RockStation

Korrekt: Death Angel – Relentless Retribution

2010. szeptember 26. - sunthatneversets

Erről a lemezről Frogfoot kollégának kellene írnia normál körülmények között, hiszen  Death Angel szakértőnek számít, de rövid unszolás után is nemet mondott a feladatra és kifejtette, hogy maradna inkább egy koncertbeszámolónál. Hazai Death Angel koncert most nincs, itt van viszont a banda új lemeze, mely a Relentless Retribution címet kapta és egyben a san franciscoi Bay Area thrash mozgalom egykori nagyjainak idei újabb darabja.

Idén volt már Overkill, Heathen, és Exodus lemez, ebbe a sorba most a Death Angel is beállt és bár a Relentless Retribution egy nagyon korrekt alkotás, úgy gondolom, hogy az előbb említett három művel talán nem veszi fel a versenyt, viszont érdekes dolgokat hoz bőven. A csapat 2008-ban a Killing Season című albummal is hasonló vizeken evezett, viszont még abban az évben basszert cseréltek, Damien Sisson jött és egy évvel később Will Carroll (ex-Machine Head) személyében új dobosuk is lett.

Tovább

Tarol a gyerek-metál banda

Nos az északi népek általában több pihentagyú ötlettel rukkolnak elő, mint más nációk  gyermekei. A finneknek például itt van a Hevisaurus nevű gyerek-metál banda, akik gyerekdalokat játszanak metálköntösben bújtatva. A csapat szeptember 15-én a Sony Music gondozásában megjelent  Hirmuliskojen Yö című albuma a minap egyenesen a finn albumeladási lista 3. helyére kapaszkodott fel, megelőzve olyan előadókat, mint a Linkin Park vagy a Lordi. A lemezen ráadásul olyan finn sztárok szerepelnek, mint Perttu Kivilaakso (Apocalyptica), Janne Wirman (Children Of Bodom), Antti "Hyrde" Hyyrynen (STAM1NA), Janne "Burton" Puurtinen (HIM), Elias Viljanen (Sonata Arctica) és Nino Laurenne (Thunderstone) .

A színpadon természetesen dinó jelmezbe bújt zenészek első kislemezdala meghallgatható alább.

 

 

Mivel finn és magyar két jóbarát, az ötlet szépen gyűrűzik befelé, a hazai verzióba a www.hevisaurus.hu oldalon nézhettek bele.

Videjó Pömier: Mighty Manlifter- Ötös

Az egri Mighty Manlifter tavalyi demojához elkészült a bemutatkozó klip az Ötös személyében. A videóért a többek közt Shapat Terror klipekért is felelős Magyar Danit kell dícsérni, a zenéért meg a bandát. Szombat esti indítónak tehát nézzétek, hallgassátok ezt a pszichadelikát sem nélkülöző, stoner, grunge nótát! És aztán INNI!

 

The Big Four DVD - Rövid előzetes

Korábban már megírtuk, hogy a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax nevével fémjelzett The Big Four június 22-én megtartott szófiai koncertjét DVD is követi The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria címmel. Nos az anyag a tervezettnél kicsit később, november elsején jelenik meg Európa legtöbb országában. A dupla DVD-re mind a négy zenekar komplett műsora felkerül, színpad mögötti felvételekkel és interjúkkal kiegészítve, de lesz egy Super Deluxe Box Set verzió is, ami a DVD mellett öt CD-t is tartalmaz a komplett zenei anyaggal, továbbá egy 24 oldalas bookletet, egy posztert, zenekari fotókat és egy Big Four gitárpengetőt.

Egy friss előzetest viszont már most megnézhettek!

 

 

Folk-metál est: Eluveitie és Kopiklaani a Club 202-ben [KONCERTAJÁNLÓ]

A folk szinte teljes spektrumát fedő estre készülhetnek a népi elemekkel ötvözött metal rajongói - táncra csábító kocsmadalok a Korpiklaani, zordon kelta tételek az Eluveitie, kísérletezőbb témák a godnr.universe!, és autentikus magyar dallamok a Virrasztók előadásában.

Nincs szükség skandináv szakos diplomára ahhoz, hogy értékelni tudjuk a Korpiklaani zenéjét: a hattagú finn zenekar a mély filozófiai bölcselkedések és távolba vesző tekintetek helyett a vodkában pácolt csujjogatós metal mellett teszi le a voksát. A 2003 óta aktív banda tagjai több interjúban is hangoztatták, nem akarnak egy lenni a számtalan komor metal zenekar közül, témáik is a könnyedebb (és jólesőbb!) sör-vodka-nők tengelyen mozognak. Eddig megjelent hat sorlemezükön olyan koncertkedvenc slágerekké vált nótákat lelhetünk fel, mint a Wooden Pints, a Vodka vagy a Keep on Galopping.

Az est másik fő fellépője, az Eluveitie a sötétebb oldalról közelíti meg a folk metalt - a helvétek agresszív, a göteborgi death legszigorúbb hagyományait idéző alapokról indítanak, olyan különleges népi hangszerekkel körítve kelta elemekkel átszőtt zenéjüket, mint a nyenyere, vagy a kecskeduda. Chrigel Glanzmann énekes-dalszerző angol nyelvű dalai mellett 1600-2000 éves gall szövegeket is hallhatunk, például az igencsak merész, 2009-es Evocation I – The Arcane Dominion akusztikus (!) albumon. Az együttes idén is lemezzel jelentkezett: az Everything Remains (As It Never Was) tovább folytatja  a zenekar legszebb hagyományait.

Tovább

Punk-rock mennyország: Bad Religion – The Dissent Of Man

A kaliforniai Bad Religion-nél szimpatikusabb rockbandát nemigen lehet találni a földkerekségen. A Greg Graffin – ének, Brett Gurewitz – gitár és Jay Bentley – basszusgitár által 1979-ben alapított punk-rock csapat mindent megélt amit rockbanda megélhetett. Voltak fent és lent, volt, hogy feloszlottak és volt, hogy Brett Gurewitz hol ki, hol meg beszállt az együttesbe. Ettől függetlenül a Greg Graffin által írt - néhol élesebb néhol árnyaltabb társadalomkritikai és politikai témájú - szövegek miatt, mindig érdekes bandának számítottak.

 

Tovább

Ray Davies és a Metallica előadja: You Really Got Me

2010. szeptember 23. - SAABI
A The Kinks legendás énekese Ray Davies most barátai közreműködésével adja ki a klasszikus The Kinks dalok mai verzióját tartalmazó válogatáslemezét, melynek címe See My Friends lesz. Az albumon olyan zenészek működnek közre, mint Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi és Richie Sambora, Lucinda Williams, Jackson Browne, Alex Chilton, Spoon Frank Black, Billy Corgan és a Metallica.
 
A Metallica-val történő kollaborációról egy rövid felvétel is van, amely az április 14-ei osloi koncert előtt került rögzítésre a tuning roomban. Ray Davies és a Metallica előadja: You Really Got Me.  
 
 
 

Salvus - Stúdiójelentés

A Salvus zenekartól kaptuk a következő hírt:

"Folynak a munkálatok, jelenleg párhuzamosan zajlanak a torz gitár és ének felvételek a zenekar kőbányai próbatermében és a Metropol stúdióban. Október elején felkerülnek az akusztikus gitársávok valamint a húsbavágó, szőrfelállító és könnyfakasztó gitárszólók, miközben külsős segítséggel folyamatosan formálódnak az egyes dalokat megspékelő kütyüs témák, digitális effektek és zajok. Ha minden jól megy, a teljes lemezanyag még idén napvilágot láthat. További hír, hogy feldobtunk néhány videót Geri júliusi stúdiós teljesítményéről, ezek megtekinthetőek"

Amikor elfordulsz, Koszorút fejekre, Festékre Vászon, Rekording...

Legközelebbi koncert:
2010. szeptember 24. (péntek),
Zenekarok: The Void, Salvus
Kezdés: 20:30
Helyszín: Tündérgyár
Cím: Budapest IX. Tűzoltó u. 22.

(HED)P.E. - Új lemez októberben

Két éves intenzív turnézást követően október 26-án új lemezzel jelentkezik a (HED)P.E. csapata, mely a Suburban Noize kiadásában lát napvilágot és a Truth Rising címet kapta.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Silence is Betrayal, 02. Truth Rising, 03. It's All Over, 04. The Capitalist Conspiracy, 05. No Rest For The Wicked, 06. This Fire, 07. Takeover, 08. Stand Up, 09. Beijo Na Boca, 10. Menina, 11. Universal Peace, 12. Forward Go!, 13. Bad News, 14. Deepthroat, 15. Murder, 16. The Hed Honcho, 17. Children of the Fall, 18. Enough Secrecy, 19. No More Secrets, 20. Whitehouse, 21. We Are the Ones, 22. It's Alright!

Madball - Új dal van, új dobos lesz

Október 15-én a Dürerben New York Hardcore buli lesz a Sick Of It All és a Madball tolmácsolásában, de hogy a Madball dobcájgja mögött ki ül az egyenlőre még kérdésées, mert a csapat és Jay Weinberg dobos útjai különváltak. A mindössze 20 éves Weinberg év elején szállt be a bandába, de sok sót nem evett meg, mint a fentiekből látszik. Az új Madball lemez Empire címmel egyébként október 12-én jelenik meg, és egy korábban meghallgatható nóta mellett, most már a címadó is fülelhető.

Majdnem tökéletlen: Serj Tankian-Imperfect Harmonies

Minden valamirevaló zenebolondnak van olyan kedvenc zenekara, amelynek ténykedését (ez általában félhomályban történik, underground keretek közt) a kelleténél nagyobbra becsüli, és még isteníteni is képes azt, illetve van egy olyan kedvence is, amely ha sztár kultuszba is emelkedett, mégis a relatíve sikertelen albumáért/albumaikért rajong. „Mert akkor még jól nyomták”- szól az ítélet. Ez utóbbi kategóriába tartozik nekem a System Of A Down debütáló albuma.
 

Azután nem sokkal, hogy ráleltünk egy haverommal a SOAD-ra, piacra dobták a Toxicityt, és egy csapásra a rokker társadalom megkerülhetetlen, urambocsá’ trend zenekarává nőtte ki magát a System. Jött ezek után egy nyögvenyelős Steel This Album, majd egy masszív döglődés, amikor is Daron Malakian a baseball karierrjét egyengette, Shavo Obadijan projektezett az Achozenben, főhősünk Serj Tankian pedig verses kötetet írt, majd kiadta szóló albumát. Eztán visszajöttek a Mezmerize-Hipnotize dupla koronggal, és ismét egy respektálható zenekarrá váltak, persze már rég arcfestés nélkül.
 

Tovább

Carlos Santana Van Halent játszik

Korábban adtuk hírül, hogy Carlos Santana rock klasszikusokat dolgoz fel majd új lemezén melyre rengeteg sztárénekes fogadta el a felkérést. A következőkben meghallgatható, hogy játszik Van Halent Carlos Papa. 

 


Santana & Pat Monahan - Dance The Night Away /Van Halen/


 

Az albumon egyébként a következő dalok kapnak helyet:

Whole Lotta Love (Led Zeppelin) / Chris Cornell
Sunshine Of Your Love (Cream) / Rob Thomas
Can’t You Hear Me Knockin' (Rolling Stones) / Scott Weiland
Dance The Night Away (Van Halen) / Pat Monahan
While My Guitar Gently Weeps (The Beatles) / India Arie és Yo-Yo Ma
Bang A Gong (T. Rex) / Gavin Rossdale
Smoke On The Water (Deep Purple) / Jacoby Shaddix
Photograph' (Def Leppard) / Chris Daughtry
Back In Black (AC/DC) / Nas
Little Wing (Jimi Hendrix) / Joe Cocker
Riders On the Storm (The Doors) / Chester Bennington és Ray Manzarek
I Ain’t Superstitious (JEFF BECK GROUP) / Jonny Lang
Fortunate Son (Creedence Clearwater Revival) / Scott Stapp

Virrasztók - Készül az új lemez

A Virrasztók Társaságától kaptuk a következő híreket:

Köszönettel kezdjük. Köszönjük a közönségnek a koncertek forró hangulatát, a sok kézszorítást, az együttlét örömét, és azt az érzést, hogy érdemes volt dolgozni. Köszönjük mindazoknak, akik megvásárolták  első albumunkat, Az emlékezés óráját, amelyből a nyáron egy kibővített, angol-magyar szöveges booklettel felszerlt utánnyomás is napvilágot látott. Köszönjük azoknak is, akik letöltötték a lemezt valahonnan, mert reméljük, hogy sok jót mondtak, írtak róla, így segítve ismertségünk növelését.

Az irántunk megnyilvánuló érdeklődés és szeretet hatására, és mert vannak dalok, amelyek meg akarnak születni, a pörgős tavaszi-nyári idény után az elmélyült munkába időszaka következik. A próbateremben készülnek a második album dalai, amelyek várhatóan még komplexebbek, elmélyültebbek lesznek, mint az előzőek. Sok hatás ért bennünket, amelyek lenyomata megtalálható lesz majd a korongon, aminek munkacíme „Memento Mori”. Ami maradt: a borongós, szomorú hangulat, a búcsú, a gyász fájdalma, és a drámai töltésű dalok katarzisa. Elmélázunk élet és halál dolgain a lét-nemlét határán, búcsúzunk szeretteinktől, és biztosan megidézzük majd Vidróckit, a mátrai betyárt, Dandó Ferencet, Zrínyi hadnagyát, és a népi legendák halálmadarát is.

Nem sietünk, akkor adjuk ki a kezünkből az új albumot, ha úgy érezzük, megérett az anyag a közreadásra, és megfelel a mi, valamint a Közönség elvárásainak.

Totál metal a Crazy Mamában! [KONCERTAJÁNLÓ]

Fantasztikus programmal várja vendégeit a Crazy Mama Music Pub ezen a héten! Csütörtökön ismét Tim Ripper Owens kápráztatja el a nagyérdeműt, ám a bemelegítés sem lesz utolsó, hiszen a norvég Thunderbolt és a brit Crimes of Passion is színpadra áll. Pénteken nagy nevek előtt tisztelgünk, az AC/DC világát a Riff Raff, míg a Nirvana dalait a Leaner idézi meg, mely programot az Alias vezet fel. Szombaton sem lesz ez másként, hiszen az Up The Irons lép a deszkákra, a legnagyobb Iron Maiden slágerekkel, előttük a The Smash, a Dirty Crime és az Ancient Power hevíti megfelelő hőmérsékletre a hangulatot!

2010. 09. 23. csütörtök
A Metal Angel Production bemutatja:
Tim Ripper Owens, Thunderbolt, Crimes of Passion

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 5800,-Ft Elővételben: 4800,-Ft

-----------------------------
2010. 09. 24. péntek
Riff Raff (AC/DC Tribute), Leaner (Nirvana Tribute), Alias

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 990,-Ft

-----------------------------
2010. 09. 25. szombat
Up The Irons (Iron Maiden Tribute), The Smash, Dirty Crime, Ancient Power

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 990,-Ft

Horror-punk-glam-rock egyveleg: Murderdolls - Woman And Children Last (2010)

A Joey Jordison (Slipknot dobos) nevével fémjelzett Murderdolls 2002-ben alakult, és már nagyon úgy festett, hogy 2004-ben végleg le is tették a lantot. Mindezidáig, hiszen idén a Woman And Children Last című lemezzel lepték meg a nagyérdeműt. Számos tagcsere, és változás történt a 8 év alatt, de a Slipknotos úriember (aki egyébként itt eredetileg gitáros funkcióban szerepel) és az énekes, Wednesday 13 maradtak. Ott folytatták, ahol abbahagyták.

Tovább

Casketgarden - Gitáros kerestetik

A Casketgardenből Tóth Balázs gitáros jelentkezett:

Nagy csend honol a zenekar körül, de azért folyamatosan zajlik az élet körülöttünk: Megváltoztattuk a nevünket Cripple Bastards-re és Olaszországba költöztünk! Legalábbis a Brutal Assault 2009 DVD szerkesztői szerint, akik mind a tokon, mind a videó feliraton elrontották a zenekarnevet, a származási a helyet, és a számcímet. (Vagy a  felirat jó, csak nem ezt a zenekart és felvételt akarták a DVD-re tenni – ez csak nézőpont kérdése.)
Csak a hazaérkező BA látogatóktól tudtuk meg a hírt, mivel erről a szereplésről minket nem értesítettek, véleményt a felvételről és a keverésről nem kértek, tehát a hibához nincs közünk, a szereplésnek és a felvételnek viszont így is nagyon örülünk, mindenképp jobban, mintha a Cripple Bastards szerepelne Casketgarden néven.  :)
Az eredeti videó megtekinthető ezen a linken. A FireFolks Produkció pedig készített a képanyag és a dal stúdióverziója felhasználásval egy klippfélét belőle.

Legutóbbi híradásunk óta, további négy szám összeállt a következő anyaghoz, azaz összesen 6 dal van kész zeneileg és már csak hónapok kérdése, amíg vállalhatóan el tudjuk ezek játszani: egy gyors, egy középtempós, még egy gyors, egy lassú, egy triolás, meg egy Bloody Rootsnak szánt, de fel nem használt. Egyelőre ezek a „munkacímek”. :)
Mivel épp nagyon megszállt minket a múzsa, a pár előre lekötött őszi fellépést visszamondtuk, és az új dalokra feküdtünk rá.

Ebben közrejátszott az is, hogy az mozgalmas és jó hírek után a következő nagyon rossz hírt is meg kell osztanunk az érdeklődőkkel: 12 év együttzenélés után közös megegyezéssel a Casketgarden és Musitz Péter gitáros útjai elváltak egymástól. Köszönjük neki a sok emléket, sok év közös zenélést és barátságot, de valami megváltozott, elmúlt, és tán mindkét félnek jobb lesz így. Jelöltek a pozíció betöltésére már vannak, lesz pár meghallgatásszerűség a közeljövőben, szeretnénk a lehető legjobbat kihozni a tagcseréből. Bátran lehet jelentkezni a casketgarden666@freemail.hu e-mail címen. A tárgyba írjátok be: „Gitáros”. Várunk bármilyen minőségű felvételt, ahol Casketgarden vagy max. At The Gates és The Haunted számokat toltok.
Feltétel is van: légy 25-30 év körül, tudd egyedül megtanulni a számokat (GuitarPro segítség van), heti 2-3 mosonmagyaróvári próba menjen, lehetőleg GY-M-S megyei legyél és legyen normális gitárod, valamint fej+láda cuccod, vagy tudj beszerezni (ebben tudunk segíteni).

Pár hete Casketgarden eddigi összes lemeze streamelhető a zenekar honlapján, az MP3 menüben.

www.casketgarden.hu
www.myspace.com/casketgardenmetal
www.facebook.com

Turbo és The Kolin a Gödörben [KONCERTAJÁNLÓ]

Bár a fesztiváloknak vége, a Gödörben egy estére visszatérhet az érzés. Turbo, The Kolin, egy nagyszerű horvát banda és egy divatbemutató, csak hogy teljes legyen a kavalkád, koncerteket követően pedig Tesco Disco.

A Turbo miután végigszántotta a nyári fesztiválokat, és eközben írt sok-sok új dalt, várhatóan már a debütemez jól ismert dalai mellett a második album anyagát helyezi előtérbe a koncerten. A megjelenés a régi és az új fanoknak is ajánlott, pláne, hogy a grúpról mára már köztudott, hogy egy pillanatig sem tartalékolja energiáit, a koncert első percétől az utolsóig minden hang rászolgál arra, hogy valóban ők legyenek hazánkban a tökös rock’n’roll és a pszichedélia kiskirályai egyszerre.

A Turbot követő The Kolin pedig már el is készült új albumának anyagával, melynek dalait folyamatosan mutatja be közönségének. A Mary Poppins sikere után, jön a következő dal, Pinokkio címmel. Természetesen kitűző is jár hozzá annak, aki eljön és ügyesen szerez egyet a zenekar Gay Account Executive Managerétől. Sok izgalmat és meglepetést tartogat még a csapat az év hátralévő részére, ez az este az első a sorban.

Budapest fenegyerekei előtt azonban a horvát The Orange Strips melegíti be a közönséget, akik amellett hogy a körbeturnézták már egész Európát, olyan nevekkel is álltak egy színpadon, mint Kosheen, Skunk Anansie vagy a Maximo Park. Első nagylemezünk Song Without A Hero dalához pedig az a Tobias Stretch készítette klipet, aki a Radiohead-del is dolgozott már. Biztatóan hangzik.

Gödör Klub / 2010. szeptember 23.
Poster Urban Outfit present: Cheap Monday Fashion Show (divatbemutató)
The Orange Strips (CR)
Turbo
The Kolin
Tesco Disco 

Kezdés: 20:00
Jegyár: 1000 Ft

Wackor – Őszi ingyenes turné, letölthető új nóta

Hosszú idő után Slayercsabi jelentkezett az alábbiakkal:

Az utóbbi 1- 1,5 évben volt itt válság, árvíz, stb.., mi meg ültünk tanácstalanul a saját kis mikro-problémáinkkal az amúgy is vegetáló zenekarunkkal, hogy akkor most mi legyen, hogy kéne segíteni a derék magyar embereken, ha már egyszer mi is hazánk fiai vagyunk.
Így merült fel a „”válságkezelő metal csomag” ötlete, vagyis, hogy csináljunk egy INGYENES turnét az országban, így amellett hogy mártírkodhatunk egyet, mi magunk is terápiás kezelésben részesülünk :-)

Az sem mellékes, hogy a 3. Wackor nagylemez nótáinak zöme már többé-kevésbé összeállt, így a koncerteken 2-3 új gyalulós koncertnóta biztos felbukkan majd. Mivel ez az ingyenes turné dolog eléggé egyedülálló kezdeményezés nemhogy itthon, de a nagyvilágban is, szinte minden klub örömmel fogadta az ajánlatunkat. Nekünk csak annyi volt a feltételünk, hogy a srácok ingyen jöhessenek be a bulikra. Nem csak a kluboknak tetszett a dolog, hanem sok hazai zenekar is megkeresett minket, mint a Remorse, Septicmen, stb.., így bővült szép lassan „utazó fesztivállá” a dolog.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum