RockStation

Tényleg gyilkosok..: Killer Be Killed - Killer Be Killed (2014)

2014. április 22. - KoaX

Killer Be Killed cover.png

Emlékszem előző évben ilyenkor már legalább öt zenekar friss albumára mondtam, hogy ott a helyük az év végi TOP tízben, ellenben idén még semmi olyat nem hallottam, amire azt mondtam volna, hogy felkeltette az érdeklődésem (Jó, a Subscribe új albuma nem rossz, de mégsem az, amire azt mondom, hogy megtaláltam a hiányzó láncszemet 2014-ben). Vannak persze marhára várós albumok, amik lassan napvilágot látnak, és remélem, hogy hosszú időre csillapítják a zenei szomjamat. Addig is viszont nézzünk meg egy „supergroup”-ot. Itt van egyből a Killer Be Killed, akik most hozták ki első albumukat a Killer Be Killed-et. Az album címe nem túl ötletes, de mégis milyen a zene? Tök egyszerű, a hajtás után megtudhatjátok, szóval hajtás!!!!

A médiában mindig nagy hírverést kavar, ha összeáll pár ismertebb/híres zenész, és alkotnak együtt valamit, ami mondjuk a saját zenekarukhoz viszonyítva maximum középszer. Itt sem kisebb nevek vannak, mint Greg Puciato a The Dillinger Escape Plan-ből, Troy Sanders a Mastodonból, Max Cavalera a Soulflyból, és Dave Elitch, aki anno a The Mars Volta-ban csapatta a dobokat.

killer2.jpg

Az igazat megvallva az előzetesektől annyira nem voltam elájulva. Sőt! Az előzetesek alapján annyira nem is tetszett, amit hallottam, de kíváncsi voltam. Középszerű metálnak tűnt, amibe belepakolja mindenki a saját kis részét, és megy az „örömzene”. Be kell vallanom, hogy marha nagyot tévedtem! Ez egy igazi remekmű, és végre megvan az első TOP tízes listába való album az idei évre! A lemezt igazából két nagyobb részre lehet bontani. Az egyik rész, ami a totál elmebeteg metált nyúj, amiket főleg Greg hozott, ez száz százalék, a másik része pedig az enyhe Mastodon feeling Troy részéről. Ám érdekes, hogy még sem annyira elszállós, hanem sokkal inkább keményebb témák ezek. És még is mit keres, akkor itt Max? Ez a szép az egészben. Ő és Dave sem egy kikerülhető karakterei a lemeznek. Ugyanis ők adják bele azt a tölteléket, amitől az egész összeáll, és egy nagy masszaként magával ragad, beterít, és bekebelez.

A Snakes Of Jehova már a címe alapján is érdekelt, és itt jön ki igazán az, amiről az előbb írtam. Igazából a négy srác különböző zenei világból jön (mármint a metalon belül), de itt még is egy olyan egységet tudtak létrehozni. A Save The Robots-ba, ha bele hallgattok meg egyből ott van a Mastodon hatás Troytól, mint Maxtől a Soulfly feeling a Curb Crusherben, mégis valahogy mások ezek a dalok, mint amiket az anyabandáknál megszokhattunk.

Lehetne szaporítani a szót még, hogy ez meg az a dal így, meg úgy, mennyire különleges, de minek? Egyszerű a dolgotok! Hallgassátok és örüljetek az ilyen zenének! Sok ilyenre lenne szükség a mostanában. Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr206052071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum