RockStation

Hallgasd meg a Pozvakowski legújabb lemezét

2016. május 06. - sandroo

13130822_1322855544409125_6943661127564999666_o.jpgEredetileg május 13-án jelenik meg az experimentális noise rock vonalon mozgó Pozvakowski legújabb, négyszámos Iterum című nagylemeze. A jó hír pedig az kedveskéim, hogy nem kell várnunk, hiszen most a teljes lemez végighallgatható, természetesen a hajtás után.

Az anyagot a zenekar élőben rögzítette Vámosszabadi, Zenekápolna nevű stúdiójában, Kapui Szabolcs hangmérnök vezetésével. A lemez keverését Fekete Szabolcs (Nadír) végezte. A lemez digitális formában a GarageLive Records jóvoltából május 13-tól lesz elérhető minden jelentősebb online áruházban (iTunes, Spotify,stb.). A fizikális hanghordozó, azaz a CD formátum gyártása pedig még folyamatban van, május közepétől megvásárolható a Wave hanglemezbolban, a Klub Vittulában vagy rendelhető a GarageLive-tól is közvetlenül. A lemezbemutató koncert a GMK-ban lesz, június 18-án. de a srácok addig még kiruccannak Szlovéniába, illetve egy három állomásos Cseh karikát is letekernek.

Darvas Ádám gitáros néhány gondolata az új lemezről:

„Négy szám került a lemezre, de igazából egy egyben hallgatandó konceptlemezről van szó. A koncepció középpontjában az akarat, a kitartás, az emberfeletti teljesítmény, illetve az ezek előtti tisztelgés áll, ezt pedig a kerékpársport hőskorán keresztül mutatjuk be (Eddy Merckx, Fausto Coppi stb.). Ez nekem személyes szenvedélyem évtizedek óta, de a zenekaron belül is vannak komoly családi kötődések az országúti versenyzéshez. A borító és a számcímek is a maguk módján utalást tesznek erre, de igazából maga a sport dimenziója a legkevésbé fontos. Ez csak egy eszköz. Fontos kiemelni, hogy nem állítjuk magunkat párhuzamba azokkal a sportolókkal, akik mindent feltesznek egy cél érdekében, és erőn felül teljesítve elérik amit akarnak. Ugyanakkor mégiscsak 16 éve tekerünk az underground mocsarában töretlenül, változatlan felállásban, csak a magunk feje után menve, nemcsak zeneileg, gondolatilag, hanem ideértve az élő fellépések során felvonultatott -szerte a világon egyedülállónak számító - vizuális show-t, amely ugyanolyan fontos részét képezi az előadásnak, mint bármelyik hangszer.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr18689800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum