RockStation

USA - Kanada 0-1

Beszámoló a Nova Rock csütörtöki napjáról

2016. június 10. - Frogfoot

nova_2016_total.jpg

Múlt héten még Rock In Vienna, ezen a héten pedig már Nova Rock. Szó se róla Ausztria hamar letudja a nyári monstre rockfesztiváljait. A 12. alkalommal megrendezendő Nova Rock idén először négy napos, igaz a tegnapi nulladik napon még csak a kék színpad üzemelt, de volt ott mit látni hallgatni.

Kora délután lassan gyűlt a tömeg, a fesztivált nyitó A Caustic Fate még elég gyér számú közönségnek játszott nagyon lelkesen. A kényszerű esőszünet után késő délutánra a tömeg is megérkezett a Pannonia Fieldsre és az égi áldás sem szegte kedvét a közönségnek, úgy buliztak az Európában először fellépő Breaking Benjamin (az énekes Benjamin Burnley 9 napos hajóút után ért az öreg kontinensre, mert fóbiája van a repüléstől) koncertjén mintha mi sem történt volna. A zenekar a közönség lelkesedését egy igazán profi koncerttel hálálta meg.

nova_2016_breaking_benjamin.jpg

Már az átszerelés alatt látszott, nem akármilyen buli következik, hiszen a Maynard James Keanan vezette Puscifer koncertjének hátteréül egy igazi boxring szolgált, melyben a koncert alatt mexikói pankrátorok szolgáltatták a látványosságot. Ez az elszállt, művészkedős muzsika nem annyira fesztiválra való és inkább érdekes volt, mint izgalmas. A siker is inkább a színháznak volt köszönhető és nem a közönség beindulásának.

nova_2016_puscifer.jpg

Ezt követően felkerültek a színpadra a sárkányok és a rúnakövek, jelezve az Amon Amarth közeledtét. Népszerűségüket jól jelzi, hogy én még az életben nem láttam ennyi embert death metal koncerten, Viking harcosok, istenek, mennydörgés, villámok, hamisítatlan viking metal hangulat. A zenekar legutóbbi Jomsviking című albuma listavezető lett Ausztriában (így már azért részben érhető a rájuk összegyűlt tömeg) a zenekar pedig ezt egy hibátlan koncerttel hálálta meg.

nova_2016_amon_amarth.jpg

A nagy szakállú vikingek után a tömegben feltűntek a fiatal lányok és egyre gyakrabban lehetett "billy, billy" sikoltozást hallani, A Billy Talent ugyan egyáltalán nem metál, de a koncertjükbe nem lehetett belekötni. Benjamin Kowalewicz rendkívül megnyerő frontember, elképesztő energiával ugrálta végig a koncertet anélkül, hogy a hangja egyszer is elcsuklott volna. Mindvégig 110 százalékot nyújtott, akárcsak zenésztársai. Le a kalappal a Billy Talent előtt, remek koncert volt ez a kanadaiaktól.

nova_2016_bb.jpg

Láttam én már nagyon rossz Korn koncertet, igaz jót is. Egy viszonylag jó formában lévő Jonathan Davist láthattunk a deszkákon tegnap este és ez igaz volt a fizikai állapotára és a hangjára egyaránt. Minden kötelező darabot eljátszottak, amit eljátszhattak a közönség legnagyobb örömére, mégis az volt az érzésem, hogy a zenekar továbbra sincs egyben, és még mindig Ray Luzier dobos a csapat legnagyobb erőssége. Az este végeredménye így: USA - Kanada 0-1.        

FOTÓK: Heimo Spindler. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr648796656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum