RockStation

21 rockbanda, akik bármikor készen állnak a Halloweenre

2015. október 30. - magnetic star

rockstar_halloween.JPGA Halloween a legkedveltebb ünnep a metal és rock rajongók körében. Ha annak a szórakoztatásnak a világában élsz, amelyet ez a zene megtestesít, akkor mi sem természetesebb, mint hogy még azon a napon is jelmezbe bújsz, és a frászt hozod vele mindenkire, amikor a legtöbben amúgy is beöltöznek. Vannak olyan előadók, akiknek a zene önmagában nem elég a szórakoztatáshoz, ezért vizuális elemekkel gazdagítják a show-t. Az alábbiakban olyan rock és metal előadókat, formációkat sorolunk fel, akik / amelyek minden napot Halloweenként élnek meg, és olyasmit nyújtanak nekünk, amiért az év többi napján, maskara nélkül is érdemes élni. Van olyan banda, amely komolyan veszi magát, de olyan is, amely pusztán szórakoztatni akar. Még ha egyes rajongók imidzskedésnek is tartják ezt, a dolognak igenis meghatározó szerepe van mindazok sikerében, akiket ebben a listában megtalálhattok!

Slipknot

A Slipknot image-e változott az évek során, és a maszkjaikat a hozzájuk kapcsolódó személyiségek teszik egyre jobbá. Corey Taylor szavaival: „Mi így kerülünk egyre meghittebb kapcsolatba a zenével. Így tudjuk függetleníteni magunkat attól, kik vagyunk, és mi mindent csinálunk a zene mellett.”

Marilyn Manson

Marilyn Manson (avagy Brian Hugh Warner) a színpadi énjéről és provokatív élő előadásairól ismert. Rendszerint világos arcfestéket, illetve sötét szemfestéket és sötétvörös ajakrúzst használ. Tőle mindig lehet számítani valami formabontóra és felkavaróra.

GWAR

Az emberek szemében a GWAR nem más, mint egy csapat szörny, holott a csillagközi harcosok néznek ki így. Teljes fegyverzetben készülnek elpusztítani az emberi faj egészét, a Halloweent pedig szokványos földi napnak tekintik.

Ghost

A Ghost popos hatású, ugyanakkor az egyházi zenére is emlékeztető muzsikájával közvetíti a Sátán üzenetét. A svédek nem csak készen állnak a Halloweenre, de egyenesen úgy néznek ki, mint a valaha tartott legrosszabb Halloween buli házigazdái!

Rob Zombie

Rob Zombie-nál közelebbi szálak kevesebb zenészt fűznek a Halloweenhez: az egyik legszórakoztatóbb koncertbanda frontemberéről és egyben neves horrorfilm-rendezőről is beszélünk.

The Misfits

A horror-hatású punk mesterei és a Halloween voltaképp szinonimák. Októberben mindig jó esélyei vannak egy Misfits turnénak, vagyis már korábban el lehet kezdeni a Halloween-tivornyát. Nem beszélve a Jerry Only által kitalált hajviseletről.

Watain

A Watain nem a mókás, játékos oldalát fogja meg a Halloweennek. Gondoljunk csak az állatvér használatára a fotóikon és a koncertjeiken. A banda komolyan veszi a zenéjét és az előadásait, de az image-ét is.

Buckethead

A gitárvirtuóz Buckethead pontosan úgy fest, mint az a szerencsétlen srác, aki nem tudott mit felvenni a jelmezbálra, úgyhogy gyorsan magára kapta, amit legelőször talált a lakásban. De legalább egyéni, ahogyan kinéz, és ez is valami. Nemde?

KISS

A legendás zenekar évtizedek óta egyet jelent az arcfestéssel és a színpompás öltözékkel. Utóbbi képregényfigurákhoz hasonló alakokká változtatja a muzsikusokat. Ezért bármilyen Halloween buliban jó eséllyel találkozhatunk KISS jelmezbe öltözött fazonokkal.

Cult of Fire

A csúcsos süvegekről ismert Cult of Fire a Cseh Köztársaságból érkezett. A metaltól korántsem idegen a jelmez, a tűz és a rituálé, viszont ezek eltúlzott használata alap az olyan csapatok esetében, amelyek minden egyes napot Halloweenként élnek meg. Ha valaki, akkor a Cult of Fire félkészült a Halloweenre – kérdés, Te felkészültél-e rájuk?

Immortal

Lehet azzal érvelni, hogy a corpse paintet használó black metal bandák mindegyikét fel lehetne itt sorolni, de az Immortal esetében különösen nyomós ok az arcfestés. A volt főnök, Abbath megjelenése éppoly megmosolyogtató, amilyen tekintélyparancsoló a riffelése.

Cradle of Filth

A Cradle of Filth mindent megtestesít, amiről a Halloween szól, a színpadi öltözéktől az arcfestésen át a sötét kicsengésű dalszövegekig. Mindezek érvényessége persze nem korlátozódik októberre, sőt egész évben tart.

Dee Snider

Dee Sinder a felesége, Suzette hathatós segítségével alakult át azzá a személyiséggé, akit azóta is a Twisted Sisterrel azonosítunk. Színpadi egyéniségéhez hasonlóan az öltözéke is igen harsány: megszaggatott necc harisnya, az amerikai fociból ismert vállvédő, valamint rózsaszínű cuccok minden mennyiségben.

Lordi

A Lordi a szinte kizárólag pop előadókat felvonultató Eurovíziós Dalfesztiválon robbant be a köztudatba. Egyszerű felépítésű, fogós rock nótáikat már ott is szörny-jelmezekben adták elő, magukra irányítva ezzel a világ figyelmét.

Alice Cooper

Alice Cooper a Halloween síron túli szellemiségének a megtestesítője, a félelmek és borzalmak éltre keltője. A guillotine az Alice Cooper koncertek rendszeres kelléke, amellyel a híres-hírhedt frontembert minden este lefejezik.

Turisas

A folk metalos Turisas tagjai nem csupán a Halloweenre készültek fel, de bármely pillanatban készek akár csatába is indulni! A finnek vörös-fekete arcfestést viselnek, úgy mennek harcba a közönségért minden koncert alkalmával. Emellett középkori öltözékükkel és folkos dallamaikkal néhány évszázaddal korábbra visznek vissza minket az időben.

Behemoth

A kísérteties és baljós megjelenés együtt jár a death metallal, különösen az európaival. A lengyel Behemoth arculatához szorosan hozzátartozik a fehér arcfestés és a bőrcucc. A „Behemoth” név pedig robusztus vagy nagyhatalmú lényt jelent.

King Diamond

59 éves korára King Diamond nem csak zseniális arcfestést, de Grammy-jelölést is magáénak tudhat. Fekete-fehér sminkje évtizedek óta a védjegye, ideértve a Mercyful Fate-korszakot, és a saját nevét viselő zenekar idejét egyaránt.

Hollywood Undead

A Hollywood Undead az egyetlen rap rock formáció a listán, viszont az ő színpadi megjelenésük is igen látványos. Továbbá minden tagnak megvan a maga művészneve: Funny Man, Johnny 3 Tears, J-Dog, Da Kurlzz, Charlie Scene – és Danny.

Mushroomhead

A Mushroomhead zenészei által viselt maszkok passzolnak a tagok művészneveihez. Ezeket a karaktereket azzal a konkrét céllal hozták létre a muzsikusok, hogy élesen elkülönítsék magukat egyéb projektjeiktől, illetve hogy minden, a zenéjükkel kapcsolatos félreértést eloszlassanak.

Dimmu Borgir

A zenekar a „Dimmuborgir” (jelentése: sötét városok vagy sötét erődítmény) elnevezésű, egyedi formájú lávamezőről vette fel a nevét. Nem meglepő tehát, ha az embernek kísérteties, ijesztő dolgok jutnak eszébe a banda nevéről. Amilyen a Halloween is.

(Via)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr378035882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum