RockStation

The Body (US), Uniform (US), Oaken, Entrópia Architektúra @ 2017.05.02. Dürer Kert

2017. május 07. - csubeszshuriken

0445_swtf_cvlt_ford.jpgEz a beszámoló egy olyan estének szól, ahol négy nem feltétlenül ismert zenekar osztozott gyors egymásutánban a Dürer Kert kistermének színpadán kedden, azaz május másodikán. A este zenekarai ugyanis nem a könnyen emészthető műfajok képviselői voltak. Egyenként is nagyon sajátságos zenéjük pakolta a súlyt és az egyediséget a terem falai közé vitathatatlanul. Bár az először Budapesten játszó The Body volt a főszereplő - akiket műfajilag nehéz lenne bárhova besorolni - az Entrópia Architektúra, az Oaken és a Uniform sem voltak kevésbé érdekes zenészei az estének.

Tovább

Thrash Mosh Club - A nyolcvanas évek bandái és a hamisítatlan hazai thrash balhék

utg_logo_nelkul.jpgEnnek az cikknek az apropóját és adatbázisát is az a könyv szolgáltatja, amit Dudich Ákos és Jakab Viktor rakott össze a közelmúltban. Mi pedig nagy élvezettel vettük a kezünkbe a megjelenés után. Az ugyanis a rövid életű, de sokak emlékeiben legendás Undertaking zenekart tartja a fókuszban, de ugyanúgy szól barátokról és barátoknak is. Feltámasztva a hazai metál élet egy jellegzetes korszakának szinte minden fontos mozzanatát.

Tovább

Jöhet egy új Prophets Of Rage dal?

prophets_of_rage_2016.jpgA Rage Against The Machine hangszeres részét, valamit Chuck D-t és B-Realt magába foglaló Prophets Of Rage ahhoz képest, hogy csak pár fellépés erejéig állt össze anno, jól beindult a szekér. Olyannyira, hogy sorra születnek az új dalok is, melyek közül egy a napokban debütált. Ez lett az Unfuck The World, amit remélünk, majd a Novarockon is bemutatnak az Urak.

Tovább

Csucsukálj Mastodonra!

mast2017.jpgA Twinkle Twinkle Little Rock Staros dalokat egy páran már biztos ismeritek. Ők azok a jólelkek, akik a mindenféle rock- és metalslágereket ültetik át kisbabáknak való altatódalokba. Be kell vallani, nem kis munka lehet abban, ha a súlyos, például lent látható Mastodon riffeket átültetik kellemesen lágy, csilingelő, andalító dallamokba, de mi új vagyunk vele, hogy frankón megéri. Aki pedig a zajosabb Mastodont is el akarná csípni, június 14-én a Barba Negra Trackben megteheti!

Tovább

"Oda sem nézek" - Így vélekednek az öregek a Rammsteinről

rammstein_2017.jpgA Fine Bros Entertainment a többféle korosztálynak többféle zenekart megmutatós kisfilmjei után egy újabb "zenekaros" videóval állt elő. A legújabb banda, akivel megostromolják az idősebb korosztályba tartozó jónépet a nemsokára DVD-vel, remélhetőleg hamarosan pedig albummal jelentkező Rammstein. És hogy mi a véleményük Till Lindemannék agymenéseiről és videóiról? Hát, mi csak annyit mondunk, érdemes meggyőződni róla személyesen.

Tovább

Akkor csá! - Itt a Linkin Park új videója

linkin-park_630.jpgElkészült a Linkin Park legújabb klipje, méghozzá a korábban már bemutatott Good Goodbye című dalra. A május 19-én új albummal, a One More Lighttal jelentkező csapat hozzánk, a Volt Fesztiválra is el fog látogatni, ahol június 27-én mutatják majd be az új dalokat és a munkásságuk legjavát. A rajongóknak érdemes sietni, mert már csak kevés napijegy maradt!

Tovább

Húsz rock- és metallemez, amelyekből a legtöbbet adták el az USA-ban

guns_1987.jpgEgy jó lemez aranyat ér mind a zenekarnak, mind a kiadónak, mind a hallgatóságnak. Előbbieknek (legalábbis a hőskorban) hatalmas zseton, utóbbinak egy hatalmas élményt hoztak a dalcsokrok, melyeket nem csak bekajált, de meg is vásárolt a jónép. De vajon minden egyes hatalmas eladással rendelkező album klasszikus lett? Túlélték az idő próbáját? Igen! Sőt, van olyan album, amely még a mai lemezekkel is felveszi a versenyt az éves eladási mutatókban, holott lehet, hogy más húsz, vagy harminc éve jelent meg. A Loudwire ezekből a jól menő albumokból szedett össze egy húszas listát, ezt mi is megmutatjuk nektek, természetesen a számadatokat sem elfelejtve. Fontos! Itt csak az USA-beli eladásokról van szó, ilyen szemüveggel nézzétek az egészet.

Tovább

Koncertfelvétellel ünnepel a Slipknot

Slipknot 2014.jpgA kis ünnep is ünnep! A Slipknot az Iowa lemezes The Shape című daluk tavalyi Knotfestes koncertfelvételével celebrálja az egymilliárdot meghaladó YouTube nézettségét, melyre rögtön egy "önkiszolgáló" videót csináltak. Ez alatt persze a mostanában egyre divatosabb 360 fokos technikát kell érteni, így szabadon forgatható verzióban kukkolhatjátok meg a zenekar munkáját a dal közben. Kár, hogy hihetetlen sz*r helyekre rakták azokat az állványokat, de legalább a roadok fontos szerephez jutnak.

Tovább

Közös Korn és Deftones turné? Sosem lesz ilyen!

deftones_sziget.jpgA Korn és a Deftones rajongói már sosem fogják egy este, közös turnén látni a két kedvencüket, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint. Az egész eset egy, a Korn gitáros Headnek címzett kérdésből indult ki, amire a Deftones frontember udvariasan reagálva lepattintotta magáról a további közös kanyarok lehetőségét.

Tovább

Júniusban új lemezzel jelentkezik a Rancid

Budapesten a Green Day előtt lépnek fel

rancid-2016.jpg

Június 9-én az Epitaph gondozásban jelenik meg Trouble Maker címmel a Rancid új nagylemeze. A júniusban a Green Day előtt Budapesten is fellépő Tim Armstrong vezette csapat máris elkészítette az első videót az albumhoz, méghozzá a Ghost Of A Chance című dalhoz. A lemez produceri munkálatait, jó szokás szerint a Bad Religion gitáros, Epitaph főnök, Brett Gurewitz végezte. Dal, dallista és lemezborító alább. 

Tovább

Preoccupations - Visszatér a Viet Cong, új névvel

preoccpations.jpg

Ha van zenekar, ami tökéletesen illenek az A38 Hajó indusztriális csupa fém koncerttermébe, az a Preoccupations. Vagy ahogy a névváltoztatás előtt ismerték őket: Viet Cong. A kurrens gitárzenei színtér egyik legbeborultabb kvartettje két éve már adott egy súlyos klubbulit Budapesten, májusban pedig visszatérnek, hogy cím nélküli új albumukat is bemutassák a hazai közönségnek. A This Heat és a The Fall legjobb pillanatait idéző sűrű, zajos posztpunk-noiserock torpedók, szögletes gitárok, a háttérben borongós iparvárosok képeivel.

Tovább

Spinal Tap lemezen dolgozik Chad Smith, Dave Grohl és Jim Keltner?

derek-smalls-spinal-tap.jpgA Spinal Tap reméljük, mindenkinek ismerős (ha nem, gyorsan pótolja!). Na, ez a félig-meddig létező, képzeletbeli, valós paródiazenekar (reméljük, most már mindenki rendesen összezavarodott) egyik tagja, Derek Smalls úgy néz ki, hogy új lemezt készít. Ráadásul a CD-re, ha minden igaz és ahogy a lenti tweet is bizonyítja, elég nagy neveket sikerült leakasztani a film szerint mindig rejtélyes módon meghaló aktuális Spinal Tap dobos helyére.

Tovább

Hallgasd meg a Dead Cross debütdalát!

deadcross.jpgMár annyiszor hírt adtunk a Mike Patton / Dave Lombardo / Mike Crain / Justin Pearson alkotta Dead Crossról, hogy már szinte nekünk van bűntudatunk attól, hogy eddig egy hangot sem tudtunk megmutatni tőlük. Most végre megtört a bandát övező csend, megérkezett az augusztus 4-én megjelenő 28 perces debütalbum első dala, a Grave Slave, tessék csak emészteni minden egyes hibbant pillanatát!

Tovább

Dark Tranquillity, Nailed To Obscurity, WMD @ Budapest, Barba Negra, 2017.04.22.

Sötét árnyak a színpadon

dt_bp.jpg

A kilencvenes évek végén felnövekvő metal generáció, ha akarta, ha nem, kikerülhetetlenül szembesült a Melodikus Death Metal, vagy ha úgy tetszik az epicentrum tiszteletére Göteborg Metalnak keresztelt műfaj jelentőségével.

Tovább

Természetes cselekvés, nem küzdelem

Interjú Danko Jonesszal

danko_jones.jpg

A Danko Jones ez év márciusában jött ki a Wild Cattel, ami a zenekar nyolcadik stúdiólemeze. A megjelenést azóta is folyamatos turnézással ünnepli a zenekar, melynek során június 14-én Budapesten is fellépnek, az A38-on. A koncert kapcsán volt lehetőségünk interjút készíteni a zenekar névadó gitáros/énekesével, Danko Jonesszal.

Tovább

AMD, Bandanas, Leukémia Apokalypsis @ Dürer Kert 2017.04.29.

18194900_1414986741857728_1996739603855758294_n.jpgMindenképpen különleges estében volt része azoknak az új és régi arcoknak, akik múlt szombaton ellátogattak a budapesti AMD koncertjére. Azt ugyanis, hogy ez a banda tudjon tartani egy jubileumi koncertet, nem kevés készülődés előzte meg. Ehhez tudniillik harminc évig kellett zenélni. Kiskovácsnak és Sotárnak ki kellett eszelnie ezt az egészet. Cséb korai távozása után meg kellett Sík Bandit találni a monori vasútállomáson. El kellett hívni Lörkét a zenekarba, miután Füleki Sanyi maradt a Leukémiánál. Az együtt töltött aranyévek után pedig folytatni kellett Sotár korai halála után is. Ismét Csébbel, majd Csizsivel és később Sezával. Akik az említett szombaton aztán mind ott is voltak a színpadon. Ahogy Füleki Sanyi is. Megidézve ezzel a zenekar minden felállását és korszakát. Elsősorban azok dalaival természetesen. Meg a pogótáncot, a köpködést és az alternatív viselkedést.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum