RockStation

33 év után szétválnak Ozzy és Sharon útjai

2016. május 08. - theshattered

Sharon-and-Ozzy-Osbourne.jpgLegalábbis az amcsi E!Newsnak ezt mondta egy ismeretlen forrás, aki szerint a pár közösen egyezett meg az átmeneti mosolyszünetről, valamint arról, hogy Ozzy ideiglenesen elhagyja a családi fészket.

Tovább

Ilyen volt először Axl Rose-zal az AC/DC

acdc_axl_2.jpg

Tegnap este Lisszabonban megkezdte európai koncertturnéját az AC/DC, a mikrofon mögött a Guns N' Roses énekesével Axl Rose-zal. Az utóbbi hetek legellentmondásosabb énekescseréjére Brian Johnson hallásproblémái miatt került sor, amit ő maga is elismert. Mint később aztán kiderült Axl Rose-t nem is a zenekar kereste meg, hanem ő maga ajánlkozott Anguséknak, sőt úgy tervezi, ha elégedettek vele, akkor nagyon szívesen vállalja a további feladatokat is.

Tovább

Lehet hogy hamarosan jön az új System Of A Down album?

soad2015.jpgPár nap és 11 éves lesz a SOAD utolsó albumpárosának idősebbik tagja, a Hypnotize, így jogosan merül fel a kérdés: hol van már a folytatás? Ha nem is adott teljesen egzakt választ a kérdésre, de Serj Tankian elhintette a Rolling Stone-nak, hogy vannak új ötletek, melyek körbe-körbe járnak a tagok között és bizony megindult a kommunikáció a bandán belül. Lássuk a részleteket:

Tovább

My Night Sky - Itt egy új DevilDriver-dal

devildriver_2016.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük május 13-án a Napalm Records gondozásában lát napvilágot a Dez Fafara vezette DevilDriver új albuma Trust No One címmel. Még hetekkel ezelőtt megmutattuk róla az első új dalt, most a csapat nyilvánosságra hozott még egyet My Night Sky címmel, ami alább meg is hallgatható. A zenekart idén itthon a FEZEN fesztiválom lehet elcsípni.

Tovább

Itt egy 4 számos track by track videó a Hatebreedtől

hatebreed_2016.jpgA Jamey Jasta vezette Hatebreed egy új track -by- track videóval nyugtatja meg az új lemezre kiéhezett rajongóit. A videó a Nuclear Blast kiadónál, május 13-án napvilágot látó The Concrete Confessional címre keresztelt lemezről négy tételt dörrent az arcunkba a banda, öt és fél percben. Természetesen a tőlük megszokott intenzitással döngölik atomjaira a kedves hallgatók agyát. Kattints a tovább gombra és...ööö...legyen táncz!!

Tovább

TOP 10 idén 30 éves rock/metal lemez

top10_1986.jpg

1986. A Metalzene Aranykora. Hasít a thrash, glambandák mindenfelé, a ma már öreg rockerek alkotói pályájuk csúcsán. Remek lemezek születtek ebben az évben. Sőt inkább nyugodtan kijelenthető, hogy alapművek és korszakalkotó kiadványok sora került elénk. Régen minden jobb volt sorozatunkban ma a '86-os év tíz legjobb lemezét szedtük össze és a listázás közben bőgjünk nyugodtan, hogy milyen öregek vagyunk már....emellett várjuk a lemaradt/kimaradt lemezeket tőletek.

Tovább

Új videóval jelentkezett a 10 éves Feared

feared.jpgFriss videoklipet készített második lemezük nyitó dalához a stockholmi székhelyű Feared. A Suffocation, The Haunted és Clawfinger tagokból szerveződött banda pedig nem véletlenül vette elő egyik majd öt éves dalát. Ugyanis az idén 10 éves fennállását ünneplő svéd death / thrash zenekar ennek alkalmából Reborn címen kiad egy lemezt legjobb dalaival, amin természetesen a Lords Resistance Army is szerepel. Mindemellé pedig hozzácsapják a Rejects és a Refeared lemezeik újra felvett változatait is, ami cd formátumban és digitális letöltés formájában is elérhető lesz. A videót pedig ugyebár, itt tovább után lelitek meg.

Tovább

Magma Rise - False Flag Operation (Nail Records, 2016)

Ismét egy lépés a tökéletesség felé.

magmarise_falseflagoperation_cd_front_01_1400x1400.jpgAmint azt már jól tudjuk, a Magma Rise nemrég új anyaggal jelentkezett, egy False Flag Operation címre keresztelt EP formájában. A lemez négy új dalt és egy Trouble feldolgozást rejt magában. Igaz kissé megkésve, de összehoztunk egy kis véleményezést (ha lehet így fogalmazni) a hazai doom mesterek új anyagáról. 

Tovább

Nyolc kiadatlan Layne Staley dal is megjelenhet a jövőben!

laynewearingsunglasses.jpgA The Pulse Of The Radio információi szerint nyolc, még meg nem jelentetett dalt hozott rendbe és kevert újra Jesse Holt, melyeket még az egykori Alice In Chains énekes Layne Staley énekes vett fel. Mivel az éneksávok teljesen készen voltak, Holtnak csak meg kellett kérnie a Pearl Jam gitáros Mike McCreadyt, aki mellesleg Staley társa is volt a Mad Seasonben, hogy írja meg a hangszeres részeket hozzá.

Tovább

Új instrumentális post/noise zenekar Budapestről: HEGY “It's Alive! It's Alive!” dalpremier

hegy_landscape.jpg

A HEGY zenekart 2015 áprilisában alapította Kovács Miklós basszusgitáros (ex-StarFunkSimples, Octahed), Rókusz András dobos (Orient Fall, Octahed) és Szabó Attila gitáros (ex-Real Lies). A kísérletező post-rock zenekar alapvetően a hagyományosabb post-rock elemektől a post-metalon át játszik a stílusokkal a lemezen, ami hivatalosan június 1-jén 80 Miles Out & 6 Feet Under címmel jelenik meg. Az ötszámos, 48 perces lemez első száma az It's Alive! It's Alive előre vetíti a stílusok közötti izgalmas zenei mozgástereket. Az album digitális formátumban előrendelhető a zenekar bandcamp oldalán a https://hegy.bandcamp.com címen.

Tovább

A Hellyeah nem nyugszik, itt a következő videó!

hellyeah_undanable.jpgAlig három napja adtunk hírt a Hellyeah 360 fokban nézhető videójáról, melytől még mindig forog a szemünk, de Vinnie Paulék máris leszállították a következő kisfilmet. A korábban már lyric videót kapott, Human című új szerzemény is az Unden!able névre keresztelt nagylemezen fog helyet kapni, mely nem mellesleg június harmadikán kerül majd a boltok polcaira.

Tovább

Corey Taylor a Slipknot énekese filmsztárnak állt

corey_taylor_sharknado.jpg

Corey Taylor már több ízben beszélt arról, hogy tudja a Slipknot-nak egyszer vége lesz. Az énekes feltalálja magát, hiszen írt már könyvet, félvilágot bejárta úgy, hogy a Spongya Bob mese főcímdalt énekelte többek közt a szóló projektjével. Most pedig szerepelni fog a Sharkonado 4-ben. Az énekes elmondása szerint, további filmes szerepekre is vágyik. Ha nem tudnád, hogy mi az a Sharkonado azonnal kattints a tovább gombra!

Tovább

Fatal Error klippremier és digitális megjelenés!

fatal_error.jpg

Új EP-megjelenés előtt áll a Fatal Error zenekar, melynek előfutára a Szó nélkül című dal. A kislemez produceri munkálatait a Subscribe énekeseként ismert Csongor Bálint végezte, az anyag a 1G Records gondozásában készült. A legjobb az egészben pedig, hogy az új dalokat 2016. május 7-én a GMK-ban meg is hallgathatjátok!

Tovább

Hallgasd meg a Red Hot Chili Peppers új dalát!

5dce2d2c-9cf9-4450-9543-f912ebc4e017.pngMár valószínűleg mindenki hallotta, hogy 20 év után végre ismét fellép Magyarországon is a Red Hot Chili Peppers. Az amcsi funk/rock/pop/miegymás stílusú legenda nyilván nem üres kézzel érkezik a szeptember elsejei bulira, egész pontosan a június 17-én megjelenő The Getaway címre hallgató nagylemezt (melyet mindenki megkap a koncertjegye mellé) fogják nekünk élőben is megmutatni. Ahogy már a bejelentésnél is tudni lehetett, megérkezett az első dal is a friss nagylemezről, a Dark Necessities. Fogyasszátok egészséggel!

Tovább

Nézd meg a Converge hogy nyomta a Roadburn Fesztiválon

tumblr_o5qql2mzqs1uu2lwbo1_1280.jpgNem rég számoltunk be hosszabban az "Atomvillanás jobbról" című cikkünkben az idei Roadburn Fesztivál eseményeiről, ahol két exkluzív szettel is színpadra állt a Converge. Az áprilisban Hollandiában lezajlott méltán híres underground fesztivál először a Jane Doe albumot üdvözölhette színpadán, amit a Converge az elejétől a végéig letolt az első napon. Majd két nappal később színpadra állt a Blood Moon névre keresztelt exkluzív szettel, ami áthangszerelt és újra gondolt Converge számokat tartalmazott, amiket vendégzenészek részvételével adott elő a zenekar elképesztő módon. Ezek a koncertek kerültek került rögzítésre teljes hosszában, ami a minap bukkant fel a legnépszerűbb videómegosztón, hogy amiről aki lemaradt, az szájtátva megskubizhassa. Természetesen itt, a hajtás után...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum