RockStation

Novemberi megjelenések

2015. november 01. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Egy bitang erős szeptember és október után a novemberen már érződik, hogy közeleg az év vég. Magyarul, aki tudta és tehette vagy már kiadta az esedékes lemezét, vagy áttolta jövő év lejére. Kicsit szellős is az alábbi lista, de azért találunk majd benne magunknak meg persze nektek pár olyan lemezt, amit majd jól kivesézünk.

Tovább

For All Kings címmel érkezik az Anthrax új albuma

anthrax_2015_2.jpg

Állítólag. Mindezt a LoudTv-net munkatársa Johann Stepien kotyogta ki, miután egy privát meghallgatós bulin volt szerencséje hallani az egész lemezt október 26-án Párizsban. A lemez 2016 márciusában érkezik, Európában a Nuclear Blast gondozásában. A csapat múlt héten az első dalt már közzétette az albumról. Az Evil Twin alább meghallgatható, ha valaki elmulasztotta volna akkor.

Tovább

A Goodbye To Gravity két tagja is meghalt a bukaresti klubtűzben

goodbyetogravityguitarists_638.jpg

A Ziarul De Iasi információ szerint a Goodbye To Gravity két gitárosa Vlad Telea és Mihai Alexandru is meghalt abban a klubtűzben, amely tegnap este ütött ki a bukaresti Colectiv klubban. Andrei Galut énekes életveszélyes állapotban fekszik az Elias kórházban, miután a teste 45 %-a megégett és füstmérgezést is kapott, míg Alex Pascu basszusgitárost a bukaresti Sürgősségi Kórházban kellett megoperálni. Bogdan Lavinius dobosról nem tesz említést az újság. 

Tovább

Bárcsak minden búcsú ilyen lenne

BANE, Code Orange, Wolf Down @ Schlachthof, Wiesbaden, 2015.10. 29.

Bane2014 2.jpg

Az ember életében vannak olyan pillanatok, aminek a bekövetkezésével ugyan tisztában van, számít is rá, viszont amikor elérkezik, úgy érzi, felkészületlenül érte, és nem nagyon tud vele mit kezdeni. Arról, hogy a BANE 20 év után abbahagyja a muzsikálást, már egy éve tudott mindenki, és már az is ajándék volt, hogy nem a tavalyi album turnéjával zárták le a munkásságukat, hanem megörvendeztetnek minket egy (igazi) búcsúturnéval. És ennek jött el most az ideje.

Tovább

TOP10 Ghost-dal

mu_ghost_728.jpg

A svéd Ghost karrierje 2010-es bemutatkozó albumuk óta folyamatosan és meredeken felfelé ível, és a rock legnagyobb sztárjai közül is többen nyilvánosan a rajongóiknak vallják magukat. Mióta Phil Anselmo a saját koncertjein is Ghost pólóban lép színpadra, Dave Grohl pedig szabadidejében az aktuális Ghost album elkészülte körül bábáskodik, azóta érthetően még többen érdeklődnek a csapat iránt. Hype és jól felépített marketingcsoda? Vagy valós zenei értékekkel bíró együttes? Ez itt a kérdés. A legtöbben vagy az egyik vagy a másik táborhoz tartoznak, utóbbihoz talán többen. Elsősorban nekik szól az alábbi összeállítás. 

Tovább

21 rockbanda, akik bármikor készen állnak a Halloweenre

rockstar_halloween.JPGA Halloween a legkedveltebb ünnep a metal és rock rajongók körében. Ha annak a szórakoztatásnak a világában élsz, amelyet ez a zene megtestesít, akkor mi sem természetesebb, mint hogy még azon a napon is jelmezbe bújsz, és a frászt hozod vele mindenkire, amikor a legtöbben amúgy is beöltöznek. Vannak olyan előadók, akiknek a zene önmagában nem elég a szórakoztatáshoz, ezért vizuális elemekkel gazdagítják a show-t. Az alábbiakban olyan rock és metal előadókat, formációkat sorolunk fel, akik / amelyek minden napot Halloweenként élnek meg, és olyasmit nyújtanak nekünk, amiért az év többi napján, maskara nélkül is érdemes élni. Van olyan banda, amely komolyan veszi magát, de olyan is, amely pusztán szórakoztatni akar. Még ha egyes rajongók imidzskedésnek is tartják ezt, a dolognak igenis meghatározó szerepe van mindazok sikerében, akiket ebben a listában megtalálhattok!

Tovább

Budapestre érkezik a világ legnagyobb Pink Floyd show-ja 

brit_flyod.jpg

A Brit Floyd révén a legnagyobb Pink Floyd show 2015-ben visszatér Európába vadonatúj, Space & Time elnevezésű világkörüli turnéjával, a valaha volt leglátványosabb előadással és színpadi produkcióval. Most először ez a szenzációs program Budapesten is látható lesz november 8-án a Papp László Budapest Sportarénában!

Tovább

Barbears - Enter The Bear (2015)

Szeged, Dóm, Stoner

front.jpg

Szegedről mindig egy régi buli jut eszembe. Amikor még kispadon ültünk a hazai underground rock iskolájában lent voltunk a mára már megboldogult Solution koncertjén. Annyi emlékem van, hogy egy koleszban aludtunk, ha azt lehet alvásnak nevezni és eszméletlen nagy bulit csaptunk. Mai napig nem értem, hogy tudtunk oda belógni, és nem emlékszem, hogyan kerültem haza Szegedről. Most emellett az este mellett van egy új kötődésem. csak annyit mondok, hogy Barbears. A stoner brigád esélyes az év hazai rock-metal albuma címre is talán... Hogy miért? Ahhoz lapoz tovább, minden kiderül.

Tovább

Moonspell, Dagoba, Nevergeen, De Facto, Gyöngyvér @Barba Negra, 2015.10.24.

Annyira teátrális!

0moonspell2015_44.jpg

A gótikus metal nagyon színpadias műfaj, ez tény, ezen kár sokáig morfondírozni, ám azon már inkább, hogy ezt a színpadiasságot melyik zenekar milyen szinten kívánja megfogalmazni. Mert ugye lehet kocsmai stílusban előadni, lehet haladó, esetleg profi szinten, meg lehet úgy, ahogy azt a Moonspell csinálja. Mert hát legyünk őszinték, hogy a Barba Negrában szervezett Gothica fesztivál teljes mértékben a portugál nagymesterek koncertjéről szólt. Hiába raktak köréjük az este folyamán négy zenekart (a Jaded Star nem tudott jönni, mert lerobbant a buszuk), sajnos nem sajnos, eme zenekaroknak esélyük sem volt arra, hogy bármennyire is elhalványítsák a Moonspell ragyogását.

Tovább

Hallgasd meg az Integrity múltidéző Den Of Iniquity című újra kiadott, feljavított lemezét

4ba4e245-0b44-424a-9c30-0034662d1153.jpgVannak olyan lemezek, amelyeken nem fog az idő vas foga. Ezeknél a lemezeknél nem számít, hogy milyen a lemez hangzása, mert az évek során ezen túllépve valami plusz dolgot adott nekünk az. Sok ilyen banda és még több ilyen lemez van és természetesen mindenkinek más tartozik ebbe a kategóriába. Ezek közül az számomra az egyik a nyolcvanas években alakult Integrity nevezetű clevelandi metal/hardcore banda és mára már klasszikussá vált lemezük, a Den Of Iniquity

Tovább

Csendes ringatózás a keleti vizeken

Orphaned Land (ISR) & Stimmgewalt Choir (GER), Mollust (GER), Helfir (ITA) @ A38 Hajó, 2015.10.21.

0orphandland2015_97.jpg

Amikor megtudtam, hogy az egyik nagy kedvencem, az izraeli Orphaned Land visszatér Magyarországra, egyből tudtam, hogy ott lesz a helyem. Az, hogy az idei év „szokásának” megfelelően egy kórus által kísért unplugged bulival készül az oriental metal egyik alapköve, csak növelte számomra az érdeklődési faktort.

Tovább

Perihelion – Zeng (2015)

Égzengetés, földindulás!

perihelion_zeng.jpgKétségtelen, hogy az idei ősz, de ha azt nézzük, az egész év rendesen megsorozza a metalzene minden irányzatának rajongóit. De nem csak a nagyokra érdemes odafigyelni, hanem a kevésbé erős hátszéllel rendelkező zenekarokra is. Ilyen a Perihelion új albuma, amibe szinte véletlenül füleltem bele, aztán ugyanazzal a lendülettel rabul is ejtett.

Tovább

Hosszú utazás, szakrális cselekménnyel

Sólstafir @ Schlachthof, Wiesbaden, 2015-10-27

0solstafir1.jpg

A leghíresebb izlandi cowboy-ok ismét hajóra (na jó, buszra, meg repülőre) kaptak, hogy megörvendeztessék Európát egyedi muzsikájukkal, így majdnem napra pontosan egy évvel az Ótta turné frankfurti állomása után újra Hessen tartományba érkeztek, immáron „Gummi”, azaz Gudmundur Óli Palmason dobos, legkiválóbb videóik társrendezője és részben ötletgazdája nélkül.

Tovább

Új grindcore rodeóval tér vissza a Venomous Concept

maxresdefault.jpgNem rég érkeztek hírek arról, hogy Shane Embury másik side projektje a Lock Up is új albummal készül a következő év tavaszán, méghozzá most először Kevin Sharp énekessel (Brutal Truth) a mikrofon mögött. Ami azért érdekes, mert a Venomous Concept soraiban ők közösen már rögzítettek együtt két lemezt Buzz Osborne (Melvins) és Danny Lilker (Nuclear Assault,SOD,Anthrax,Brutal Truth) személyével kiegészülve, és most ezzel a felállással is új lemezt ígérnek ami még ezen a télen el fog készülni. A lemezen Shane mellett Danny Herrera dobos is játszik majd a Napalm Death soraiból, a Season of Mist kiadó gondozásban jelenik majd meg, 21 új dalt fog tartalmazni és Kick Me Silly lesz a címe. Most pedig előkerült az első dal is, az ezek szerint hamarosan érkező vadi új lemezről.

Tovább

G-Spot Michael - Itt egy eddig nem hallott Lindemann-dal

lindemann_2.jpg

Fish On címmel október elején adott ki új kislemezt a Till Lindemann és Peter Tägtgren nevével fémjelzett Lindemann. A kislemezen szerepelt egy eddig ki nem adott (mondjuk a szöveg alapján meg tudjuk érteni) dal is G-Spot Michael címmel, melyet alább most meg is tudunk mutatni. A projekt a Rammstein újbóli aktivizálódása folytán jelenleg pihen, de a felek korábban úgy nyilatkoztak, hogy biztosan lesz folytatás. 

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum