RockStation

Bulihuligánok az esőben

Beszámoló a Nova Rock szombati napjáról

2016. június 12. - sebiszabi

nova_2016_3_volbeat_2.jpg

A fesztivál szombati napját időjárási szempontból a fifti-fifti állapot uralta. Végig borult égbolt, esőre áll, néha kisüt a nap - lehetetlen hozzá normális fesztiválhacukát találni hozzá, így nagyjából igyekezett mindenki felkészülni mindenre. De legalább nem volt rohadt meleg, így csak szokásos fesztiválelemekkel kellett küzdeni (repülő söröspohár, húgyszagú részeg, por, még egy Wayfarer napszemüveg stb). (Fotó: Heimo Spindler)

Tovább

Defeater, Negative Approach, Ghostchant hardcore party a Dürerben

13310404_1727890474163627_5093996629792244266_n.jpgAjánlom figyelmébe mindenkinek, hogy augusztus 15-én egy igazán ütős hardcore őrületnek ad otthont a Dürer kert. A koncerten olyan bandák nyomják majd a talp alá valót, mint az amerikai Defeater, a szintén amerikai kult banda a Negative Approach, vagy a hazai Ghostchant. Szóval elég fincsi hétfő esti parádénak ígérkezik a dolog.

Tovább

Könyvbemutató - A Pantera igazi története

pantera_konyvbemutato.jpg

Nem igazán voltam még hivatalos könyvbemutatón. Illetve egyszer, de az egy nagyon közeli baráté volt, szűkebb társaságban. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak szombaton a Fogasházban, ahol végre valahára megjelent magyarul is Rex Brownnak a Pantera bőgősnek az életrajzi könyve A Pantera igaz története belső szemmel címmel. Hogy milyen volt a bemutató és milyen fontos infót tudtunk még meg? A tovább gomb után megtalálod.

Tovább

Itt egy újabb Kadavar videó

kadavar_2.jpgA kedvenc német hosszúhaj-szakáll-bundásgallér-rock formációnk, a Kadavar egy új videóval jelentkezett, melynek címe Lord Of The Sky. A dal legutóbbi, tavaly megjelent Berlin című lemezük nyitó nótája és egyben egy újabb klip amely, a banda által kitalált "vizuális album" következő epizódja. Jó hír, hogy október 18-án Bécsben elcsíphetjük őket és a szintén favorit Blues Pills zenekart egy közös fellépésen. Most pedig nem kell mást tenni, mint a tovább gombra kattintani és élvezni ezt a hibátlan és feelinges muzsikát. Rokk!

Tovább

Nézd meg a 16 legújabb videóját

12991021_10154198816088203_4665413670759672936_n.pngA kilencvenes évek elején alakult, mára már veteránnak számító kaliforniai hardcore/sludge/metal banda a 16 nevezetű formáció július 15-én új anyaggal jelentkezik , mégpedig a Relapse Records gondozásában. Az új lemez, amely sorban már a hetedik anyag Lifespan of a Moth címen lát napvilágot a fent említett időpontban. Most itt van egy videó a lemezről, melynek címe Peaches, Cream and the Placenta. Iszonyatos húzása van a dalnak, amit a hajtás után természetesen ti is megőrülhettek.

Tovább

Horrorbilly, ragga-metál, olyan jó volt eszünk megáll

Beszámoló a Nova Rock pénteki napjáról

nova_rock_2016_2_pf.jpg

Csütörtökön még csak egy színpaddal kezdetét vette Ausztria legpatinásabb rockfesztiválja a Nova Rock. Láttunk nagyszerű Amon Amarth és Billy Talent koncertet. Pénteken a legnagyobb durranásnak a Disturbed és a The Offspring koncertje ígérkezett, aztán végül a Skindred vitte el a pálmát. (Fotó: Heimo Spindler)

Tovább

Meghallgatnál egy új Sabaton dalt?

sabaton_cover_2016.jpgElkészítette a 2014-es Heroes korong utódját a svéd csatametalos Sabaton. A The Last Stand-re keresztelt új lemez augusztus 19-én lesz elérhető a rajongók számára, viszont a turné majd csak a jövő év elején fog elkezdődni. A Sabaton / Accept közös körút kicsiny hazánkat is érinti, egész pontosan március 5-én kell majd a Barba Negrába ellátogatni azoknak, akik vevők lennének egy kis csatametalra. A faluniak, hogy addig is csökkentsék a rajongók éhségét, elérhetővé tették a The Lost Battalion című dalt, amihez ez frankón látványos dalszöveges videót is társítottak.

Tovább

A 10 legjobb Red Hot Chili Peppers dal

…amivel valószínűleg találkozni fogsz élőben is

rhcp2016.jpg

Már mindenki betéve tudja, hogy 1996 után második alkalommal is Magyarországra látogat a funk-rock koronázatlan királya, a Red Hot Chili Peppers. Habár az utóbbi időben már kevésbé vad a zenéjük, sőt, inkább a populárisabb vonalat lőtték be magunknak Anthony Kiedisék (50 felett már nem is csoda, hogy nem akarják leszakítani a tetőt), az életművükben mégis gazdagon lehet találni olyan örökérvényű dalokat, melyeknek vitathatatlan helyük van az egyetemes pop/rock történelemben. Ezekből tízet kiválasztani lehetetlen vállalkozás, így arra a konszenzusra jutottunk, hogy azokból kapunk össze néhányat, kvázi bemelegítésként, melyekkel jó eséllyel majd élőben is találkozhatunk az őszi bulik valamelyikén. Egyértelmű, hogy tökéletes válogatás nincs, biztosan kimaradt belőle egy-két kedvenc, ezeket a kommentekben, hozzászólásokban várjuk. Jó szórakozást, jó készülődést!

Tovább

Phil Anselmo szélsőjobbos Youtube csatornát követett be

anselmo.jpgAmikor Phil Anselmo részegen karlendített a Dimebagre emlékező Dimebash bulin, nem is sejthette, hogy mekkora negatív véleménylavinát indít el önmaga és zenekarai ellen. Habár több helyen is bocsánatot kért és kihangsúlyozta, hogy ő bizony azt nem úgy gondolta, a Downnak addigra már több fesztiválfellépését is lemondták. Mire már lecsendesült volna ez a sztori, újra beindult az egész, ugyanis Phil mester Youtube csatornája egy szélsőjobbos siteot kezdett el követni.

Tovább

Így dolgoz fel a Trivium egy Iron Maiden dalt

2016.jpgNem áll messze a hamarosan hozzánk is ellátogató floridai brigádtól Steve Harrisék munkássága, hiszen a banda ismerői jól tudják, hogy a 2008-as Shogun lemez egyik bónuszdala éppenséggel az Iron Maiden című legendás szerzemény volt. Most a Kerrang legújabb, nem meglepő módon 'Maiden tematikájú tribute lemezére a Trivium a For The Greater Good Of God-ot próbálta a maga arcára formálni, melyet természetesen készséggel meg is mutatunk Nektek.

Tovább

Nézd meg a Nonpoint új videóját

13221050_10153786471506219_1954162461252752488_n.jpgA Chicago-i székhelyű Nonpoint zenekar nem éppen a legdivatosabb zenét tolja. Érdekes muzsikájuk egy próbát mindenképp megér, ráadásul a napokban El Diablo címmel új szöveges videóval jelentkeztek, amely előfutára a hamarosan megjelenő legújabb lemezüknek. A fent említett lemez The Poison Red címmel július 8-án jelenik majd meg a Spinefarm Records gondozásában. A hajtás után megtaláljátok az ördögi videót (amelyben állat spanyol nyelvű refrén hallható) és az új album tracklistjét is.

Tovább

USA - Kanada 0-1

Beszámoló a Nova Rock csütörtöki napjáról

nova_2016_total.jpg

Múlt héten még Rock In Vienna, ezen a héten pedig már Nova Rock. Szó se róla Ausztria hamar letudja a nyári monstre rockfesztiváljait. A 12. alkalommal megrendezendő Nova Rock idén először négy napos, igaz a tegnapi nulladik napon még csak a kék színpad üzemelt, de volt ott mit látni hallgatni.

Tovább

Hiánypótló videók a nemrég megjelent The Order of Israfel második lemezéről

13012823_591583911009791_6551404148286808220_n.jpgAz erősen Sabbath vonalon mozgó The Order of Israfel néven futó svéd doom bandáról már több alkalommal is hírekkel szolgáltunk. Most sincs ez másképpen, igaz kicsit megkésve, de még nem vesztett az aktualításán a hír, hogy új albummal és egy új videóval jelentkeztek az ős-rocker arcú északi srácok.

Tovább

We turn red - Itt egy új Red Hot Chili Peppers dal!

red_hot_chili_pepeprs_2016.jpgPontosan egy hét múlva mindenki kézbe/fülbe veheti a Red Hot Chili Peppers legújabb albumát, a The Getawayt. A 2011-es I'm with you utódjáról, mely már a második korong Josh Klinghoffer gitárossal, már két dalt ismerhet a nagyérdemű, egész pontosan a címadó The Getawayt és a Dark Necessitiest (kattintás után ezeket is megfülelhetitek újra), most pedig megérkezett az eddigieknél kicsit funkysabb, abszolút táncolható, jó értelemben slágeres We turn red. Amennyiben kedvet kaptatok egy kis partyhoz, jegyek még kaphatók a szeptember 1-2-én megtartandó dupla arénás bulira, melyeken valószínűsíthetően telt ház előtt fognak fellépni a hozzánk húsz év után visszatérő Paprikák.

Tovább

13 Voices néven érkezik a Sum 41 legújabb lemeze!

2016.jpgOktóber 7-én érkezik a Sum 41 legújabb lemeze. A hosszú szünet után megjelenő (az előző album, a Screaming Bloody Murder 2011-ben látott napvilágot) friss korongon, a 13 Voices-on újra hallható lesz a 2006-ban kiszállt gitáros, Dave Baksh játéka, de egyúttal a helyére érkező Tom Thacker is a zenekar tagja maradt, így egy érdekes, három gitáros felállás lesz a valamikor szebb napokat is megélt punkbandában.

Tovább

WACKEN METAL BATTLE 2016 - Magyarországi döntő a Rockpart fesztiválon

wmb_2016_rockpart.jpg

A világ egyik legnagyobb metálzenei tehetségkutatóját és zenekari versenyét immár negyedik éve Magyarországon is megrendezik. Az idei versenyre közel 60 produkció jelentkezett, közülük választotta ki a zenei újságírókból álló zsűri azt a hatot, akik élőben is fellépnek a hazai döntőben 2016. június 23-24-25-én a balatonszemesi Rockpart fesztiválon. Az idei döntősök:

Tovább

Hogyan is néz ki a nyuszi lyuka? Új dallal jelentkezett a Blink 182

blink_182_2016.pngÖt év után új albummal tér vissza a Matt Skiba személyében egy új énekessel felvértezett kalipunk legenda, a Blink 182. A nemes egyszerűséggel California címre keresztelt korong július 1-én fog a boltok polcaira kerülni, de hogy addig se maradjunk mézesmadzag nélkül, a Bored to death után egy újabb dalocskát tettek elérhetővé Travis Barkerék.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum