RockStation

Egyszer talán még lesz új Savatage lemez

2021. június 13. - moravsky_vrabec

savatage_logo2.jpg

A floridai Savatage már két évtizede csendbe burkolózott, aminek személyes és szakmai okai egyaránt voltak. Legutolsó albumuk, a Poets and Madmen 2001-ben jelent meg, azóta új dalokat nem adtak ki, és egy 2015-ös Wacken-fellépést leszámítva nem is nagyon koncerteztek. 

A nagy hátraarc legfőbb oka, hogy az eredetileg karácsonyi projektnek indult Trans-Siberian Orchestra akkorára nőtte ki magát Amerikában, hogy a tagok energiáit elsősorban az kötötte le. A musical-es, szimfonikus előadásokkal arénákat töltenek meg - és nem utolsó sorban jól is keresnek. De Jon Oliva énekes-billentyűs-dalszerző csak nem bír a vérével, Chris Caffery és Al Pitrelli gitárosokkal közösen évek óta gyűjtögetik a témákat a Savatage számára. Jon szerint akár három lemezre is elegendő dal gyűlt össze, már csak neki kéne állni a felvételeknek, no meg a háttérmunkának. Egy friss interjúban megpróbálta tisztázni, mire számíthatnak azok a rajongók, akik még nem felejtették el a legendás zenekart: 

Elmondom, mi van: senki nem mondja hivatalosan, hogy új Savatage albumon dolgozunk. Mert tudod, hogy van ez: amint kimondom, hogy "Igen, új Savatage lemezt készítünk," egyből történik valami, és elcsesződik minden, én meg hazugnak tűnök majd. Szóval, csak annyit mondanék, hogy sok meglepetés várható a jövőben. Nem tudjuk, mi fog történni, semmi sem biztos. De dalszerzők vagyunk - hát dalokat írunk. 

A zenekar tagjai támogatják az újrázást, de egyelőre sem lemezszerződés, sem komolyabb terv nincs az asztalon. A dalok megvannak, a szándék adott, talán már csak idő kérdése, hogy összeálljon a csomag. Sokan már egy nosztalgia-turnénak is örülnének, de ha új dalokat is hallhatnánk, az volna az igazi. Addig is itt van két dal a Savatage korai és későbbi időszakából. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2616591922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum