RockStation

Augusztusi megjelenések

2016. július 31. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Az augusztussal valami már elkezd mocorogni a lemezpiacon, igaz mondhatnánk, hogy jó, jó, de még nem az igazi. Azért pár csemege erre a hónapra is jut. Alább lehet a listát böngészni.

Tovább

Napi mozi: Így készült a Periphery friss lemeze

periphery_2016.jpgEgy bő hete látott napvilágot a Periphery legutóbbi nagylemeze, a Periphery III: Select Difficulty, mely korong nekünk is kimondottan tetszett. Ha nektek is hasonlóan ínyetekre való falat volt az amcsi prog/djentesek friss CD-je, akkor mintegy ajándékként a zenekar jóvoltából egy jó 50 percnyi betekintést nyerhettek a lemezkészítés folyamatába, mintegy gazdagítván a Periphery-ügyi ismereteiteket. Talán mondanunk sem kell, hogy természetesen egy nagyon igényes és informatív anyaggal gazdagodhat, aki rászánja az időt.

Tovább

Napi tudomány: Ezek a legmetalabb és legkevésbé metal szavak!

metal.jpgA tudomány előreviszi az emberiséget: fontos(nak ítélt) problémákat old meg, hipotéziseket állít fel, melyek akár komoly tényekké is erősödhetnek idővel, ráadásul még a mindennapjainkat is tagadhatatlanul könnyebbé teszi. Viszont azt, hogy  a következő kutatás mennyivel taszítja előrébb kicsi világunk szekerét, még nem igazán tudjuk. Hogy miről is van itt szó? A Degenarate State egyik adatelemző tudósa elkészített egy szép, ráadásul az igényesség jegyében kellően bonyolult kimutatást arról, hogy melyek azok a szavak, amit a legmetalabbak (azaz kimagaslóan gyakran találhatjuk meg a metalos dalszövegekben a mindennapi nyelvhez képest) és melyek azok, amelyek a legkevésbé köthetők a rock/metal világához annak ellenére, hogy ott figyelnek kedvenc lemezeink bookletjeiben. Lássuk csak.

Tovább

1200 zenész játszotta egyszerre a Nirvana legnagyobb slágerét

13692798_1757307854526872_4192369148757821871_o.jpg

Emlékeztek még arra, amikor 1000 zenész összeállt, és eltolták a Foo Fighterstől a Learn To Fly-t, hogy a városba csábítsák Dave Grohlékat. Grohl bácsiék annak rendje és módja szerint el is mentek Cesenaba és adtak egy koncertet, ha már ... Valószínűleg - ismert okokból - a Nirvana nem teszi meg ugyanezt, de az előző akciót szervezők most megfejelték még 200 zenésszel a bandát és eljátszották a Nirvana legnagyobb slágerét a Smells Like Teen Spiritet. A zenészek, viszont, ha már ennyien összegyűltek toltak még egy kis AC/DC-t, Clash-t és Ramones-t

Tovább

15+1 esős rock- és metalnóta

top15rain.jpg

Micsoda időjárás! Egyik nap még majd' megsülünk és kitikkadva nyúlunk a jól megérdemelt sörünk után, a másik nap meg már szinte árvízvédelmi guminadrág kell ahhoz is, hogy a sarki kisboltba eljussunk. Közülünk is van olyan, aki inkább a hűvösebb időt kedveli, így a csapadékot is kimondottan üdvözli, ezért összegyűjtöttünk a hasonló gondolkodású olvasóknak néhány hűsítő "esős" nótát. Van, amelyik a témája, van amelyik a videója miatt került be a (természetesen nem teljeskörű és nem fontossági sorrendben feltüntetett) kollekcióba, amivel megpróbáljuk a lehető legjobban lefedni az igényeket. Ha bármi további ötletetek lenne, nagyon szívesen látjuk őket a hozzászólásokban!

Tovább

Ismerd meg az Ed Force One-t, ahogy eddig még sosem!

ef1.jpgLassacskán a vége felé közeledik az Iron Maiden világkörüli turnéja, mely a tavalyi The Book Of Souls bemutató körútja is egyben. Ennek örömére 'Maidenék elérhetővé tettek egy bő tíz perces kisfilmet, melyben kívülről- belülről, tokkal, vonóval, személyzettel, utazásokkal együtt megismerhetitek az elhíresült vasmadár szinte minden porcikáját, ráadásul mindezt egy bizonyos Bruce Dickinson tolmácsolásában. Tudjátok: rajongóknak kötelező, a többieknek ajánlott!

Tovább

Gothoom Open Air Fesztivál - Megérte Szlovákiába utazni!

gothoomlogo.png

Budapesttől nem messze, körülbelül 3 órányi autókázásra Szlovákiában, fekszik egy kis falu. Ezt a kis falut hatalmas erdők veszik körül. A főútról letérve, körülbelül 5-6 kilométerrel arrébb található egy kicsi, családias fesztivál. Ez a Gothoom Open Air. A munka miatt sajnos csak az utolsó napon tudtunk részt venni, de akkor olyan zenekarok játszottak, mint a….

Tovább

Napi mozi: Nézd meg a Leander Rising búcsúbuliját!

leander_rising_2014.pngSzabadon elérhetővé vált a tavaly év végi Barba Negrás Leander Rising búcsúbuli, a Legszomorúbb vasárnap hivatalos felvétele. A 21 dalos koncert többkamerás videóját és a mai igényeknek megfelelően dalokra bontott hangfelvételét itt lent nálunk is megnézhetitek / fülelhetitek, vagy ha a szerencsésebbek közé tartoztatok, akár újra átélhetitek ezen a vidám pénteki napon.

Tovább

Októberben érkezik az új Meshuggah korong!

Meshuggah band1.jpgPár hónapja már jeleztük Nektek, hogy stúdióba vonult a legendás matekmetal brigád, a Meshuggah, akiktől rá nemsokára egy rövidke dalrészletet is meg tudtunk mutatni. Hogy mit is kavargattak Jens Kidmanék a boszorkánykonyhájukban, azt rosszabb esetben is bő két hónap múlva megtudjuk, ugyanis október 7-én végre-valahára megjelenik a legfrissebb Meshuggah dalcsokor!

Tovább

Hallgasd meg a Blackberry Smoke legújabb nótáját

1025328_10151699269374798_1530332169_o.jpgA southern rock vonalon mozgó atlantai Blackberry Smoke nevezetű formáció egy új dallal jelentkezett, hogy nyomot hagyjon a történelemben és egyúttal előre jelezze felénk, hogy hamarosan egy nagyobb horderejű produkcióra számíthatunk tőlük. A produkció természetesen egy nagylemez alakjában manifesztálódik majd és Like an Arrow címmel ezév október 14-én kerül a tisztelt hallgatóság látó- és hallómezejébe. A hajtás után meghallgathatjátok a Waiting for the Thunder címmel ellátot rendkívül feelinges szerzeményt. Nem is kell más így a hét utolsó munkanapján, csak némi hideg sörital, napbarnította női idomok karnyújtásnyira és ez a kiváló nóta. Rokk!

Tovább

Kötelező Death / Doom klasszikus - Közeledik az Asphyx új lemeze!

asphyx-line_up-2012.jpgKilencedik lemezét készül kiadni a legendás holland death/doom banda, azaz az Asphyx. A rövid leállás után 2007 - ben visszatérő zenekar huszonöt évvel ezelőtt adta ki első nagylemezét, amivel a műfaj európai csapatainak legjobbjai közé írta azonnal a nevét. Ilyen előzményekkel lehet tehát várni a friss anyagot, ami Incoming Death címmel érkezik majd szeptember 30 - án, a Century Media gondozásában. Az énekes Martin van Drunen azt nyilatkozta a lemezzel kapcsolatban, hogy azt a súlyos és mondhatni már hagyományos vonalat viszik tovább, amit a legjobban tudnak, csak azt kicsit könyörtelenebbül! Mindehhez pedig a lemez borítóját ismét Axel Hermann készítette, akinek a munkája nélkül még nem jött ki Asphyx lemez. Ezt a borítót és a számlistát láthatjátok a hajtás után. Meg dobtunk hozzá egy korábbi klasszikust!

Tovább

Jön az új NOFX album - Hopp egy új dal!

nofx38070.jpgOktóber 7 - én érkezik Fat Mike kaliforniai brigádjának új nagylemeze. Akik nem más mint a nagyszerű és népszerű NOFX! Az új anyag címe pedig First Ditch Effort lesz. Ez a lemez a tizenharmadik a sorban és négy évet vártunk rá az utolsó óta. A lentebb hallható dal már az albumról származik, ehhez készült egy trendi szöveges videó, ami másfél percnyi ízelítőt ad az új mókából Six Years On Dope címmel. Pörgessétek!

Tovább

"Tökéletesnek kell lenni tényleg minden szempontból"

A Hot Beaver basszus mesterével Horváth "Sexy" Gáborral beszélgettünk

13735042_1241167175917416_820995473601727063_o.jpg

Mindig furcsa érzéssel tölt el amikor haverokkal csinálok interjút. Tudod, hogy mi van alapjáraton a zenekarral, de ilyenkor mégis hallasz mindig valami újat. Lehet az egy fingós story, amin jót röhögtök, vagy valami totál váratlan és megrázó. Mikor Sexyvel leültem dumálni, nem tudtam, hogy milyen új történettel áll elő. Sajnos fingós viccek nem voltak, szerencsére nagy dráma sem, de mondott egy-két érdekes dolgot. Tovább gomb és itt a Hot Beaver interjú!

Tovább

Videó készült az egyik The Ghost Inside nótához

the-ghost-inside.jpgAzt nagyjából mindenki tudja, hogy milyen súlyos buszbaleset érte a The Ghost Inside zenekart nemrég, amiből sokáig lábadoztak/lábadoznak testileg - lelkileg. Most azonban itt az egyik dal a bandától, akik természetesen játszanak tovább. A Between the Lines című számhoz pedig most friss videó is készült, az élőben korábban rögzített felvételekből. Ezt láthatjátok a hajtás után.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum