RockStation

V. Budapesti Hard Rock Farsang – Gyere Őrült! Jönnek az Eddás Évek!

2013. január 02. - sunthatneversets

zartosztalysajto1.jpg

Az V. Budapesti Hard Rock Farsang egyik fő attrakciója a 25 éves Griff mellett idén nem más lesz, mint egy erre az alkalomra összeálló formáció, akik a Zártosztály nevet adták ennek a projektnek. A zenekar tagjai az 1985-ben visszatérő Edda tagjai, vagyis Csillag "Csuka" Endre, Gömöry "Göme" Zsolt, Mirkovics "Zserbó" Gábor és Donászy "Tipcsi" Tibor. A fiúk elhatározták, hogy a Zártosztály-találkozó keretében Sipos "Sipi" Péterrel kiegészülve  idézik fel a zenekar akkori korszakát.

A "bakancsos" Edda után újjáalakított formáció az, amelyik már első budapesti fellépésével meghonosította Magyarországon az aréna rockot. Az 1986-os ’Edda 6’ című albumuk gyémántlemez és mérföldkő lett az Edda történetében, a Gyere Őrült, Veled vagyok, Éjjel érkezem, Megfulladok, Éhes asszony, Velem kiáltsatok dalok azóta is a mai Edda repertoárjában szerepelnek. Riskó Géza róluk írta ’Vasrock’ című könyvét. 1987-ben, amikor szinte minden szakmai díjat elhoztak (Emerton díj, Év együttese stb.), megírták a ’Változó idők’ című albumot, melynek többek között Lisztománia, Fohász, vagy a Megmondtam című dalait már a koncerteken is játszották.

Sikerük híre külföldre is eljutott, turnéztak Svájcban, Franciaországban, Ausztriában, az NDK-ban, illetve Szlovákia és Jugoszlávia magyarlakta területein is, valamint 1987 februárjában három teltházas BS koncerten is vendégei lehettek az akkoriban újra összeálló Deep Purple együttesnek. Ez a felállás 1987 decemberében adta utolsó dupla teltházas koncertjét a Petőfi Csarnokban, melyet 1988 januárjában még egy kisebb koncert követett, hogy aztán végleg vége legyen az Edda e korszakának. Tehát szinte napra pontosan 25 év elteltével láthatjuk és hallhatjuk újra együtt a Csuka, Göme, Zserbó, Tipcsi felállású formáció, Sipivel kiegészülve, akinek nem ez az első bulija a srácokkal, hiszen 2007-ben a Hard zenekar és a Hard Rock Magazin közös rendezvényén már volt szerencsénk hallani, hogy mennyire jól érzi magát ebben a köntösben.

Örömmel jelentjük, hogy az V. Budapesti Hard Rock Farsangon a Zártosztály bemutatja az ’Eddás Évek’ című műsorát. Tehát, aki kíváncsi egy kis Akut Mániákus Rock and  Rollra a 85-86-87 - es kórteremből, annak mindenképpen ott a helye! Szóval, Gyere Őrült!

V. Budapesti Hard Rock Farsang – A 25-ös szám jegyében!
ZÁRTOSZTÁLY, az Eddás Évek (Csuka, Göme, Zserbó, Tipcsi és Sipi)
GRIFF
+ vendég
2013. 02. 08.
Club 202. 19h. PONTOS KEZDÉS!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr814991569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum