RockStation

"Tökéletesnek kell lenni tényleg minden szempontból"

A Hot Beaver basszus mesterével Horváth "Sexy" Gáborral beszélgettünk

2016. július 28. - KoaX

13735042_1241167175917416_820995473601727063_o.jpg

Mindig furcsa érzéssel tölt el amikor haverokkal csinálok interjút. Tudod, hogy mi van alapjáraton a zenekarral, de ilyenkor mégis hallasz mindig valami újat. Lehet az egy fingós story, amin jót röhögtök, vagy valami totál váratlan és megrázó. Mikor Sexyvel leültem dumálni, nem tudtam, hogy milyen új történettel áll elő. Sajnos fingós viccek nem voltak, szerencsére nagy dráma sem, de mondott egy-két érdekes dolgot. Tovább gomb és itt a Hot Beaver interjú!

RS: Mi a pálya most a zenekarral?

Sexy:  Most megvoltak a nagyfesztiválok . A Rockmaratonra például úgy hívtak meg minket, ami hatalmas megtiszteltetés volt a számunkra. Illetve a Rockparton a Wacken Open Air Metal Battle versenyén játszottunk, ahol második helyet értünk el úgy, hogy mi nyertük meg a közönségszavazást. Ez egy tök jó dolog, szerintem. Itt tartunk most nyáron, lesz még pár fesztivál. Játszunk a Rockon fesztiválon, illetve Hevesen egy dinnyetörő fesztiválon, ami marha nagy buli lesz.

RS: Volt egy online koncertetek a facebookon nem is olyan régen. Honnan jött ennek az ötlete?

Sexy:  Sokan kérdezgetik az ország minden részéből, hogy mikor megyünk hozzájuk játszani, de itthon nagyon nehéz játszani, szerintem. Klub koncertet adni az egyik legnehezebb dolog, mert nem nyitják ki szívesen a klubbokat, ha nincs mondjuk százötven fizető vendég. Itthon meg most egy hazai headliner zenekar se biztos, hogy letud csábítani ennyi embert egy klubba. Innen jött az ötlet, hogyha nem fogadnak szívesen, ha nincs hol játszani, akkor csinálunk online koncertet, hogy bárki megtudja nézni. Nagyon brutális volt, hogy egy hét alatt több, mint negyven ezren nézték meg ezt a videót. Élőben pedig általában százötvenen néztek minket. Ha lehet, ha nem mi koncertezni akarunk és eljutni a közönséghez. Alapvetően az online koncerttel, szerintem nem rövidül meg senki. És ha úgy vagy vele, hogy ez tetszik, akkor eljössz megnézed élőben is. Ez egy ilyen beetetés igazából. Te is tudod, hogy mennyire más élőben mikor leviszi a fejedet a zene.

RS: Milyen hatása volt a zenekarra ennek az online koncertnek?

Sexy: Olyan háromszázzal lett több like, de a post alatt ennek bőven a duplája volt. Ilyet nem nagyon csinált itthon még senki. Ektomorfék csináltak hasonlót, de az is tök jó lett. Szerintem, nagyon félelmetes a zenekaroknak, hogy oda raknak egy kamerát és itt nincs kamu. Ez egy eléggé nehéz ügy.

13708396_1241163562584444_3064405505245947870_o.jpg

RS: Volt egy énekes cserétek amiről én nem sokat tudok.

Sexy:  Az előző énekesünk, Beni úgy döntött, hogy nem tudja vállalni ezt a mennyiségű koncertet, amit mi szeretnénk. Négy hét koncertezés után is úgy éreztük, hogy azonnal visszamennénk újra egy turnéra. Január körül elválltak az utjaink, és volt egy hónapunk, hogy találjunk egy új embert. Zolit egy hét után találtuk és pár napra rá már zúztunk is Egerbe le zenélni. Más karakter, mint a Beni volt, dallamosabb, az orgánuma inkább az a grunge énekes.

RS: Készül az első teljes albumotok. Mit tudhatunk róla?

Sexy: A dalokkal úgy állunk, hogy már október elején felvoltak véve a dalok. Csak ugye az énekes csere megakasztotta ezt a folyamatot. Azóta folyamatosan koncertezünk és közben foglalkozunk azzal, hogy rendbe rakjuk az ének dallamokat, szövegeket variálunk még. Tizenkét dal fog megjelenni, ebből négy a kislemezről van, de azokat is újra feljátszottuk, Zoli újra énekli őket. De a nyolc dalból pillanatnyilag hat  van kész. Lesznek majd vendég zenészek, illetve hívtunk meg énekeseket is, de ez még egyenlőre maradjon titok. Október elsején fog megjelenni és a Pillars Of Creation nevet fogja viselni az album. De már igazából a következő albumon agyalunk, már arra is vannak dalok, szóval pörgünk rendesen.

RS: Hova tudnád besorolni a zenekart, mert nagyon rátok aggatták a stoner jelzőt.

Sexy: Igen, és pontosan ezt akartam elkerülni. Alapvetően a hangzás az stoner, a hozzá állás abszolút a koncert hangulat meg főleg nem. Acélos mondta ránk, hogy ez nem klasszik stoner, hanem buli stoner. Szerintem, tényleg ebben van az erőnk, hogy koncerten nem állsz csak és bólogatsz, hanem buliztok. Ebből is gondolom, hogy nagyon messzire ellehet jutni még a színtéren. Nézd meg két totál eltérő műfajú zenekarral turnéztunk. Az Ektomorf  meg a Leander Kills is totál más stílusban játszik. Az amerikai koncerten azt láttuk, hogy Ektomorf közönsége ott őrjöng ránk, ezt nem feltétlenül képzelnéd el, egy hétfő este.

RS: Mitől vagytok szerinted itthon ennyire népszerűek?

Sexy: Most a tavaszi turnén jöttem rá, hogy ez az egész a mi fejlődésünk, megvilágosodásunk arra, hogy hogyan lehet egy zenekar előre vinni,  úgy is, hogy nem magyarul tolod. Akkor jöttem rá az elején, hogy meg kell szólítani a közönséget. Fontos, hogy magadat add. Ha megjátszod magad, rock sztárnak tetted magad, de nem vagy az, azt nagyon hamar levágják és ott hagynak a francba. Őszintének kell lenni. Ha rá néznek az emberek a zenekarra azt lássák, hogy arra születtél, hogy zenélj és ott a helyed a színpadon. Tökéletesnek kell lenni tényleg minden szempontból.

RS: Mi fog történni még a lemezen kívül?

Sexy: Az biztos, hogy október végén megyünk Európa turnéra az Ektomorffal megint. Illetve november húszon hatodikán játszunk egy németországi fesztiválon. Meg, hogy a Müncheni Backstage-ben egy nagyon király bulit adunk remélhetőleg megint. És persze a lemez! Arról további infókat a Hot Beaver facebookján tudtok majd olvasni, hamarosan. És lesz két új klip is hamarosan! 

A srácokat ITT tudjátok nyomon követni.

A CIKKBEN SZEREPLŐ KÉPEK A ZENEKAR FACEBOOK OLDALÁRÓL SZÁRMAZNAK!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr848917356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum