RockStation

Drain - Living Proof (Epitaph, 2023)

Méregtelenítők

2023. május 22. - vinylwowww

drain-living-proof.jpeg

A Turnstile kapcsán már leírtam, hogy hardcore fronton valami revival féle zajlik épp és most leírom ismét, mivel a Drain is abban a thrash-sel kevert köpködős HC-ban utazik, amire úgy tűnik manapság megint nagy az igény.

Mondjuk én meg tudom érteni, ha valakinek kívánja a teste ezt a muzsikát, a Living Proof 25 perce felér egy jó kis méregtelenítéssel, mentálhigiénés hányás-fosás, amit Sammy Ciaramitaro frontember szinkronizál meglepő hitelességgel.

Nem csak vokálisan, de zeneileg is megkapjuk az összes olyan műfaji toposzt, amire egy true HC fej már nyomja is a répaszedős koreográfiát, viszont hasonlóan a már említett Turnstile-hoz nem dobozolják be magukat a srácok és a thrashcore megoldások mellett egy két death metalos böfi is kicsusszan (a Run Your Luck vagy a Devil’s Itch breakdownjának nagyon jól áll a gyomorsav).

Mivel úgy tűnik, hogy amúgy is azt csinálják amit a kreativitásuk megkíván, még egy kis hip-hop is belefér (Intermission) bizonyos Shakewell jóvoltából, aki sajnos ugyan abban a böszme trapben utazik, mint manapság az összes többi tetovált arcú hülyegyerek, ám szerencsére Drainék hamar szétcsapják a kattogást néhány morcos riffel.

A másik kakukktojás a már-már kalipunkba hajló Good Good Things, amiért viszont nem jár pontlevonás, inkább mondanám üde színfoltnak ahol Sammy megmutathatja, hogy nem csak az ordibáláshoz ért.

drain-2023.jpeg

A 25 perces hosszból kikövetkeztethető, hogy nincs időhúzás meg tökvakarás, helyette van arcba mászó kortárs hardcore amiről sértés lenne többet írni, szóval itt én most be is fejezem. Csapassátok!

45kop.png

Fotó: Julian Berman

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2918127444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum