RockStation

Ronnie James Dio - Nem halt meg!

2010. május 16. - sunthatneversets

Tegnap kezdtek el különböző pletykák keringeni arról a neten, hogy a legendás heavy metál énekes Ronnie James Dio elvesztette a rákkal hat hónapja vívott küzdelmet. A Blabbermouth megkérdezte Dio feleségét, hogy mi igaz a hírekből. Wendy Dio válaszában elmondta, hogy Ő  most is a kórházban van. Az énekes nincs jól, de nem halott!

 

A Metallica lezúzta Budapestet – Metallica, Volbeat, High On Fire, 2010.05.14., Puskás Ferenc Stadion | koncertbeszámoló képekkel

Metallica Budapest 2010.05.14A világ talán legnagyobb rockbandája 1999-ben jutott el hozzánk utoljára. Azt a koncertet sikerült kihagynom, az azt megelőző 1993-as MTK Stadionbeli koncertjüket pedig a másnap esedékes matek szigorlat miatt buktam be, így több mint egyértelmű volt, hogy a tegnapi koncert kötelező és kihagyhatatlan.


A csapat érkezését már tavaly várta mindenki, szinte nap nem múlt el, hogy valamit a média ne valószínűsített volna. Ha máskor nem hát a Sziget biztosan fellépnek, gondolta mindenki. Hát nem léptek fel. Most viszont a World Magnetic Tour 2010 keretében csak Budapestre ért a Metallica, a Livenation szervezéében.


A szabadtéri koncertekben egy dolgot nem szeretek – mint bárki más -, az pedig a lutri, hogy esni fog vagy sem. Nos az elmúlt napok nem sok jót valószínűsítettek és ez folyton eszembe juttatta a Guns N Roses 1992-es májusi koncertjét, amikor akkora felhőszakadást kaptunk a nyakunkba, hogy még a nadrágomból is csavartam a vizet. Nos hála az égnek az eső elmaradt, így aztán az a közel harmincötezer rajongó, aki eljött a Puskás Stadionba egy igazi élménnyel lehetett gazdagabb.

Tovább

A Metallica Budapesten

Az év egyik legnagyobb rock/metál koncertje kerül ma este megrendezésre a Puskás Ferenc Stadionban, hiszen tizenegy év szünet után újból Magyarországon lép fel a világ talán leghíresebb metál-zenekara a Metallica. A banda eddig ötször járt Magyarországon,  de ezeknek a fellépéseknek a túlnyomó többsége a 80-as, 90-es években volt így a mostani koncert azt hiszem az időközben felnőtt generációknak is nagy élményt jelenthet.

Mivel a mai koncert az év nagy durranásainak egyike, mi is a szokásostól eltérően nagyobb figyelmet szentelünk az eseménynek, hiszen már az előzenekarok (High On Fire, Volbeat) fellépéseit figyelemmel kísérjük, sőt a színpad előtti fotósárokból készült képek segítségével remélhetőleg igazán hitelesen tudjuk majd visszaadni a koncerteken történteket.      

Top 10 házibuli Rokkeréknél

Talán minden tini, és javíthatatlan örökifjú rocker egy olyan házibuliról álmodik, amin soha ki nem fogyó söröshordók, jelentős mértékben megjelenő női populáció van jelen, és egy istenkirály zenekar húzza a talpalávalót. Valljuk be őszintén, gyakorlatilag nullára redukálódik azoknak a száma, akik eme három kitételnek egyidejűleg megfelelő bulin vettek már részt. Ám hála, hamar felismerték ezt a hiányt a zenekarok, és a klip készítők, így a bennünk tátongó űrt kitöltheti, egy audiovizuálisan előidézett házibuli, három és fél percbe sűrítve.
Itt van kapásból 10:


Tovább

Metalfest Open Air - Részletek a Sabaton csatahajóról!

Az új Sabaton album a Coat Of Arms, a MetalFesten jelenik meg. A CD ára 3690 Ft, limitált digipack (+2 bónusz dallal) CD 4990, bakelit LP (picture LP + egy 7 inches bónusz kislemez) 6990 Ft. Minden formátumhoz hajójegy ajándékba! Aki párosával rajong a bandáért de nem szeretne 2 CD-t otthon az választhat a régi albumok közül vagy Sabatonos esetleg MetalFestes pólók közül, de legalább 1 új CD-t vagy LP-t venni kell, tehát pl 1 új és egy régi CD!

A hajóra május 23-án lehet felszállni, reggel 10-kor a Batthyány téri hajóállomáson. Az indulás 10:30-kor, a fedélzeten Sabaton minikoncert, fotózkodás, barátkozás a bandával. A hajóút egy órás, tehát a MetalFest vasárnapi programját mindenki eléri. A kikötő megközelíthető a fesztiválról a 90-es vagy a 90/A busszal, majd metróval (M2) a Déli Pályaudvarról.

www.metalfest.hu

Üzenet 1991-ből: Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magic

Hillel Slovak tragikus halála után a fiatal John Frusciante lett a Red Hot Chili Peppers új gitárosa. 1989-ben a Mother’s Milk című albumot már vele vették fel. A zenekar összeállt: már csak egy igazán nagy sláger kellett, ez két évvel később meg is érkezett. A Blood Sugar Sex Magic azonban több annál, hogy egy legyintéssel elintézzük, miszerint „az album, amin az Under The Bridge van”.

Tovább

Glenn és Henry a szerelmesek

Mármint Glenn Danzig és Henry Rollins. Henry & Glenn Forever címmel publikált egy képregényt az Igloo Tornadoban Tom Neely – aki egyébként elismert képregény készítő -, melyben a két főszereplő rockert homokosként ábrázolta, ráadásul a képregény szerint meghitt párkapcsolatban is élnek.
A fantázia szülte képregényben – mert hogy a valós életben egyik rocksztár sem meleg – feltűnik a Hall & Oates együttes két oszlopos tagja , mint "sátánista szomszédok".
Henry Rollins miután meglátta a képregény hátoldalát ennyit mondott: "Glenn látta már? Higgyétek el, nem lesz elragadtatva tőle. Gyanítjuk az esetből jó kis per kerekedhet.

Limp Bizkit - A borító

Valamikor a nyáron jelenik meg a Fred Durst vezette Limp Bizkit új albuma Gold Cobra címmel és az itt látvató borítóval. Az album tervezett dalainak listája alább olvasható:

01. Introbra
02. Douchebag
03. Why Try
04. 90 To 10
05. Rock Ship
06. Brand New Meaning
07. Shark Attack
08. Darkside Of The Moon
09. GFY
10. Venomous (LBGC)
11. Walking Away
12. Loser
13. Dance Floor
14. Back Porch
15. Angels
16. Middle Finger
17. Thank You
18. Outrobra

A Why Try a dal címére kattintva meghallgatható a csapat honlapján.

 

KerecsenSólyom – Megjelent az Aquileia Ostroma

A 2004-ben alakult KerecsenSólyom népi metal zenekar gyökerei az ősi múltba nyúlnak vissza. A Sólyom szárnya réges-régi időkbe röpít, ahol a táltosok énekét és dobjaik ritmusát viszi a lágy szellő, a zöldellő mezőt pedig a paripák vágtatása és a vitézek kurjantása tölti be.
A zenei elképzelések ennek megfelelően főként epikus, helyenként filmzenés hangvételű szerzeményeket eredményeznek, melyek a magyarok legendáinak régen homályba vesző történeteit elevenítik fel szemünk előtt.

Az Aquileia Ostroma a szimfonikus népi metalt játszó zenekar első albuma. Az ősi, autentikus magyar népzene, a klasszikus zene és a dallamos metal kombinációjából született. A dalok harcias és magasztos hangvétele az ősi hun-magyar mondavilág egy-egy nagy csatáját idézi fel. Az epikus-szimfonikus hangulatot erősíti az élő népi hangszerek (tekerő, duda, furulya, koboz, töröksíp), a rézfúvósok (trombita, harsona) és a kórus alkalmazása.

Az albumra a következő dalok kerültek:
1.Hívó (01:12)
2.Aquileia Ostroma (05:22)
3.A Hősök Mulató Mezeje (06:48)
4.Kerecsen (06:46)
5.Keve Ostora (05:03)
6.Csatába! (05:41)
 

Accept és Mnemic videók [VIDEJÓ DUPPLER]

A TT Quick énekes Mark Tornilloval visszatérő Accept új klippel jelentkezett a Teutonic Terror című dalra, mely igencsak korai hírnöke a szeptember 14-én, Blood Of The Nations címmel megjelenő visszatérő  albumnak. Ez lesz a német banda második, nem Udo Dirkschneiderrel készült lemeze, amúgy meg a 15. a sorban. 

 


A dán Mnemic új albuma év elején jött ki Sons Of The System címmel, melyről a Diesel Uterusra készült erősen a Pantera I'm Broken-jére hajazó klip.  

Tovább

Death, doom, hácé : Nadir – Eco-Ethic

nadir - Eco-Ethic album borítóA Nadir előző  – Those Who Bought The Rain  című -  lemezéről volt szerencsém írni. Az igazság az, hogy később már sajnáltam, hogy csak három és felesre értékeltem az albumot, mert a maga műfajában később kifejezetten erősnek bizonyult. A csapat utána sem állt le és koncertek, valamint egy Lotus Eaters című EP előzte meg az Eco-Ethic-et, amit a debreceni Dim Vision-nel közös splitként hozott ki az ötös.

A csapat sokat nem cicózott, egyből fel is tolta a netre az egész albumot, amelyet később majd CD formátumban is be lehet szerezni, legelőször a május 15-i Dürer Kertes bulin.

Az Eco-Ethic-en a Nadir maradt ami volt: egy ultrasúlyos, groove-os death metál, a doom súlyával megbilincselve. És bár az előző lemez is jó volt az Eco-Ethic abszolút csúcskategóriás lemez a műfajban és nem csak itthoni mércével mérve.

Tovább

Anthrax szappanopera - Újból Belladona az énekes

Amiről már hetek óta pletykáltak tegnapra igaz lett: Joey Belladonna énekes visszatért az Anthraxba! Már a bejelentés is sokkolt, hiszen úgy volt, hogy a mikrofon John Bush kezébe kerül, de Scott Ian igazi keverőgép és a Bush-sal adott koncertek után újból Belladona került a képbe.

A felek roppant lelkesek - csak John Busht nem kérdezte megint senki - az újbóli egymásra találás tényétől. A tervek szerint a tavaly már majdnem megjelent - még Dan Nelson által felénekelt - új Anthrax lemez dalait Joeyval újragondolja a banda, és az ő hangjával fognak napvilágot látni a tételek.

Stone Sour - Audio Secrecy címmel jön az új lemez

A Stone Sour csapata a nashville-i Blackbird Studios-ban Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Alice In Chains, Rush) csúcsproducerrel éppen az utolsó simításokat végzi nyár végén megjelenő új lemezén, melyet a Roadrunner Records fog piacra dobni. Bár dalrészletek, illetve címek még nem láttak napvilágot az album címe már megvan: Audio Secrecy címmel kerül a korong a boltok polcaira.   

Springtime Carnage Mosonmagyaróváron [KONCERTAJÁNLÓ]

Május 28-án kerül megrendezésre a Casketgarden rendszeres tavaszi mosonmagyaróvári bulija, a Springtime Carnage.
 A helyszín ezúttal a Klub Gépház (Flesch Károly Kulturális Központ), ami abszolút városközponti elhelyezkedésével mindenki számára könnyel elérhető, ráadásul a hely a program mellé állt, így képesek voltunk röhejes 500 Ft-ra csökkenteni a belépő árát, de úgy hogy a brutális hang, a rendes színpad és fények továbbra is ismérve tud maradni a koncertnek. Ezúton is köszönet a Flesch Központnak!
 

A fellépők bandák összeállítása idén igazán erősre sikerült:
Az estét a helyi Flamedrop nyitja majd. Ők egy fiatal banda, akiknek a zenéjére hallhatóan nagy hatást gyakorolt az In Flames, de bennük van a tűz, a lelkesedés, és a mosonmagyaróvári ifik közül az egyik legjobb bandának nevezhetjük őket. http://www.myspace.com/flamedropband

A második fellépő a tatabányai Agregator lesz. Az ő nevük már nem ismeretlen a magyar undergroundban, három nagylemezük jelent meg. A legutóbbi, Emberség c.ímű lemezük móvári bemutatója lesz ez a buli.
www.myspace.com/agregator

A Casketgarden ezúttal harmadik fellépő lesz. Mivel írjuk és folyamatosan rakjuk össze az új dalokat, csak a szövegek elkészülésének időpontjától függ, hogy el fog-e hangzani új nóta ezen a bulin. Reményeink szerint igen, és tervezzük, hogy előveszünk a „fejhallgatós” 3. lemezről olyan dalokat, amik nem túl gyakran vagy egyáltalán nem csendültek fel élőben.
www.myspace.com/casketgardenmetal

Az est „sztárvendége” a metalcore hazai királya a Bridge To Solace, akik tavalyi Európa-turnéjuk után végre újra játszanak a mosonmagyaróvári közönségnek, a House Of The Dying Sun című lemezük megjelenése óta először. Az elmúlt években volt már közös CG/BTS buli hazai pályán, aki ott volt tudja mit jelent ez…
www.myspace.com/bridgetosolace

Pro-Pain: Absolute Power

 

Új albummal jelentkezett az immáron nagykorúvá vált amerikai Pro-Pain zenekar. 18 évük alatt már számos kiadvánnyal rendelkeznek, ez a 12. stúdió lemezük. Ennek aprópóján egyébként is írnánk róluk, de mivel az idei Rockmaraton egyik fellépőjéről van szó, a magyar rajongók számára ezért különösen aktuális lehet néhány szóban elemezni azt, hogy mit is raktak elénk Gary Meskil-ék (ének/basszusgitár) ezúttal.

Tovább

Bomba nők! : Black Robot, Stone Temple Pilots, Nickelback videók [VIDEJÓ TRIPP(L)ER]

A Black Robot bemutatkozó  lemezéről tavaly ősszel írtunk és mostanra lett klip az albumhoz, amely a Cocaine című dalra készült és amelyben az egy négyzetméterre jutó bomba nők száma igen csak magas. 

Scott Weilandot nem csípem, ettől függetlenül a Stone Temple Pilots új lemezzel  jelentkezik, amelyről a Between The Lines az első klip. Jó csaj itt is van és még a dal sem rossz.

A Nickelback még 2008-ban adta ki Dark Horse  című lemezét, melyről a This Afternoon már a nyolcadik (!) single. A bomba nők száma itt is meglehetősen magas, talán még nagyobb is, mint a Black Robot klipjében, de a dal egy kalap sz*....

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum