barba Negra, 2015. 10. 01.

Agysöprés: pipa!

0entershikari2015_48.jpg

A brit Enter Shikari ezévi 4 koncertjével több, mint elkényeztette a magyar rajongókat. Az eddigi évente egy hazai buli még kvázi megszokottnak volt minősíthető, viszont idén már majdnem több bulit toltak itthon, mint más hazai banda. A csütörtöki Barba Negrás bál lehet, hogy egy szokásos koncert volt a futószalagon, de így iszonyat mértékben ömlött az energia lefelé a deszkákról.

Tovább

10 rockzenész a 27-esek klubjából

27.jpg

Számtalan rockzenész távozott el az élők sorából idő előtt, tragikusan fiatalon – az okok igen sokfélék: balesettől túladagolásig –, és különösen megdöbbentő, hogy feltűnően sokan haltak meg közülük huszonhét éves korukban. Az úgynevezett „27-esek klubja” tagjainak történetét többen is próbálták megfejteni. Így születtek történetek jogi úton leplezett emberölésekről, sőt adott esetben az ördöggel kötött alkuról is. Ez jellemző módon akkor történt, amikor a zenész halálát némi rejtelmesség övezi: eltűnés, elmaradt boncolás stb. Az alábbi cikkben tíz esetre próbálunk fényt deríteni, elválasztva a fikciót a valóságtól. (via: Ultimate Classic Rock)

Tovább

Nézd meg az új Prodigy-koncervideót, ha már nem jönnek Magyarországra

prodigy_2015_1.jpg

Idén szűkös évük volt a hazai Prodigy rajongóknak, hiszen a banda a szokásos évi két koncert helyett egyet sem adott nálunk. Nos, van egy jó hírünk, ami igazából egy új videó a Roadblox című dalra. Ami esetleg fájdíthatja a szívet, hogy ez egy koncertvideó, ráadásul a csapat őszi európai turnéját hivatott promózni, amiben ugye nincsen magyar dátum, hozzánk legközelebb, november 13-án a bécsi Stadthalle-ban játszanak. A zenekar idei lemezét ITT méltattuk.

Tovább

Januárban új Prong-album jön, itt az első dal róla

prong.jpg

Elég termékeny mostanában a Tommy Victor vezette Prong, akik két utolsó lemezükkel (Carved Into Stone és Ruining Lives) is nagyot dobbantottak. A frontember a nekünk tavasszal adott interjúban már mondta, hogy új lemezen dolgoznak, de arra még mi sem mertünk gondolni, hogy az ilyen hamar itt is lesz. Január 29-én az SPV/Steamhammer gondozásában ugyanis tényleg jön az új album X (No Absolutes) címmel. Alább itt is az első nóta róla. az Ultimate Authority.

Tovább

Koncert kiadvánnyal jelentkezik a Paradise Lost

paradise_lost_2015.jpg

Tavaly szeptemberben a gót metálistenek Bulgáriában, egészen pontosan Plovdivban egy római kori színházban léptek fel, ahol részben a Plovdiv Philharmonic Orchestra közreműködésével adtak egy speciális koncertet: Nos a koncert november 20-án egy 2CD + DVD kiadványon is megjelenik Symphony Of The Lost címmel. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar október 26-án a Dürer Kertben lép fel egy egész nagyszabásúra duzzadt esemény keretében. 

Tovább

TesseracT - Polaris (2015)

Kockák, kockák mindenhol

album_cover_for_polaris_tesseract_album.jpg
Amikor egy bandába új zenész érkezik, akkor amolyan vérfrissítés jelleggel megfigyelhető, hogy azért ez a tény ad egy lökést a zenekar szekerének. Azonban az már kevésbé jellemző, amit a TesseracT csinált. Az első lemezt Daniel Tompkins énekelte fel, az Altered State, ami amúgy zseniálisra sikerült, Ashe O'Hara munkáját dicséri, mert Tompkins el volt foglalva a Skyharborral. Aztán az Altered State turnéját már újra Tompkins nyomta le, ahogyan az új lemezt, a Polarist is. Kicsit talán fárasztó ez a csiki-csuki, nézzük, hogy milyen hatással volt (ha egyáltalán volt) az új albumra.

Tovább

Pantera rajongók, gyűjtők figyelem! Két új, különleges kiadvány várható idén

Pantera942.jpg
Az egyik kiadvány egy válogatás album History Of Hostility címmel, ami a legjobb kilenc dalt gyűjti össze a Pantera történetének öt nagylemezéből. Az album október 30-án jelenik meg, egy nappal halloween előtt. A másik kiadvány pedig egy különleges díszdobozos csomagolású boxset The Complete Studio Albums 1990-2000 címmel. Ez pedig a 90-es évek öt nagylemezét tartalmazza (Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power, Far Beyond Driven, The Great Southern Trendkill, Reinviting The Steel. Gyűjtőknek karácsonyi ajándéknak tökéletes.

Tovább

Apocalyptica: új lemezzel és énekessel érkezik Budapestre a cselló-metal zenekar

apocalyptica_2015.jpg

Október 11-én, a Barba Negra Music Clubban mutatja be a hazai közönségnek nyolcadik, Shadowmaker című új lemezét az Apocalyptica. A több mint 20 éve működő finn zenekar védjegye, hogy rock és metal ihletésű dalait elsősorban csellók segítségével szólaltatja meg – az új lemezen és a turnén pedig egy kiváló új énekes, Franky Perez is segítségükre lesz ebben.

Tovább

Fatal Illusion: az első dal az új Megadeth albumról + infók az új lemezről

megadeth-2015.jpg

Az új Megedeth albumra még ugyan várni kell néhány hónapot hiszen január 22-én jelenik meg Dystopia címmel, úgy tűnik, hogy végleges a tracklist is, de aminek a legjobban örülünk, hogy egy új dalt már meg is hallgathatunk, amiben már ugye az új felállás, Chris Adlerrel, és Kiko Loureiroval zenél. Lássuk is a hajtás után, hogy milyen a Fatal Illusion és ha úgy is ott jártok, nézzétek meg az új lemez borítóját és a tracklistet is.

Tovább

Ma este Negative Approach a KVLT-ban

na_hires.jpg

A tavaly szeptemberi Gozsdu Manó Klubos rövid időn belül teltházas első hazai fellépése után idén ismét visszatér hazánkba a kultikus detroiti régisulis hardcore alakulat, a Negative Approach. A nyolcvanas évek elejének meghatározó koncertzenekara 2006 óta megújult erővel tanít a klubszínpadokon, élen John Brannon frontemberrel.

Tovább

A prágai bíróság elutasította Randy Blythe kérelmét

lambofgod20121.jpg

Gondolom a három évvel ezelőtti sztorival mindenki tisztában van, amikor is a Lamb Of God csehországi koncertjén egy srác felment a színpadra, Randy őt "lesegítette" maga mellől, de a srác az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azokba belehalt pár nappal később. Ezért közel egy hónapra előzetesbe került később. Végülis felmentették Randy-t, de ő is beperelte az cseh államot, mert hogy az eljárás során jókora bevételtől esett el. Összesen 640 800 dollárról beszélünk (~180 millió forint), amit szeretett volna kiperelni a frontember, de tegnap a cseh igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy elutasítják a kérelmet.

"Egyszerűen minden kanyar nélkül menni, bumm, bele a közepébe"

Interjú Karl Sanders-szel, a Nile énekes gitárosával

0nile2015_18.jpg

Utoljára nyolc éve volt Budapesten Undead fesztivál, ami most visszatért a Dürer Kertbe, szeptember 25-én pénteken, főzenekarkén a Suffocation és a Nile zenekarokat felsorakoztatva. A hét zenekaros rangos rendezvényen, a színpadra lépés előtti utolsó percekben kaptuk el Karl Sanders-t, a Nile alapítótagját, énekesét és gitárosát egy rövid interjúra, mielőtt kiöntött volna a nagyteremben a jó pár száz látogatóra a Nílus.

Tovább

Scour: új supergroup Phil Anselmo vezetésével

anselmo.jpg

Újabb szupercsapat a láthatáron, most az örök nyughatatlan Phil Anselmo rántott össze egy új projektet, mely Scour néven fog rombolni és az alábbi jómunkásembereket hívta meg maga mellé zenélni: 
John Jarvis (Pig Destroyer, Agoraphobic Nosebleed, Fulgora),
Derek Engemann (Cattle Decapitation),
Chase Fraser (ex-Animosity, Decrepit Birth) 
Jesse Schobel (Strong Intention, Cast the Stone)

Az új formációnak facebook oldala már van, azonban zenét még nem találunk, de azért a fenti névsor alapján eléggé várós lehet.

Graveyard - Innocence and Decadence (2015)

Kötelező ujjgyakorlat vagy mágia?

graveyard_album_cover_2015.jpg

A Graveyard történelme könnyen áttekinthető, hiszen 8 éve adták ki első, saját névre keresztelt, egészen parádés lemezüket, majd 4 évre rá a Hisingen Blues-t, ami azt hiszem az etalon. 2012-ben jött a felemás Lights Out, amiről sikerült elég lesújtó kritikát írnom, azonban később beérett az anyag, és ma már egészen másként tekintek rá, hiszen a 20/20, a Seven Seven, vagy a Fool In The End azóta igencsak a szívemhez nőttek. A kislemez mánia úgy tűnik Graveyardéknál nem divat, hiszen csak egy 2009-es, az Ancestors-szal közös split anyag bővíti a repertoárt, így kímélve a rajongók pénztárcáját. A Lights Out óta a zenekar igencsak nagyra nőtt. Amellett, hogy tagadhatatlanul ők a jelenlegi felhozatal legfigyelemreméltóbb, legfelkapottabb bandája, és az általuk képviselt psych/blues/rock vonalának reprezentánsai, egyáltalán nem tévedhetetlenek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum