RockStation

Könyvbemutató - A Pantera igazi története

2016. június 12. - KoaX

pantera_konyvbemutato.jpg

Nem igazán voltam még hivatalos könyvbemutatón. Illetve egyszer, de az egy nagyon közeli baráté volt, szűkebb társaságban. Nem igazán tudtam, hogy mire számítsak szombaton a Fogasházban, ahol végre valahára megjelent magyarul is Rex Brownnak a Pantera bőgősnek az életrajzi könyve A Pantera igaz története belső szemmel címmel. Hogy milyen volt a bemutató és milyen fontos infót tudtunk még meg? A tovább gomb után megtalálod.

Hol máshol is lehetne egy metal könyvbemutató, mint egy kocsmában. A Fogasházban most jártam először, de kellemesen csalódtam. Jó látni, hogy a hasonló szórakozóhelyek egyre többször adnak otthon fontos metal eseményeknek (lásd Instantos koncertek) Akárhogy is nézzük a tegnapi nap a hazai és bátran lehet mondani, hogy a nemzetközi rock-metal életben is egy történelmi pillanat volt. Történelmi pillanat volt, mivel nem jellemző az, hogy rajongók finanszírozásából jelenjen meg egy ilyen könyv. Mindenki előtt le a kalappal, hogy össze bírt fogni a magyar "underground", ha ez még nevezhető annak, és közösen beálltak egy ügy mögé. Véleményem szerint, sokkal többre lenne képes a hazai színtér, zenevilág, ha ez az összetartás állandó lenne.

pantera_konyvbemutato1.jpg

Hogy képzeld el a bemutatót, ha nem voltál ott? A szerzők, Pityesz és Ákos kiálltak a kis pódiumra, ami meg volt pakolva könyvvel rendesen, és elmesélték, hogy milyen erőfeszítéseket tettek a könyv megjelenéséért, tetőalá hozásáért. Aztán jött egy rövid filmecske, ami képekben bemutatta, hogy a két mindenre elszánt Pantera rajongó, hogyan is valósította meg ezt az álmot. A videó után jött egy kis kérdezz felelek és egy nagyobb bejelentés. Pityesz úgy gondolta, hogy majd most pihennek egy kicsit, de Ákos ezt a számítást keresztbe húzta egy mondatával. Elárulta, hogy az internetes szavazás alapján, hétfőn elkezdi már szervezni, hogy a Soulfly ex-Sepultura főnök Max Cavalera könyve is megjelenhessen magyarul. Na, ez volt az a pillanat, amit kitörő taps és üdvrivalgás fogadott, és még az én kicsi szívem is hatalmasat dobbant. Esélyes, hogy a karácsonyfa alatt már Max bácsi könyvét olvassuk.

pantera_konyvbemutato2.jpg

A hangulat hatalmas volt, mindenki aláíratta a könyvét, amit vagy most vásárolt, vagy pedig a támogatói csoportban már előrendelt. A könyvek mellett persze fogyott a könyvet reklámozó póló és kitűző is rendesen. Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban, melóba menet fogok látni jó pár embert a metrón, buszon, villamoson Pantera könyvvel a kezében. Egyetlen egy megjegyzés a végére. Nem biztos, hogy annyira jó ötlet kocsmába vinni egy könyvbemutatót... Nagyon fáj a fejem.

pantera_konyvbemutato3.jpg

Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr498800916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum